Κεντρική Διεθνή Η Βαλένθια το “θρίλερ”

Η Βαλένθια το “θρίλερ”

valencia laboral kipello

valencia-laboral-kipello

Λένε ότι στο μπάσκετ κερδίζει τις περισσότερες φορές ο καλύτερος αλλά η Λαμποράλ Κούτσα και η Βαλένθια φρόντισαν να το διαψεύσουν στον τρίτο προημιτελικό του φάιναλ-8 του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι Βάσκοι είχαν τα ηνία του αγώνα, αλλά οι “νυχτερίδες” πήραν την πρόκριση χάρη σε μία εύστοχη ελεύθερη βολή του Ράφα Μαρτίνεθ, 4 δέκατα του δευτερολέπτου πριν από την λήξη.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε “θρίλερ” και κρίθηκε ουσιαστικά σε δύο περιπτώσεις. Αφενός στην αποβολή με 5 φάουλ του Τίμπορ Πλάις και ενώ απέμεναν 5 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για το τέλος και αφετέρου στο λάθος του Φερνάντο Σαν Εμετέριο που έκανε φάουλ στον Μαρτίνεθ και του έδωσε την δυνατότητα να χαρίσει την πρόκριση στην Βαλένθια.

Όσον αφορά στον Γερμανό σέντερ η απώλειά του ήταν μεγάλη για το συγκρότημα του Σέρχιο Σκαριόλο (ο οποίος βέβαια ρίσκαρε και τον άφηνε στο παρκέ με 4 φάουλ) καθώς δεν ήταν μόνο οι 16 πόντοι (6/7 δίποντα), είναι και το γεγονός ότι αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρχε αντίπαλος στα μέτρα του. Η αποβολή του είχε ως συνέπεια να απομείνει χωρίς στήριγμα επιθετικά η Λαμποράλ που πλέον τα… περίμενε όλα από τον Αντρές Νοτσιόνι.

Από την άλλη η Βαλένθια δεν ήταν καλύτερη στο παρκέ ωστόσο με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 19-11) κατόρθωσε να γυρίσει… τούμπα το ματς και εκμεταλλευόμενη το λάθος του Σαν Εμετέριο (έκανε ένα φάουλ που μπορούσε να αποφύγει στα 4 δέκατα) κατέκτησε το ροζ φύλλο και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού της Μπαρτσελόνα με την Τενερίφη (22:30).

Οι Βάσκοι έμειναν με την πολύ καλή τους παρουσία για τρία δεκάλεπτα όπου κυριάρχησαν, είχαν συνεχώς την πρωτοπορία στο σκορ και με προσήλωση στην άμυνα δεν επέτρεπαν στις “νυχτερίδες” να πλησιάσουν. Η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα ανέβασε από νωρίς την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (24-14, 40-28) ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το υπέρ της 45-35.

Στην επανάληψη η εικόνα παρέμεινε σχεδόν η ίδια με την έννοια ότι η Λαμποράλ κρατούσε μία σταθερή διαφορά (54-48, 62-52) για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 62-55. Στην τέταρτη περίοδο το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν πέταξε λευκή πετσέτα, αντίθετα ξεκίνησε να ροκανίζει την διαφορά.

Έτσι η Βαλένθια ισοφάρισε σε 65-65 και 69-69 στο 38’ ενώ πέρασε μπροστά με 71-69, 1 λεπτό και 33 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Εντέλει οι “νυχτερίδες” χαμογέλασαν στο φινάλε με το τελικό 74-73 να διαμορφώνεται από τη ελεύθερη βολή του Μαρτίνεθ.

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ (13 πόντοι, 6 ασίστ), ο Ράφα Μαρτίνεθ (13 πόντοι), ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Τζάστιν Ντόελμαν (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν οι πρωταγωνιστές για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Νοτσιόνι τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Βαλένθια – Λαμποράλ Κούτσα 74-73
Τα δεκάλεπτα: 17-26, 35-45, 55-62, 74-73.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Περάσοβιτς): Τριγκέρο, Ρίμπας 6, Ντόελμαν 12 (1), Βαν Ρόσομ 8 (2), Σάτο 2, Λίστσουκ 7, Ντούμπλιεβιτς 12 (1), Μαρτίνεθ 13 (3), Λαφαγιέτ 13 (1), Μπάρτον 1.
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 18 (3), Ποέτα, Χάνγκα 8 (1), Χάμιλτον 9, Χοτζ 6, Σαν Εμετέριο 5 (1), Πλάις 16, Γιέλινεκ 6 (1), Κοζέρ 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…