Κεντρική Διεθνή Εύκολα η Αρμάνι

Εύκολα η Αρμάνι

armani cazerta

armani-cazerta

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Αρμάνι Μιλάνο έκαμψε την αντίσταση της Καζέρτα εντός έδρας με 61-43 για την 18η αγωνιστική της Serie A και πέτυχε την δέκατη τρίτη φετινή της νίκη.

Η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα ενώ με “όπλο” την καλή άμυνα κατάφερε να ξεπεράσει και το τραγικό ποσοστό που είχε από την γραμμή του τριπόντου (3/25-12%). Επίσης σημαντική ήταν και η διαφορά στα ριμπάουντ όπου οι γηπεδούχοι “μάζεψαν” 51 και οι φιλοξενούμενοι 30. Έτσι η Αρμάνι κατέκτησε εύκολα το ροζ φύλλο και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τη Μπρίντιζι.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε με 14 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές την ώρα που από τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-10 κανένας παίκτης δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κρις Ρόμπερτς με 9 πόντους.

Έχασε… έδαφος η Σιένα

Η Σιένα γνώρισε την έβδομη φετινή της ήττα αυτή την φορά εκτός έδρας από την Βίρτους Μπολόνια με 57-54 και έχασε… έδαφος στην “μάχη” που δίνει για να κρατηθεί σε επαφή με τις πρώτες θέσεις. Σε ένα κακό ποιοτικά ματς οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την όγδοη νίκη τους στο “νήμα” χάρη σε επιμέρους σκορ 17-14 που πραγματοποίησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Κάσπερ Γουέιρ (17 πόντοι) και ο Μπροκ Μότουμ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Έρικ Γκριν με 13 πόντους ξεχώρισε από τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Σημαντικό διπλό για Μπρίντιζι

Στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται και η Μπρίντιζι η οποία έφυγε με ένα σημαντικό διπλό από την έδρα της Κρεμόνα (64-53). Οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον… νόμο τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, απέκτησαν την πρωτοπορία στο σκορ (31-22) και την διατήρησαν μέχρι το φινάλε έχοντας ως κύριο “όπλο” την δυνατή άμυνα. Ο Τζερόμ Ντάισον με 14 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για την Μπρίντιζι. Από την άλλη ο Τζάριους Τζάκσον (17 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους που υποχώρησαν στο 6-12.

“Άλωσε” την Ρώμη η Αβελίνο

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Αβελίνο η οποία “άλωσε” την Ρώμη και έριξε στο… καναβάτσο την Βίρτους Ρόμα με 80-72. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κρατούσαν μία σταθερή υπέρ τους διαφορά και χωρίς να απειληθούν ουσιαστικά ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 9-9. Οι Ρωμαίοι το… πάλεψαν στο τρίτο δεκάλεπτο όπου με επιμέρους σκορ 24-11 μείωσαν σε 61-60 αλλά μέχρι εκεί… Ο Γουίλ Τόμας με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Φιλ Γκος είχε 26 πόντους.

Με ανατροπή η Πέζαρο

Την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η “ουραγός” Πέζαρο η οποία κέρδισε εντός έδρας την Καντού με 82-79 και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μία σημαντική ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 20-14 επέστρεψαν από το -3 (65-62) της τρίτης περιόδου. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ο’ Ντι Ανοσίκε (25 πόντοι). Ο Έλστον Τέρνερ πρόσθεσε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους ο Τζο Ράγκλαντ σημείωσε 18 πόντους.

Όγδοη νίκη για Πιστόια

Η Πιστόια “λύγισε” εντός έδρας τη Σάσσαρι με 81-69 και πέτυχε την όγδοη φετινή της νίκη. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν την όγδοη ήττα της. Αν εξαιρεθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στην συνέχεια, κράτησαν μία σταθερή διαφορά και έχοντας 8/15 (53,3%) στα τρίποντα “καθάρισαν” την… μπουγάδα. Ο ΤζαΧουάν Τζόνσον με 20 πόντους ήταν ο ηγέτης για τους νικητές ενώ ο Μπραντ Γουαναμέικερ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 10 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Ομάρ Τόμας είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

“Καθάρισε” με Καουκένας η Ρέτζιο Εμίλια

Η Ρέτζιο Εμίλια εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με τον Ριμάντας Καουκένας να είναι “μαγικός” επικράτησε της Μοντεγκρανάρο με 89-80. Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με τον έμπειρο γκαρντ να πετυχαίνει 24 πόντους “καθάρισαν” την… μπουγάδα και πανηγύρισαν την ένατη νίκη τους. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι υποχώρησαν στο 5-13 και είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ντανιέλε Τσιντσιαρίνι (21 πόντοι). Θυμίζουμε νωρίτερα η Βαρέζε έφυγε με το διπλό από την έδρα της Βενέτσια στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Βενέτσια – Βαρέζε 77-93
Βίρτους Μπολόνια – Σιένα 57-54
Αρμάνι Μιλάνο – Καζέρτα 61-43
Πιστόια – Σάσσαρι 81-69
Πέζαρο – Καντού 82-79
Κρεμόνα – Μπρίντιζι 53-64
Βίρτους Ρόμα – Αβελίνο 72-80
Ρέτζιο Εμίλια – Μοντεγκρανάρο 89-80.

Η Βαθμολογία (18η αγωνιστική): Αρμάνι Μιλάνο 31, Μπρίντιζι 31, Καντού 30, Σιένα 29, Βίρτους Ρόμα 29, Σάσσαρι 28, Ρέτζιο Εμίλια 27, Βενέτσια 27, Αβελίνο 27, Καζέρτα 26, Πιστόια 26, Βαρέζε 26, Βίρτους Μπολόνια 26, Κρεμόνα 24, Μοντεγκρανάρο 23, Πέζαρο 22.

Επόμενη αγωνιστική (19η, 15-17/2): Καζέρτα – Ρέτζιο Εμίλια, Καντού – Βίρτους Ρόμα, Αβελίνο – Βαρέζε, Μπρίντιζι – Βενέτσια, Σάσσαρι – Κρεμόνα, Μοντεγκρανάρο – Βίρτους Μπολόνια, Σιένα – Πέζαρο, Πιστόια – Αρμάνι Μιλάνο.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…