Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Καλή κλήρωση”

“Καλή κλήρωση”

papanikolaou curry

papanikolaou-curry

Την κλήρωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παρακολούθησε και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ζει και αγωνίζεται στη Βαρκελώνη με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής φόργουορντ, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, υποστήριξε πως πρόκειται για μία καλή κλήρωση, ενώ σχολίασε και τον πρώτο όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται ο όμιλος της Εθνικής μας.

“Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς στην πρώτη φάση. Και αυτό το λέω, γιατί μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις κάποιον εύκολο αγώνα. Όπως επίσης δεν πρέπει να υποτιμήσεις κάποιον σε καμία περίπτωση. Το έχουμε βιώσει αυτό στο παρελθόν, όταν στο Προολυμπιακό του 2012 αποκλειστήκαμε από τη Νιγηρία, ή όταν χάσαμε στο Ευρωμπάσκετ 2013 από τη Φινλανδία, σε μια ήττα που στην πορεία φάνηκε ότι μας κόστισε πολύ.

Από τη στιγμή που μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε το παρών σε αυτό το μεγάλο ραντεβού, το πλέον σημαντικό είναι πλέον να είμαστε υγιείς και έτοιμοι όταν η ομάδα μας χρειαστεί.Είναι μοιρασμένες οι ομάδες. Όλοι οι όμιλοι πάνω κάτω είναι ανάλογης δυναμικότητας. Μόνο ο πρώτος όμιλος ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολος, ενώ στον τρίτο σίγουρα ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ.

Όσον αφορά τον πρώτο όμιλο που ξεχωρίζουν η Ισπανία και η Γαλλία σχολίασε: “Σίγουρα θα δημιουργηθούν δυνατά ζευγάρια. Αν κοιτάξουμε όμως από τώρα τη Β’ Φάση, θα είναι λάθος. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον όμιλό μας. Εκεί μπαίνουν οι βάσεις για τη συνέχεια. Πέρυσι ένα χαμένο παιχνίδι στην Α’ Φάση μας κόστισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Δεν είναι σωστό να κοιτάς τόσο μπροστά. Έτσι κι αλλιώς αν θες να φτάσεις ψηλά, αν θες να πετύχεις κάτι καλό, θα πρέπει να περάσεις και μέσα από τα δύσκολα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…