Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Γιατί γκρεμίστηκε το “Γ. Μόσχος”;

“Γιατί γκρεμίστηκε το “Γ. Μόσχος”;

trontzos giannakis

trontzos-giannakis

Ο θρυλικός Γιώργος Τρόντζος έλυσε την σιωπή του… Άνοιξε την καρδιά του στην “ΩΡΑ των σπορ” και στην ταπεινότητά μας, μίλησε για την ΑΕΚ που είδε διά ζώσης στην αναμέτρηση με Καβάλα, αλλά και για πολλά άλλα θέματα.

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του γίγαντα της “Βασίλισσας” του ’68:

Για την κατάσταση της ΑΕΚ: “Είναι προφανές ότι κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος που η ομάδα μας βρίσκεται στην Α2. Υπάρχει όμως πλέον η προσδοκία της επιστροφής. Η πίκρα για τον άδικο υποβιβασμό της ΑΕΚ στην Α2, κράτησε αρκετά. Ήταν στενάχωρο αυτό που συνέβη την καταραμένη 20ή Απριλίου 2011, όταν ναι μεν είχαμε νικήσει τον Πανιώνιο στη Ζωφριά, αλλά μάθαμε το μαντάτο της νίκης του Ηλυσιακού στη Ρόδο με Κολοσσό και μαύρισε η ψυχή μας. Εκεί πικράθηκα όσο δεν φαντάζεστε. Από την στιγμή, όμως, που οριοθετήθηκαν νέοι στόχοι από την παρούσα διοίκηση η πίκρα μας πνίγηκε. Σας είπα. Υπάρχει ελπίδα, προσδοκία”.

Για την ατμόσφαιρα στην αναμέτρηση ΑΕΚ-Καβάλας: “Ήταν κάτι φοβερό. Δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς να πω εγώ για την δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ. Είναι κρίμα, που δύο-τρεις θερμόαιμοι χάλασαν αυτή τη γιορτή, που είχε στηθεί στην εξέδρα. Είναι κρίμα, η ομάδα να τιμωρηθεί και να στερηθεί της στήριξης των οπαδών της. Το Πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυθούν οι παίκτες. Όμως, το καταλαβαίνω αυτό που συμβαίνει με τον κόσμο. Είναι σημεία των καιρών. Πολύς κόσμος είναι πιεσμένος με την κρίση. Δυστυχώς, βρίσκει έδαφος να ξεσπάει στο γήπεδο. Πάντως, θέλω εδώ να συγχαρώ τη διοίκηση της ΑΕΚ και τους ανθρώπους της ΑΕΚ γενικά για την ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκαν την κατάσταση, αλλά και τους υπευθύνους των ΜΑΤ. Που δεν έκαναν κίνηση να βγάλουν έξω από το γήπεδο με τη βία τους δύο-τρεις οπαδούς της ΑΕΚ”.

Για την εμφάνιση της ΑΕΚ: “Κοιτάξτε να δείτε. Ήταν η πρώτη φορά που είδα φέτος την ΑΕΚ από κοντά. Θα ήταν άδικο να κάνω κριτική για ένα ματς. Δεν μπορώ να πω, ότι έπαιξε καλά η ΑΕΚ. Προφανές ήταν ότι υπήρχε άγχος. Η ΑΕΚ παίζει με πίεση. Υπάρχει το “πρέπει”. Πρέπει να νικήσει. Πρέπει να ανέβει. Δεν πήγε καλά στην επίθεση. Αν εξαιρέσει κανείς τον Γκιζόγιαννη και λίγο τον Τσιάκο, που τον παρακολουθώ χρόνια στα γήπεδα της Α1, θεωρώ ότι υπήρχε πρόβλημα. Βέβαια, ήταν ματς όπου η άμυνα είχε τον κυρίαρχο ρόλο.

Στόχος ήταν η νίκη απέναντι σε μια ομάδα, που επίσης διεκδικούσε ή διεκδικεί άνοδο. Η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με δύο νίκες παραπάνω από τον δεύτερο. Επομένως, ό,τι κι αν πω εγώ τι σημασία έχει; Έχει άλλους δύο ανταγωνιστές στην έδρα της, τον Κόροιβο και το Ψυχικό. Έχει το πάνω χέρι η ΑΕΚ, δεν χωρά αμφιβολία. Θα είναι καλύτερα, ωστόσο, να βρουν οι περιφερειακοί της λύσεις στην επίθεση. Η ΑΕΚ περιμένει πολλά περισσότερα από τους Πολυτάρχου, Νίκολιτς και Καράμπουλα, που ξέρω ότι έχουν έφεση στο σκοράρισμα”.

