Κεντρική Διεθνή Κεραυνός “έπεσε” στον ΑΠΟΕΛ

Κεραυνός “έπεσε” στον ΑΠΟΕΛ

apoel keravnos

apoel_keravnos

Τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα Κύπρου ξεκίνησαν και η έδρα “έσπασε” με το… καλησπέρα. “Θύμα” ήταν ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος ηττήθηκε εντός έδρας από τον Κεραυνό Στροβόλου με 87-77.

Οι “γαλαζοκίτρινοι” ύστερα από την απώλεια του Κυπέλλου καλούνται πλέον να παίξουν με την… πλάτη στον τοίχο και για τον δεύτερο φετινό τους στόχο από την στιγμή που θα πρέπει να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Θυμίζουμε ότι η πρόκριση στην τελική φάση κρίνεται στις τρεις νίκες, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε το “πρώτο σετ” και την ερχόμενη Τρίτη (18/2) θα επιδιώξει να κάνει το 2-0 στο γήπεδό του.

Η εικόνα του ματς δικαιολογεί απόλυτα το τελικό αποτέλεσμα σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη σε άδειες εξέδρες (σ.σ. ο ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου). Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, επέβαλαν τον ρυθμό τους και “απέδρασαν” από το “Λευκόθεο“.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 20-11 στο 7’. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 23-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν και αφού ισοφάρισαν σε 36-36 στο 19’ πήραν… κεφάλι με 42-37 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι “γαλαζοκίτρινοι” κατάφεραν αρχικά να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με σερί 11-0 που πραγματοποίησαν πέρασαν μπροστά με 56-53 στο 26’. Ωστόσο από εκεί και πέρα ήταν σαν να… έπεσε Κεραυνός στο “Λευκόθεο“. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 14-2 και ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους (70-61) στο 32’.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν την διαφορά από την στιγμή που είχαν περισσότερες λύσεις και έτσι έφτασαν στο σπουδαίο διπλό. Ο Τόνι Ουίντεν με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές ωστόσο εκπληκτική παρουσία είχε ο Μπόριτς Καϊμακόβιτς στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Κεραυνού.

Ο Βόσνιος σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 κοψίματα και 2 κλεψίματα, ενώ ο έτερος “νεοφερμένος”, Γκέιμπ Προύιτ, πρόσθεσε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Θαντέους Μακ Φάντεν που πέτυχε 17 πόντους με άξιους συμπαραστάτες τον Μίχαλ Κρέμεν (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Απόψε (19:00) η Πετρολίνα ΑΕΚ φιλοξενεί τον Απόλλωνα στο δεύτερο ζευγάρι της πρώτης φάσης των πλέι οφ με τους πρωταθλητές να θέλουν να κάνουν το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται προκειμένου για την πρόκρισή τους στην τελική φάση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …