Κεντρική Διεθνή “Απόδραση” με Ντράγκιτς

“Απόδραση” με Ντράγκιτς

toolson estudiantes malaga

toolson-estudiantes-malaga

Την δωδέκατη νίκη της στην φετινή Liga Endesa πανηγύρισε η Μάλαγα η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Εστουντιάντες με 85-84 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο φινάλε.

Η αντίπαλος των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα “απέδρασε” με το διπλό χάρη σε μία εύστοχη ελεύθερη βολή του Ζόραν Ντράγκιτς στην εκπνοή. Από εκεί και πέρα καμία ομάδα δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας κατά την διάρκεια του αγώνα που εξελίχθηκε σε “θρίλερ” και ο νικητής καθορίστηκε στις λεπτομέρειες. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους φιλοξενούμενους που είχαν ως πρώτα “βιολιά” τον Ντράγκιτς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Σέρχι Βιδάλ (14 πόντοι). Στον αντίποδα ο Κάιλ Κούριτς με 15 πόντους ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους “φοιτητές” που υποχώρησαν στο 4-14.

Έβδομη νίκη για Ξανθόπουλο

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου επικράτησε εντός έδρας της Τενερίφης με 84-76 και πέτυχε την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλο το ματς και δεν τρόμαξαν από την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 22-17). Ήταν η ένατη ήττα για τους νησιώτες. Ο Μάικ Μούσκαλα ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Ξανθόπουλος πρόσθεσε 5 πόντους (1/1 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε σχεδόν 17 λεπτά. Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

Βαριά ήττα για Γιαννόπουλο

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπανταλόνα έκαμψε την αντίσταση της Μανρέσα του Χάρη Γιαννόπουλου εντός έδρας με 93-72 και ανέβηκε στο 9-9. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησα από το ξεκίνημα όταν προηγήθηκαν με 29-17 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να αυξήσουν την διαφορά έχοντας 12/29 (41%) στα τρίποντα, 13 περισσότερα ριμπάουντ (35 έναντι 22) και επιθετική “πολυφωνία”. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Τζον Σούρνα (21 πόντοι). Από την άλλη πλευρά ο Γιαννόπουλος ήταν θετικός και… διψήφιος αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την βαριά ήττα για την ομάδα του. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και 2 ριμπάουντ σε σχεδόν 24 λεπτά.

Ήττα στο “νήμα” για Λαμποράλ

Η Γκραν Κανάρια έριξε στο… καναβάτσο τη Λαμποράλ Κούτσα με 84-81 και πέτυχε την δωδέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα. Αντίθετα οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 9-9. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο “νήμα” με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν χάρη στις δύο ελεύθερες βολές του Άλμπερτ Όλιβερ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 11 τρίποντα (11/24-45%) και είχαν 15/15 (100%) προσπάθειες από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Μπραντ Νιούλεϊ με 24 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές την ώρα που ο Αντρές Νοτσιόνι (25 πόντοι) ξεχώρισε από την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα.

Εύκολα η Σαραγόσα

Η Σαραγόσα δεν δυσκολεύτηκε να “λυγίσει” εντός έδρας τη Μπιλμπάο με 88-72 και να κατακτήσει το δέκατο ροζ φύλλο. Οι γηπεδούχοι έκαναν πιο εύκολο το έργο τους από την πρώτη περίοδο όταν με πολύ πιεστική άμυνα πήραν… κεφάλι με 17-4. Ακολούθως διατήρησαν σε διψήφια επίπεδα την διαφορά και προκάλεσαν την ενδέκατη ήττα των Βάσκων. Ο Ντάμιαν Ρούντεζ με 18 πόντους και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές ενώ ο Χέρμαν Γκάμπριελ (19 πόντοι) δεν ήταν αρκετός για την αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο της φάσης των “32” του Eurocup.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα:
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (20:00).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…