Κεντρική Διεθνή Όγδοη νίκη για Λιέτουβος

Όγδοη νίκη για Λιέτουβος

cook lietuvos nihni

cook-lietuvos-nihni

Η Λιέτουβος Ρίτας του Ανδρέα Γλυνιαδάκη έκαμψε την αντίσταση της Νίζνι εντός έδρας με 82-71 και πανηγύρισε την όγδοη νίκη της σε δέκα αγώνες στην φετινή βαλτική λίγκα.

Το συγκρότημα του Άτσο Πέτροβιτς πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται με 49-37. Στην επανάληψη οι Ρώσοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η Λιέτουβος με επιμέρους σκορ 17-9 στην τελευταία περίοδο έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και κατέκτησε το ροζ φύλλο. Ήταν η πέμπτη ήττα για την Νίζνι η οποία την προσεχή Τετάρτη (8/1) φιλοξενείται από τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα της φάσης των “32” του Eurocup.

Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με τον Ντάριους Σονγκάιλα να είναι ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους. Ο Γλυνιαδάκης έμεινε άποντος χωρίς να δοκιμάσει κάποιο σουτ και έκανε 1 λάθος σε 3 λεπτά συμμετοχής. Στον αντίποδα ο Σέμεν Αντόνοφ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Λουκ Μπάμπιτ (20 πόντοι) δεν έφταναν για τους ηττημένους.

Διψήφιος ο Καλάθης αλλά…

Η Τριούμφ κέρδισε εντός έδρας την Αστάνα του Πατ Καλάθη με 82-81 και ανέβηκε στο 5-5. Αντίθετα οι πρωταθλητές Καζακστάν υπέστησαν την έβδομη ήττα τους. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν πήραν… κεφάλι με 70-59. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν την ολική επαναφορά, μείωσαν σε 79-77 αλλά μέχρι εκεί… Ο Κόρι Χίγκινς με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν εκπληκτικός για την Τριούμφ ενώ ο Καλάθης ήταν διψήφιος για την Αστάνα και τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους (6/8 βολές, 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 30 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Καταιγιστική η Χίμκι

Το “απόλυτο” διατήρησε η Χίμκι η οποία συνέτριψε εκτός έδρας την Κράσνιε Κρίλια με 91-58 και παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα της λίγκας. Οι Ρώσοι ήταν καταιγιστικοί, μπήκαν σε θέση… οδηγού από την αρχή και έχοντας 72% στα δίποντα (29/40) και 31 ασίστ δεν είχε πρόβλημα να ξεκινήσει ιδανικά το 2014. Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ με 16 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους φιλοξενούμενους. Από τους γηπεδούχους που έπεσαν στο 5-5 διασώθηκε ο Ντεμέτρις Νίκολς με 15 πόντους.

Χαμόγελα για Ντόνετσκ, Αζόβμας

Η Ντόνετσκ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και την… διέσυρε εκτός έδρας με 91-65. Το ματς ήταν “παράσταση” για ένα… ρόλο με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην έκτη τους φετινή νίκη. Ο Μπέρναρντ Κινγκ (22 πόντοι, 10 ασίστ) και ο Μπεν Μακ Κούλεϊ (20 πόντοι, 9 ριμπάουντ) δημιούργησαν ένα φανταστικό δίδυμο για τους νικητές.Ο Ντόναλντ ΜακΓκραθ (17 πόντοι) δεν ήταν αρκετός για τους Ρώσους.

Η άλλη ουκρανική ομάδα, η Αζόβμας πανηγύρισε το τρίτο φετινό ροζ φύλλο αφού “λύγισε” εντός έδρας την Νεπτούνας με 85-74. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οπότε και δεν δυσκολεύτηκαν να συντηρήσουν μία σταθερή διαφορά. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντάνιελ Κίκερτ (23 πόντοι) την ώρα που καλύτερος παίκτης για τους ηττημένους ήταν ο Μαρτίνας Μαζέικα με 24 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…