Κεντρική NBA NCAA Έχει πάρει… φόρα

Έχει πάρει… φόρα

gontikas nyu

gontikas-nyu

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται ιδανικά για τον Κωστή Γόντικα, ο οποίος ως sophomore πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του NYU. O διεθνής φόργουορντ/σέντερ εκμεταλλεύτηκε, άλλωστε, στο έπακρο την περσινή μεταβατική χρονιά στο NCAA Division III δρέποντας φέτος τους καρπούς των προσπαθειών του.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά το γεγονός πως, αν και δευτεροετής, έχει… μόνιμη θέση στη βασική πεντάδα των “Violets“, οι οποίοι δείχνουν ικανοί για αρκετά καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του “Μεγάλου Μήλου” έχει θετικό πρόσημο μετρώντας δεκαέξι (16) νίκες και οκτώ (8) ήττες, με τον Έλληνα παίκτη να αποτελεί σημαντικό “γρανάζι” στη μηχανή του NYU.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια των “Violets“, όπου συνεισέφερε σημαντικά πράγματα κοντά στο καλάθι. Στο πρώτο (στις 21/02), ο Κωστής Γόντικας είχε 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κόψιμο αδυνατώντας όμως να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του από το Emory (86-77), ενώ στο δεύτερο (στις 23/02) μέτρησε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη επί του Rochester (81-64).

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να “φουλάρει” εν όψει της τελικής ευθείας θέλοντας να οδηγήσει τους “Violets” όσον το δυνατόν ψηλότερα.

Και πέραν αυτού να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση αφού το δέλεαρ της συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης είναι μεγάλο. Πολύ μεγάλο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…