Κεντρική Διεθνή Άνετα η Τσεντεβίτα

Άνετα η Τσεντεβίτα

radnicki cedevita

radnicki-cedevita

Προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβηκε η Τσεντεβίτα η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ραντνίτσκι με 78-61 για την 21η αγωνιστική της Αδριατικής λίγκας και περιμένει το αποψινό ντέρμπι μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν προκειμένου να δει αν θα αποκτήσει “συγκάτοικο” ή θα παραμείνει σε… απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση.

Η κροατική ομάδα κατέκτησε άνετα το ροζ φύλλο αφού επέβαλε τον ρυθμό της από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και πήρε το διπλό με ηγέτες τον Νόλαν Σμιθ (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Γιουσούφ Νούρκιτς (16 πόντοι, 15 ριμπάουντ). Στον αντίποδα ο Μάρκο Μπρκιτς (16 πόντοι) ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-13.

Στο 14-7 ανέβηκε η Τσιμπόνα η οποία δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση της Κρκα με 92-78. Ο Μαρίν Ρόζιτς (27 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Ντάριο Σάριτς (20 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 9 ασίστ) δημιούργησαν ένα φανταστικό δίδυμο για τους νικητές που σούταραν με ποσοστό 57,1% (12/21) στα τρίποντα. Από τους ηττημένους ο Έντο Μούριτς είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Παράλληλα η Μέγκα Βιζούρα πανηγύρισε την ένατη φετινή της νίκη αφού έφυγε με το διπλό από την έδρα της Σιρόκι (86-72).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και έφτασαν στην νίκη έχοντας ως πρώτο “βιολί” τον Σάσα Αβράμοβιτς (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Από την άλλη ο Ιβάν Όπατσακ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΜΖΤ Σκοπίων “λύγισε” εντός έδρας την Ζαντάρ με 78-69. Καθοριστικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 27-16. Ο Ιβάν Μαρίνκοβιτς με 15 πόντους ήταν ο πρωταγωνιστής για τους Σκοπιανούς ενώ από τους Κροάτες δεν έφτανε ο Μαρκ Λάιονς (17 πόντοι).

Το έβδομο φετινό ροζ φύλλο κατέκτησε η Σζολνόκι η οποία κέρδισε εντός έδρας την Ιγκοκέα με 79-72 σε μία αναμέτρηση όπου το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστικό. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και με επιμέρους σκορ 47-37 “καθάρισαν” με καταπληκτική εμφάνιση του Νταβίντ Βοϊβόντα. Ο Ούγγρος φόργουορντ τελείωσε το ματς με 28 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ο Νεμάνια Γκόρντιτς είχε 17 πόντους και 9 ασίστ.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Σζολνόκι – Ιγκοκέα 79-72
Ραντνίτσκι – Τσεντεβίτα 61-78
Σιρόκι – Μέγκα Βιζούρα 72-86
Τσιμπόνα – Κρκα 92-78
ΜΖΤ Σκοπίων – Ζαντάρ 78-69
Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν (23/2)
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Μπουντούτσνοστ (24/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…