Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Δικαίωση για το ελληνικό μπάσκετ”

“Δικαίωση για το ελληνικό μπάσκετ”

vasilakopoulos

vasilakopoulos

Η Εθνική Ελλάδας πήρε την πολυπόθητη wild card και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, χαρακτήρισε από τη Βαρκελώνη δικαίωση για το ελληνικό μπάσκετ που θα συμμετέχει σε άλλο ένα μεγάλο ραντεβού.

“Είναι η στιγμή δικαίωσης μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας. Είναι επιτυχία ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι όσοι συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχουν ένα μερίδιο. Η ιστορική μας διαδρομή είναι αυτή που αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο για μας, καθώς το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστεί παγκοσμίως εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις, έχουμε φιλοξενήσει άριστα μεγάλες διοργανώσεις και η Εθνική μας είναι στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Εκμεταλλευτήκαμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα είμαστε παρόντες. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο τέλος. Η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πολλά πράγματα.

Δεν είναι μόνο σε επίπεδο αθλητισμού, αλλά και σε κοινωνικό, πολιτιστικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Έφυγε ένα βάρος, αλλά αυξάνονται τώρα οι υποχρεώσεις εν όψει της συμμετοχής μας. Θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στη διοργάνωση”, τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, προσθέτοντας για το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή:

“Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που έχουμε για τον προπονητή. Είχαμε πει πως αν θα ήμασταν στο Παγκόσμιο, θα πηγαίναμε σε άλλη κατεύθυνση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ευτυχώς αποφύγαμε τα προκριματικά και τα ταξίδια στην άγονη γραμμή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που θα ήταν ταλαιπωρία και πιθανώς να απουσίαζαν μεγάλοι παίκτες από αυτή τη διαδικασία. Πλέον όμως δεν θα υποστούμε αυτή την ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το όνομα του προπονητή“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…