Devoted Mantzaris (vid)

mantzaris osfp malaga

mantzaris-osfp-malaga

Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Μάντζαρη φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο διεθνής γκαρντ αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά  και δείχνει να έχει επιστρέψει δριμύτερος στη δράση μετά τον σοβαρό περσινό τραυματισμό του.

“Προσπαθώ να ακολουθώ το πλάνο του προπονητή και να μην κάνω λάθη. Σίγουρα σε όλους αρέσουν οι φαντεζί ασίστ, αλλά προσπαθώ να δίνω σίγουρα την μπάλα και γι’ αυτό δεν κάνω πολλά λάθη. Σαν πλέι μέικερ πρέπει να ξέρω πού βρίσκεται κάθε συμπαίκτης μου, να διαβάζω τα miss match και να δίνω καλές πάσες”, ανέφερε αρχικά ο 23χρονος άσος.

Όσον αφορά τη δουλειά του στην άμυνα καθώς και τον τρόπο παιχνιδιού υποστήριξε: “Έχω κληθεί να αντιμετωπίσω τους καλύτερους γκαρντ της Ευρωλίγκας, όπως ο Ναβάρο και ο Διαμαντίδης . Ευτυχώς ο Σπανούλης είναι στην ομάδα μου και δεν έχει χρειαστεί να τον αντιμετωπίσω.

“Κάθε αντίπαλος έχει αδύναμα σημεία. Προσπαθώ λοιπόν, να τους αναγκάσω να κάνουν αυτό που δεν τους αρέσει να κάνουν. Κάποιες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Θα ήθελα να είμαι πιο αθλητικός, όπως άλλα παιδιά που τρέχουν, που καρφώνουν, που κάνουν άλεϊ ουπ. Το μπάσκετ όμως, είναι ένα σπορ που πρέπει να βάλεις την μπάλα το καλάθι. Είναι απλό. Είτε το κάνεις με το κεφάλι, είτε με τα πόδια, είτε με τα χέρια, το θέμα είναι να μπει η μπάλα στο καλάθι και να νικήσει η ομάδα σου.

Τέλος τόνισε πως το αγαπημένο του πράγμα είναι να ευστοχεί σε κρίσιμα καλάθια, όπως αυτό του Πρίντεζη στην Κωνσταντινούπολη ή το δικό του buzzer beater με τη Ζιελόνα Γκόρα, που κάνει τον κόσμο να ενθουσιάζεται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…