Κεντρική Διεθνή Ήττες για Στρασμπούρ, Ντιζόν

Ήττες για Στρασμπούρ, Ντιζόν

asvel vilerban

asvel-vilerban

Η μεγάλη κερδισμένη της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γαλλίας είναι αναμφίβολα η Λιμόζ και ας μην έπαιζε απόψε αφού οι ήττες της Στρασμπούρ και της Ντιζόν της δίνουν την δυνατότητα να βρεθεί μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας αν κερδίσει βεβαίως την Ορτέζ εντός έδρας στο ματς της προσεχούς Τρίτης (25/2).

Κατά τα άλλα η Στρασμπούρ γνώρισε την συντριβή εκτός έδρας από την Σολέ με 81-69 και υποχώρησε στο 13-7. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, προηγήθηκαν με 29-13 στο πρώτο δεκάλεπτο και ακολούθως δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν χαμηλά το συγκρότημα του Βινσέντ Κολέ και να κατακτήσουν το όγδοο φετινό ροζ φύλλο. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Ο Έρικ Τσάτφιλντ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ. Στον αντίποδα δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους ο Ρομέιν Ντουπόρτ (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Την ίδια ώρα η Ντιζόν τα βρήκε… μπαστούνια με αντίπαλο την Βιλερμπάν εκτός έδρας και διασύρθηκε με 85-65. Έτσι έπεσε με την σειρά της στο 13-7 και “συγκατοικεί” με την Στρασμπούρ και την Λε Μαν προσωρινά στην δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βιλερμπάν ήταν μπροστά στο σκορ με 42-24 στο πρώτο ημίχρονο ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (34 έναντι 21). Ο Έντουιν Τζάκσον με 24 πόντους ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Αντρέ Χάρις με 18 πόντους.

Στο μεταξύ από το κακό στο… χειρότερο πηγαίνει η Ναντέρ. Οι πρωταθλητές ηττήθηκαν εκτός έδρας από την “ουραγό” Χάβρη με 68-62 και έπεσαν στην 10η θέση με ρεκόρ 11-9. Καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 21-8 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 40-33 του πρώτου μέρους, πήραν… κεφάλι με 54-48 και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το φινάλε. Ο Γκράχαμ Μπράουν με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστές για τους νικητές που ανέβηκαν στο 4-16. Από την άλλη ο Σερτζί Γκλάντιρ είχε 18 πόντους.

Τέλος σπουδαίο διπλό πέτυχε η Σαλόν επί της Γκραβελίν με 71-76 και πανηγύρισε την ενδέκατη φετινή της νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ προηγήθηκαν με 63-53 στο 30’. Έκτοτε απλά συντήρησαν την υπέρ τους διαφορά. Ο Έι Τζέι Σλότερ με 21 πόντους ήταν εκπληκτικός για τους νικητές ενώ ο Κλιντ Καπελά πρόσθεσε 10 πόντους και 17 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους δεν ήταν αρκετός ο Μάρκους Λιούις (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Αντίμπ – Λε Μαν 80-67 (21/2)
Παρί Λεβαλουά – Ροάν 72-53 (21/2)
Βιλερμπάν – Ντιζόν 85-65
Σολέ – Στρασμπούρ 81-69
Γκραβελίν – Σαλόν 71-76
Χάβρη – Ναντέρ 68-62
Νανσί – Ορλεάν (24/2)
Λιμόζ – Ορτέζ (25/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…