Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” στο τέλος η ΤΣΣΚΑ

“Καθάρισε” στο τέλος η ΤΣΣΚΑ

cska minsk

cska-minsk

Με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαμψε την αντίσταση της Τσμόκι Μινσκ εντός έδρας με 89-68 και πέτυχε την δωδέκατη νίκη της σε 14 αγώνες στην βαλτική λίγκα.

Οι Μοσχοβίτες δυσκολεύονταν για τρεις περιόδους να αποκτήσουν μία διαφορά ασφαλείας ωστόσο στο τέλος “πάτησαν γκάζι” και με επιμέρους σκορ 29-12 “καθάρισαν” την… μπουγάδα έχοντας 13/27 (48%) στα τρίποντα. Ο Άαρον Τζάκσον και ο Νέναντ Κρίστιτς σημείωσαν από 15 πόντους έκαστος για το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα ενώ από τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 4-8 ξεχώρισε ο Μπράνκο Μίρκοβιτς με 17 πόντους.

Άνετη νίκη για Καλάθη

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Αστάνα του Πατ Καλάθη “λύγισε” εντός έδρας την Αζόβμας με 95-80 και κατέκτησε άνετα το έκτο φετινό ροζ φύλλο. Οι πρωταθλητές Καζακστάν επέβαλαν τον ρυθμό τους από το πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκαν με 30-17 και στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν την διαφορά. Ο Τζέρι Τζόνσον με 18 πόντους και 13 ασίστ έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους γηπεδούχους την ώρα που ο Καλάθης πρόσθεσε 13 πόντους (4/4 βολές, 3/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά συμμετοχής. Στον αντίποδα ο Κιρίλ Νατιάζκο και ο Ιγκόρ Ζαίτσεφ έβαλαν από 15 πόντους έκαστος.

“Άλωσε” την Ουκρανία η Τουρόφ

Ένα ήσυχο απόγευμα πέρασε η Τουρόφ η οποία “άλωσε” την Ουκρανία και έριξε στο… καναβάτσο την Ντόνετσκ με 86-67. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο όπου οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν διαφορά 16 πόντων (52-36). Στην επανάληψη απλά διατήρησαν στο ρελαντί την πρωτοπορία. Έτσι η Τουρόφ ανέβηκε στο 4-8 την ώρα που η Ντόνετσκ υποχώρησε στο 7-6. Ο Τζον Πρινς (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Ντάμιαν Κούλιγκ (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές. Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Ολεκσάντρ Λιπόβι (20 πόντοι).

Χαλαρά η Τριούμφ

Η Τριούμφ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εντός έδρας τη Νεπτούνας με 83-70 και πέτυχε την όγδοη νίκη της στην λίγκα. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να “κυνηγούν” στο πρώτο δεκάλεπτο (28-23) ωστόσο στην συνέχεια ανέκαμψαν, έφεραν… τούμπα το ματς και εντέλει πήραν χαλαρά το ροζ φύλλο με ηγέτη τον Κόρι Χίγκινς. Ο Αμερικανός άσος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ την ώρα που από τους Λιθουανούς ο Εντγκάρας Ουλάνοβας είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Με ανατροπή η Ενισέι

Η Ενισέι πέτυχε σημαντικό διπλό στην έδρα της Νίμπουρκ με 81-79 και κατέκτησε το έβδομο φετινό ροζ φύλλο. Η ρωσική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει την νίκη χάρη στην πολύ καλή παρουσία της στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 25-18 ανέτρεψε το εις βάρος της 61-56 της τρίτης περιόδου. Ήταν η ένατη ήττα για τους Τσέχους. Ο Κρίστιαν Μπερνς με 25 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους γηπεδούχους ο Ντίλαν Πέιτζ σημείωσε 20 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Τσμόκι Μινσκ 89-68
Ντόνετσκ – Τουρόφ 67-86
Αστάνα – Αζόβμας 95-80
Τριούμφ – Νεπτούνας 83-70
Νίμπουρκ – Ενισέι 79-81
Λιέτουβος Ρίτας – Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (3/2)
Χίμκι – Ρίγα (3/2)
Νίζνι – Ούνικς Καζάν (3/2)
Κράσνιε Κρίλια – Κράσνι Βόλγκογκραντ (4/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…