Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Μας έπιασαν “κότσους”

Μας έπιασαν “κότσους”

vasilakopoulos george2

vasilakopoulos-george2

Διαβάσαμε για τους… 800.000 λόγους που η Ελλάδα πρέπει να πάρει τη wild card. Διαβάσαμε διθυράμβους. Αποθέωση! Πανηγυρισμούς. Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε κι από επίσημα χείλη πόσα ακριβώς χρήματα δαπανήθηκαν για την απόκτηση της wild card, μέσω της δωρεάς προς το… ίδρυμα της FIBA;

Γιατί αν όντως αληθεύουν (που έτσι είναι) όλα τα δημοσιεύματα -εντός και εκτός συνόρων- εδώ και μία εβδομάδα, δημοσιεύματα τα οποία ΔΕΝ έχουν διαψευστεί, ότι δηλαδή η ΕΟΚ μέσω του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου προσέφερε το ποσό που απαιτούσε η FIBA και ανερχόταν στα 820.000 ευρώ, τότε μήπως κάποιος έχει την ευγενή καλοσύνη να δώσει εξήγηση στο γιατί η Φινλανδία πήρε την ίδιας αξίας… κάρτα με μόλις 500.000 ευρώ;

Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι οι Φινλανδοί δια του προέδρου τους Άντι Ζίτινγκ στο επίσημο site της Ομοσπονδίας της χώρας (κλικ εδώ για τους… δύσπιστους).

Οι Φινλανδοί, λοιπόν, όπως ξεκάθαρα και επίσημα είπε ο κ. Ζίτινγκ, μάζεψαν και έδωσαν στη FIBA για τη δωρεά προς το… Ίδρυμά της 500.000 ευρώ από χορηγίες και δωρεές. Και καλά κάνανε, και μπράβο τους, που τα κατάφεραν. Εμείς, όμως, που μας τρέχουν από τα μπατζάκια, γιατί δώσαμε 320.000 ευρώ παραπάνω;

Εκτός και αν μετά τους Ιταλούς (που αποκάλυψαν πρώτοι το ποσό), τους Γερμανούς (που το επιβεβαίωσαν, μέσω του ταμία της FIBA) και οι Φινλανδοί λένε ψέμματα. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό! Όλοι είναι εχθροί της Ελλάδας και θέλουν το κακό του κ. Βασιλακόπουλου.

Καλή η πλάκα, αλλά το θέμα μόνο πλάκα δεν σηκώνει. Γιατί η υπόθεση είναι υπέρ του δέοντος σοβαρή. Και οι πληροφορίες μας λένε ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ έμαθε το παρασκήνιο που παίχθηκε την Παρασκευή και έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι οι Φινλανδοί πήραν -δίχως να πληρούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, τα οποία με τόση σπουδή διαφήμιζε ότι διέθετε (που τα διέθετε) η Ελλάδα– μία από τις wild card, δίνοντας πολύ λιγότερα χρήματα.

Το φοβερό, δε, είναι πως η υπόθεση της εξαγοράς έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή καμία από τις υπόλοιπες χώρες δεν δέχθηκε να μπει στο παζάρι και να γίνει “λαγός“, όπως έγιναν η Τουρκία που έσκασε 1,6 εκατομμύρια ευρώ (πλήρωσε τα διπλά, επειδή είχε ξαναπάρει wild card), η Ελλάδα και η Βραζιλία( έδωσαν την ταρίφα των 820.000 ευρώ που απαίτησε η FIBA).

Όλες οι άλλες χώρες έκαναν πίσω, μην δεχόμενες τον εκβιασμό. Και έτσι πείσθηκε η Φινλανδία να βάλει κάτι παραπάνω από τα αρχικά 250.000 ευρώ του παράβολου συμμετοχής, όπως και έγινε, και πήρε την wild card.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δοθούν εξηγήσεις, να αποκαλυφθούν με επίσημα έγγραφα και αποδείξεις, για το πόσα χρήματα έδωσε η χώρα μας για τη wild card, διαφορετικά θα έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…