Κεντρική Διεθνή Ελεύθεροι και… ελκυστικοί

Ελεύθεροι και… ελκυστικοί

jeter china

jeter-china

Η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα Κίνας ολοκληρώθηκε και οι ομάδες που προκρίθηκαν στα πλέι οφ “καταστρώνουν” τα πλάνα τους ενώ αντίθετα όσες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση σκέφτονται ήδη τις διακοπές.

Όμως οι παίκτες των ομάδων που αποκλείστηκαν μπορούν ήδη να μελετούν προκειμένου για τον επόμενο προορισμό της καριέρας του που ενδέχεται να είναι και κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Πρόσφατο είναι άλλωστε το “φλερτ” του Παναθηναϊκού με τον Που Τζέτερ ο οποίος ανήκει σε αυτή την κατηγορία και ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στο κινεζικό πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός – με ουκρανικό διαβατήριο – γκαρντ έπαιξε σε 32 αγώνες έχοντας μέσο όρο 26 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ και 2,2 κλεψίματα ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Σάνγκντονγκ Φλέιμινγκ Μπουλς στα πλέι οφ. Μαζί με τον Τζέρερ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις αθλητών, με πέρασμα από το NBA, που δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους στην λίγκα CBA και μένουν ελεύθεροι. Σας παρουσιάζουμε κάποιους από αυτούς τους παίκτες που ίσως απασχολήσουν στο μέλλον τις ομάδες της “γηραιάς ηπείρου”.

Ένας από αυτούς είναι ο Ντονέλ Χάρβεϊ, συμπαίκτης του Τζέτερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας μέσο όρο 13,8 πόντους, 11,8 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 1,2 κλεψίματα σε 33 αγώνες. Στην Φουτζιάν συναντάμε τον Ουίλ ΜακΝτόναλντ (μέσο όρο 19,6 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 34 ματς) αλλά και τον Ντελόντε Ουέστ. Ο 31χρονος γκαρντ έδωσε το “παρών” σε 33 αγώνες με μέσο όρο 22,6 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 5,7 ασίστ και 2,3 κλεψίματα.

Ο Τζάκσον Βρόμαν και ο Μάρκους Χάισλιπ αγωνίστηκαν με την φανέλα της Γιάνγκσου. Ο πρώτος έπαιξε σε 25 παιχνίδια έχοντας μέσο όρο 14,4 πόντους, 10,4 ριμπάουντ, 4,2 ασίστ και 2,8 κλεψίματα. Όσον αφορά στον πρώην παίκτη μεταξύ άλλων του Παναθηναϊκού, ο 34χρονος φόργουορντ είχε μέσο όρο 23,7 πόντους και 6,6 ριμπάουντ σε 32 αγώνες.

Στη Σισουάν οι αθλητές με προϋπηρεσία από το NBA είναι τρεις. Ο Μάικ Εφεβμπέρα είχε μέσο όρο 30,4 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ σε 30 αγώνες ενώ ο Χαμέντ Χαντάντι τελείωσε την σεζόν έχοντας 14,2 πόντους, 13,3 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,8 τάπες σε κάθε παιχνίδι (συνολικά σε 26 ματς). Ο τρίτος της παρέας, Ντι Τζέι Γουάιτ, είχε μέσο όρο 20,2 πόντους και 8,5 ριμπάουντ σε 27 αγώνες.

Ο Μάικ Χάρις και ο Ντεγουόρικ Σπένσερ αποτελούσαν το δίδυμο της Ζεγιάνγκ. Ο πρώτος ολοκλήρωσε την φετινή παρουσία του στο κινεζικό πρωτάθλημα έχοντας μέσο όρο 28,7 πόντους, 14,9 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ σε 9 ματς την ώρα που ο δεύτερος πρόσθεσε (σε μέσο όρο) 25,8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ σε 18 αγώνες.

Ο Ντένζελ Μπόουλς έπαιξε σε 33 ματς με τη Τζιλίν με μέσο όρο 25,8 πόντους και 8,8 ριμπάουντ. Παράλληλα ο Λανς Τόμας αγωνίστηκε στη Φοσάν με μέσο όρο 26,1 πόντους, 10,8 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα σε 16 παιχνίδια ενώ ο Τζος Ακονιόν έβγαλε το… ψωμί του με τη φανέλα της Κινγκντάο έχοντας μέσο όρο 28 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 30 αγώνες.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις παικτών με εμπειρία από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη που από εδώ και πέρα θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τον επόμενο προορισμό της καριέρας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…