Κεντρική Διεθνή Αναμενόμενο το “καρέ”

Αναμενόμενο το “καρέ”

bryant bayern

bryant-bayern

Όπως αναμενόταν τα τρία φαβορί της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γερμανίας πήραν την πρόκριση στο φάιναλ φορ που θα διοργανώσει η Ουλμ στις 29-30 Μαρτίου. Η Μπάγερν Μονάχου, η Άλμπα Βερολίνου και η Μπάμπεργκ έκλεισαν την τετράδα τον ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Οι “Βαυαροί” δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Άρτλαντ εντός έδρας με 76-61 σε μία αναμέτρηση όπου είχαν την πρωτοπορία από την αρχή μέχρι το τέλος και κατέκτησαν εύκολα το ροζ φύλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπάγερν ήταν μπροστά στο σκορ με 56-44 με την λήξη της τρίτης περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (41 έναντι 28). Ο Ντιόν Τόμπσον με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Τζον Μπράιαντ με 18 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν τα πρώτα “βιολιά” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Άντονι Κινγκ πέτυχε 17 πόντους.

Χαλαρά η Μπάμπεργκ

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ η Μπάμπεργκ επικράτησε εκτός έδρας της Όλντενμπουργκ με 90-83 και πήρε θέση στο “καρέ” του Κυπέλλου. Οι πρωταθλητές είχαν τα ηνία σε όλο τον αγώνα, κρατούσαν μία σταθερή διαφορά και δεν απειλήθηκαν σχεδόν ποτέ από τους γηπεδούχους. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Ντ’ Ορ Φίσερ με 19 πόντους. Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Φιλίπ Νόιμαν (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Στο “νήμα” η Άλμπα

Σε μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Άλμπα Βερολίνου “λύγισε” εντός έδρας την Βόννη με 88-87 και πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση. Το ματς εξελίχθηκε σε “θρίλερ” ωστόσο ένα τρίποντο του Ρέτζι Ρέντινγκ, 5 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη ήταν αρκετό ώστε οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν, έστω και στο “νήμα”. Ο Αμερικανός άσος τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους Βερολινέζους αλλά και ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Από τους φιλοξενούμενους ο Τόνι Γκάφνεϊ είχε 28 πόντους ενώ ο Ράιαν Μπρουκς πρόσθεσε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης:
Όλντενμπουργκ – Μπάμπεργκ 83-90
Άλμπα Βερολίνου – Βόννη 88-87
Μπάγερν Μονάχου – Άρτλαντ 76-61.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…