Κεντρική Διεθνή Μία ζωή, ένα ποδήλατο (pics)

Μία ζωή, ένα ποδήλατο (pics)

Dragan Šibalić tour podilato

Dragan-Šibalić-tour-podilato

Ένα ταξίδι 7000 χιλιομέτρων ακούγεται αρκετά μακρινό και σίγουρα απαιτούνται πολλές μέρες για να πραγματοποιηθεί… Πώς θα σας φαινόταν να χρησιμοποιούσατε ως μέσο ένα ποδήλατο; Δεν το λέμε εμείς αλλά ένας κύριος, ονόματι Ντράγκαν Σίμπαλιτς, είπε να το κάνει πράξη…

Δεδηλωμένος φίλαθλος της Παρτιζάν γαρ, ο Ντράγκαν Σίμπαλιτς αποφάσισε σαν ένας άλλος… Γκούλιβερ να ξεκινήσει το δικό του ταξίδι με στόχο να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα. Μόνο που ο προορισμός του δεν θα είναι τίποτα φανταστικά μέρη, αλλά η Μόσχα, το Κρασνοντάρ και η Κωνσταντινούπολη.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλες αυτές οι πόλεις μεταξύ τους; Ως προς το μπάσκετ, ίσως το γεγονός ότι οι ομάδες τους βρίσκονται στον ίδιο όμιλο στο TOP-16 της Ευρωλίγκα. Και όπως θα καταλάβατε στις αναμετρήσεις που θα δώσει η Παρτιζάν με την ΤΣΣΚΑ (13/3), τη Λοκομοτίβ (28/3) και την Γαλατάσαραϊ (4/4) αντίστοιχα, θα υπάρχει σίγουρα ένας ένθερμος υποστηρικτής του συγκροτήματος του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς ο οποίος θα καταφθάσει σε αυτές τις πόλεις με το… ποδήλατο.

Από την περασμένη Κυριακή (23/2) ο Ντράγκαν Σίμπαλιτς ξεκίνησε… “ορθοπεταλιές” από το Κράλιεβο (ή αλλιώς “πόλη του βασιλιά”) και όταν φτάσει στον τελικό προορισμό του θα έχει διανύσει συνολικά 7000 χιλιόμετρα. Απλά απίστευτο! Ο ίδιος πάντως δεν το βλέπει έτσι. Άλλωστε η ζωή του είναι συνυφασμένη με το ποδήλατο, ωστόσο όπως τονίζει η αγάπη του για την Παρτιζάν του δίνει έξτρα κίνητρο να πραγματοποιήσει το χόμπι του:

“Η ποδηλασία είναι το χόμπι μου, αλλά είμαι και ένθερμος φίλαθλος της Παρτιζάν, οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι για την ομάδα μου. Θα ήθελα να δώσω ηθική υποστήριξη στους παίκτες τους οποίους έχουν πάρει από κάτω τόσο οι πολλοί τραυματισμοί όσο και τα οικονομικά προβλήματα”, φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σίμπαλιτς στο περιθώριο της συνάντησής του με κάποια από τα αθλητικά ινδάλματά του.

Η συνάντηση και τα δώρα

sibalic-dragan-partizan-blouza

Συγκεκριμένα ο “δικυκλιστής”  έτυχε θερμής υποδοχής από τους παίκτες της Παρτιζάν, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μπορίς Νταλό ενώ τον καλωσόρισαν ακόμα ο τεχνικός της ομάδας, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο πρόεδρος του συλλόγου, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και ο διευθυντής της ομάδας, Μλάνταν Σίλομπαντ. Του ευχήθηκαν καλό ταξίδι, του πρόσφεραν ως δώρα μία μπλούζα με το Νο7, ένα καπέλο και ένα κασκόλ και του… έδωσαν ραντεβού για τους αγώνες στην Μόσχα, στο Κρασνοντάρ και στην Κωνσταντινούπολη όπου του υποσχέθηκαν ότι θα του εξασφαλίσουν εισιτήρια.

Ταξίδια και… Παρτιζάν

sibalic-paiktes-partizan

Άλλωστε αυτό ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον άνθρωπο που δείχνει ή πιο απλά “διδάσκει” τι πάει να πει αγάπη για την ομάδα χωρίς να εμπίπτει στα όρια του φανατισμού. Πάντως δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ντράγκαν Σίμπαλιτς θα πραγματοποιήσει ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο με σκοπό να παρακολουθήσει την Παρτιζάν.

Παλαιότερα (2012) είχε διανύσει 1200 χιλιόμετρα και πάλι με το ποδήλατο για να φτάσει μέχρι το Μαυροβούνιο, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και κατέληξε στο… Μιλάνο. Επίσης παραδέχτηκε ότι ανά τακτά διαστήματα παρακολουθεί και αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παρτιζάν εντός έδρας στο Βελιγράδι αλλά και εκτός έδρας εντός των τειχών της Σερβίας.

Η ζωή του ένα… ποδήλατο

sibalic-paiktes-podilato-orthia-megali

sibalic-partizan2-megali

sibalic-vujosevic-megali

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…