Για την πορεία του Πρωταθλήματος: “Σας είπα και παραπάνω. Θεωρώ, ότι δεν έχει τελειώσει κάτι. Οι δέκα αγώνες, που απομένουν είναι πολλοί. Πρέπει να υπάρχει υπομονή και στην ομάδα και έξω από την ομάδα. Η Α1 δεν είναι μακριά. Καταλαβαίνω ότι είναι στενάχωρο να βλέπει κανείς την ΑΕΚ να μάχεται στην Α2. Όπως ήταν πιο στενάχωρο όταν μαχόταν στη Βήτα Εθνική. Δεν είναι ντροπή όμως. Οι ιστορίες δεν διαγράφονται. Και υπάρχει ένας σκοπός πλέον. Να επιστρέψει καθαρή στα μεγάλα σαλόνια. Εκεί που ανήκει. Μακάρι να γίνει. Εύχομαι σε όσους διοικούν και όσους αγωνίζονται να πάνε όλα καλά”.

Για την Α1: “Θα είναι μια επίπονη διαδικασία. Εγώ θεωρώ, ότι δεν μπορείς να δημιουργείς το μέλλον σου χωρίς Τμήματα Υποδομής και χωρίς γήπεδο. Χωρίς τα δικά σου… πιτσιρίκια πώς θα κτίσεις το αύριο; Πετώντας λεφτά; Μαζεύοντας ξένους; Θα είναι ευχής έργον να πάρει η ΑΕΚ το αθλητικό κέντρο του Γαλατσίου, που μπορεί να γεμίζει δύσκολα γιατί είναι μεγάλο γήπεδο, αλλά είναι κοντά στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στη Νέα Ιωνία, Κοντά στον πυρήνα των οπαδών της ΑΕΚ. Υπάρχουν δύο γήπεδα εκεί, που θα μπορείς να χωρέσεις όλα τα Τμήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω μιας και το έφερε η κουβέντα, γιατί γκρεμίστηκε μαζί με το ανοικτό (“Νίκος Γκούμας”) και το κλειστό “Γιώργος Μόσχος”;

Θα μπορούσε να παραμείνει έστω αυτό στην θέση του, ανεξάρτητα από το πού θα έπαιζε η πρώτη ομάδα. Η ΑΕΚ και θα είχε και έσοδα από τις Ακαδημίες, από τα χιλιάδες παιδιά σε όλα τα Τμήματα, και θα έβγαζε δικά της παιδιά από κει. Ξέρω ότι οι ομάδες Εφήβων και Παίδων έχουν πέσει στη Βήτα Κατηγορία. Πριν από μερικά χρόνια ήταν πρωταθλήτριες Ελλάδος. Τι να πω; Χρειάζεται λοιπόν δουλειά. Και άνθρωποι που θα πρέπει να τρέξουν να ανακαλύψουν ταλέντα, ειδικά από την στιγμή που δικά μας φυτώρια είτε δεν υπάρχουν, είτε η προσπάθεια της νέας διοίκησης βρίσκεται ακόμα στην αρχή”.

Για την παρουσία των παλαιμάχων άσσων της ΑΕΚ στο γήπεδο: “Σε ό,τι με αφορά, τουλάχιστον, ξέρω ότι ήμουν εκεί για να στηρίξω την ομάδα σε μία δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει. Παράλληλα, ήθελα να δω και την ομάδα. Είναι ευχάριστο που ήταν στο γήπεδο αρκετοί παλαιοί συμπαίκτες μου. Και με την ευκαιρία ευχαριστούμε και την διοίκηση για την πρόσκληση. Ζητούμενο όμως στην παρούσα φάση δεν είμαστε εμείς, αλλά οι τωρινοί παίκτες. Που έχουν κάνει μια διαδρομή. Είναι πρώτοι. Γι’ αυτό σας είπα, ότι είπα κάποια πράγματα παραπάνω για το ματς με την Καβάλα, αλλά κανείς δεν δικαιούται να διαγράψει και τις καλές εμφανίσεις της ομάδας. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Θα επαναλάβω όμως ότι απαιτείται να διαχειριστεί σωστά το γεγονός και να μην επαναπαυθεί στις δάφνες της σαββατιάτικης συγκυρίας”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…