Κεντρική Διεθνή Η σειρά στα… ίσια

Η σειρά στα… ίσια

apollon petrolina

apollon-petrolina

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ο Απόλλωνας με την Πετρολίνα ΑΕΚ αφού οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν εντός έδρας με 92-83 για τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος Κύπρου και ισοφάρισαν την σειρά σε 1-1.

Το επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (22/2) στο “Κίτιον“. Σε αυτή την τρίτη αναμέτρηση θα κριθεί και ποιος από τους δύο θα μπει σε θέση… οδηγού και θα χρειάζεται μία νίκη για την πρόκριση στην τελική φάση. Κατά τα άλλα ο αποψινός αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκαναν επιμέρους σκορ 29-20 και μετέτρεψαν το ισόπαλο 63-63 της τρίτης περιόδου στο τελικό σκορ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ καθώς ήθελαν να εκμεταλλευτούν και το γεγονός ότι είχαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα της νίκης στον πρώτο αγώνα.

Έτσι με “όπλο” την άμυνα οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με 24-11 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια όμως οι “κυανόλευκοι” αντέδρασαν, πίεσαν στην άμυνα και με επιμέρους σκορ 33-14 στην δεύτερη περίοδο εισήλθαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 44-38.

Το ματς είχε έρθει… τούμπα αλλά η Πετρολίνα ΑΕΚ δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Αντίθετα βρήκε τις λύσεις και ισοφάρισε σε 63-63 στο 30’. Εντέλει οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, κατέκτησαν το ροζ φύλλο, έφεραν την σειρά στα ίσια και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στις “μονομαχίες” τους με φόντο το ένα εισιτήριο της τελικής φάσης.

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Μιχάιλο Πέσιτς (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Πιρς Κάλντγουελ (17 πόντοι) και ο Μάικλ Ότζο (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Στον αντίποδα πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους ηττημένους από τους οποίος ξεχώρισε ο Μπάλσα Ραντούνοβιτς (21 πόντοι).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…