Κεντρική Basket League ΑΕΚ “H AEK δεν έπεσε, την έριξαν”

“H AEK δεν έπεσε, την έριξαν”

koronios

koronios

Παρών σε αγώνα της ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος και ο Άγγελος Κορωνιός. Ο πρώην προπονητής και σκόρερ της “Βασίλισσας” παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην “ΩΡΑ των σπορ” για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, ενώ για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια κάνει νύξη (στον υπογράφοντα) για το κεφάλαιο “υποβιβασμός της ΑΕΚ“, την οποία καθοδηγούσε το καταραμένο 2011.

Ο Άγγελος Κορωνιός δήλωσε για τον αγώνα με Καβάλα: “Η ΑΕΚ έπαιξε έτσι όπως έπρεπε για να κερδίσει. Επρόκειτο για ένα ματς, που κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην τακτική. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν άγχος κι αυτό το έβλεπε κανείς διά γυμνού οφθαλμού. Μπορεί να μην γοήτευσε η ΑΕΚ, αλλά κέρδισε ένα ντέρμπι. Είναι μόνη της πρώτη στη βαθμολογία. Τέλος καλό, όλα καλά”.

Για την αμυντική φιλοσοφία, που αποτελεί στυλ και της δικής του φιλοσοφίας: “Μπορεί να ήμουν κατεξοχήν επιθετικός, αλλά από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που προσαρμόζεται στο συγκεκριμένο στυλ η ΑΕΚ. Προφανώς, είναι θέμα προπονητή η αμυντική λειτουργία μιας ομάδας, διότι ουσιαστικά “προδίδει” τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του”.

Για τον προπονητή Βαγγέλη Ζιάγκο: “Τον πιστεύω απόλυτα από την εποχή που ήταν συνεργάτης μου στην ΑΕΚ. Πρόκειται για ένα άτομο με γνώσεις και επίπεδο. Είναι δουλευταράς. Πρόκειται για στοιχεία, που βλέπουν οι παίκτες και είναι λογικό να παίζουν για τον προπονητή.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση, που έδωσε την ευκαιρία στον Βαγγέλη, αλλά πρέπει να τον στηρίξει και στα πολύ δύσκολα.

Θεωρώ δεδομένο, ότι πρέπει να τον κρατήσει και στην Α1. Και μακάρι η ΑΕΚ με τον Βαγγέλη στον πάγκο να πάει και Ευρωλίγκα. Και να ξαναγίνει “Βασίλισσα“. Πραγματικά θα το χαρώ. Η διοίκηση μην επηρεαστεί από καλοθελητές και μην ενδώσει σε πιέσεις και διώξει τον Βαγγέλη.

Είναι ντροπή αυτό, που συμβαίνει στην Ελλάδα. Το έχω βιώσει κι εγώ. Το απεχθάνομαι. Κάποιος να προσπαθεί να δουλέψει απερίσπαστος και κάποιοι να επιβουλεύονται την θέση του, ειδικά μεσούσης της περιόδου. Δεν πάει άλλο…”

Για την ΑΕΚ της νέας περιόδου: “Καταρχήν είναι αυτονόητο, ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι πρώτη, αλλά όλα ακόμη είναι ανοικτά. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Το Πρωτάθλημα είναι μπροστά όμως. Όταν με το καλό, η ομάδα ανέβει στην Α1 και ελπίζω καθαρή από χρέη, η ΑΕΚ θα είναι μαγαζί γωνία. Βέβαια, θα είναι μεγάλο “μαγαζί” η ΑΕΚ.

Χρειάζεται πέρα από τον Ζιάγκο στον πάγκο, να υποστηριχθεί η νέα προσπάθεια με τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλα τα πόστα. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί αυτοί που διοικούν φαίνονται σοβαροί άνθρωποι”.

Για την ατμόσφαιρα στη Ζωφριά με Καβάλα: “Ήταν κάτι εντυπωσιακό. Τί να πω για τον κόσμο της ΑΕΚ; Τον έχω ζήσει τόσα χρόνια. Μακάρι αυτή η ατμόσφαιρα να υπάρχει σε όλα τα ματς μέχρι να ανέβει η ομάδα στην Α1, αλλά βεβαίως κι όταν παίξει στην Α1.

Είναι ευχάριστο που ο κόσμος επέστρεψε και στηρίζει τη “Βασίλισσα”. Έδωσε ώθηση το περασμένο Σάββατο στους παίκτες. Προφανώς, έχει το δικό του μερίδιο στην μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ με Καβάλα”.

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την ΑΕΚ το 2011: “Δεν μετάνιωσα που ανέλαβα την ΑΕΚ το 2011. Και ο χρόνος να γύριζε πίσω, θα το ξαναέκανα. Έχω πει στο παρελθόν ότι είμαι “στρατιώτης” της ΑΕΚ. Αγαπάω την ΑΕΚ. Είμαι ΑΕΚ! Πώς μπορούσα να αρνηθώ το κάλεσμα της ΑΕΚ εκείνη την στιγμή;

Δεν συνηθίζω να αναλαμβάνω στα μισά της περιόδου, αλλά η ΑΕΚ είναι η ομάδα μου. Πώς αλλιώς πρέπει να το πω; Κάναμε τότε την προσπάθειά μας με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, η ΑΕΚ το 2011 δεν έπεσε για αγωνιστικούς λόγους, την έριξαν! Εξωγενείς παράγοντες την έριξαν. Όλη η Ελλάδα το ξέρει αυτό. Ας μην τα ξαναλέμε πάλι. Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πορεία επιστροφής. Μακάρι να πάνε όλα καλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…