Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μάχες ουραγών

Μάχες ουραγών

ikaros eleysina

ikaros-eleysina
Ιδιαίτερα κρίσιμες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την (εμβόλιμη) 17η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα να συγκρούονται μεταξύ τους αλλά και με τις αμφίρροπες μάχες να μη λείπουν στην πρώτη πεντάδα.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Άρης – Ρέθυμνο
Ο Άρης προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και θέλει να ανακάμψει (ψυχολογικά και βαθμολογικά) με το μυαλό του όμως, πιθανότατα, να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή. Το Ρέθυμνο που προερχόταν από μεγάλη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, αντιμετώπισε το Σάββατο την έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, ηττήθηκε αλλά είχε καλή εμφάνιση πράγμα που πρέπει να επαναλάβουν  οι Κρητικοί , αλλά και να εμφανιστούν καλύτεροι, αν θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη.
Κλειστό: Nick Gallis Hall
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σχινάς-Μητσόπουλος-Παφίλης

ΚΑΟΔ – Παναθηναϊκός
Δύσκολο έργο θα έχει στο να αποσοβήσει την τρίτη συνεχόμενη ήττα του ο ΚΑΟΔ. Οι Δραμινοί έκαναν κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη για τρία δεκάλεπτα αλλά πραγματοποιώντας επική αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο λίγο έλειψε να κλέψουν τη νίκη. Αυτό το ανταγωνιστικό πρόσωπο θέλει να δει ο Νέναντ Μάρκοβιτς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι“, από την άλλη, με τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Άρη προ του πυλών θα κινηθούν στη χρησιμοποίηση των παικτών που δεν αποτελούν στηλοβάτες της ομάδας ώστε να διατηρήσουν φρέσκους τους βασικούς, έχοντας και στην άκρη του μυαλού τους πως ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από την Δράμα πριν μερικές βδομάδες απέναντι στον μαχητικό ΚΑΟΔ.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. Κραχτίδης
Ώρα: 17:00
Διαιτητές: Γκούμας-Ανδρικόπουλος-Παγώνης

Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου
Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, αντιμετωπίζοντας τον πάντα υπολογίσιμο Κολοσσό. Οι “ερυθρόλευκοι” θα ακολουθήσουν τακτική συντήρησης εν όψει των αγώνων στην Ευρωλίγκα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στόχο να αποφορτίσει τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας του. Ο Κολοσσός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει την έκπληξη αυτή την αγωνιστική. Στόχος η προετοιμασία για τα επόμενα κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος και η ανάταση της ψυχολογίας μετά την οριακή ήττα από τον Απόλλωνα στο Βενετόκλειο.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Βαρδάλος-Παντελίδης-Τσώνος Μ.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Τρίκαλα – Ηλυσιακός
Τέσσερις συνεχόμενες ήττες μετράνε τα Τρίκαλα έχοντας υποχωρήσει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Προέβησαν σε αλλαγές στο ρόστερ με την προσθήκη του Στηβ Πάνος (που έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό) και αυτή του του Τζέσι Σαπ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Τζέρεμι Γκρέιντζερ και μένει να δούμε αν θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την ομάδα ώστε να πανηγυρίσει μετά από καιρό την νίκη. Ο Ηλυσιακός προέρχεται από τεράστια (βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας) νίκη απέναντι στον Πανελευσινιακό και θέλει να κάνει ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα δεν έχει πραγματοποιήσει όμως καμία εκτός έδρας νίκη (0-8) και θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν, για ακόμα μια αγωνιστική, ώστε να πάρει το ροζ φύλλο.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. Τρικάλων
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου-Μπήτης-Μαγκλογιάννης

Απόλλων Πάτρας – ΠΑΟΚ
Ανεβασμένη μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες η ομάδα του Νίκου Βετούλα που έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά, θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να σταθεροποιηθεί γερά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον δυνατό ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος” βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετρώντας δύο συνεχόμενες νίκες και αναμένουμε μια δυνατή και συνάμα αμφίρροπη αναμέτρηση, στην Περιβόλα.
Κλειστό: Κ.Γ. Απόλλωνα – Περιβόλα
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς-Φούφης-Δεσλής

Πανελευσινιακός – Ίκαρος Χαλκίδας
Δύο ομάδες που “καίγονται” επειγόντως για βαθμούς. Ο Πανελευσινιακός μετρά τέσσερα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και θέλει να πετύχει μια εξαιρετικής σημασίας νίκη στη μάχη που κάνει για την παραμονή. Ο Ίκαρος βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας και ενδεχόμενη ήττα θα τον αφήσει αρκετά πίσω στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Χαλκιδαίοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό, την περασμένη αγωνιστική, κάτι που θέλουν να επαναλάβουν και στην Ελευσίνα μετουσιώνοντας την καλή εμφάνιση σε νίκη.
Κλειστό: 2ο Κ.Γ. Ελευσίνας
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Παναγιώτου-Θεονάς

Νέα Κηφισιά – Πανιώνιος
Στην Κηφισιά πέφτει η  “αυλαία” της 17ης αγωνιστικής, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται στο Ζηρίνειο τον Πανιώνιο σε ένα δυνατό ντέρμπι. Οι νεοφώτιστοι πραγματοποιούν απίστευτη χρονιά βρισκόμενοι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετρώντας 4 συνεχόμενες νίκες (και εφτά στους τελευταίους οκτώ αγώνες), θέλει να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία απέναντι στην ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, μετά τους “αιωνίους“. Ο Πανιώνιος φιγουράρει στην δεύτερη θέση και θέλει να συνεχίσει με την ίδια δυναμική αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να κάμψει την αντίσταση της σκληροτράχηλης Κηφισιάς.
Κλειστό: Κ.Γ. Ι. Ζηρίνης
Ώρα: 18:30
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Ψαριανός-Πουρσανίδης Κ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …