Κεντρική Διεθνή “Χαμός” στην Κύπρο

“Χαμός” στην Κύπρο

apollon keraunos

apollon-keraunos

Στην Δικαστική Επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα καθοριστεί ο κάτοχος του πρώτου εισιτηρίου για τον τελικό του Κυπέλλου στην Κύπρου καθώς ο εναρκτήριος ημιτελικός μεταξύ του Απόλλωνα και του Κεραυνού Στροβόλου έληξε με “παρατράγουδα” ή πιο σωστά δεν έληξε ποτέ…

Συγκεκριμένα απέμεναν 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα για την λήξη όταν η αναμέτρηση διεκόπη οριστικά λόγω επεισοδίων. Σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 71-67 υπέρ της ομάδας της Λεμεσού όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Οι τρεις διαιτητές του αγώνα, Αναστάσιος Μάνος, Αντώνης Δημητρίου και Χαράλαμπος Σάντος, αποφάσισαν να μπουν στα αποδυτήρια μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Εντέλει μία ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα καθώς η ομάδα του Κεραυνού αρνήθηκε να συνεχιστεί η αναμέτρηση για λόγους ασφαλείας. Όπως είναι φυσικό το παιχνίδι μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες με την κάθε πλευρά να προσπαθεί να πείσει ότι έχει το δίκιο με το μέρος της. Η πλευρά του Απόλλωνα ισχυρίζεται ότι υπήρχε πρόκληση από τον πάγκο του Κεραυνού και γι’ αυτό πετάχτηκαν αντικείμενα.

Μάλιστα οι “κυανόλευκοι” μεταθέτουν την ευθύνη μη ολοκλήρωσης της αναμέτρησης στου φιλοξενούμενους από την στιγμή που, όπως ισχυρίζονται, οι τρεις διαιτητές αλλά και η αστυνομία ήταν υπέρ της συνέχισης του αγώνα. Από την δική του πλευρά ο Κεραυνός ισχυρίζεται ότι δύο παίκτες του τραυματίστηκαν από την χρήση ενός σπρέι πιπεριού με συνέπεια να μην μπορούν να συνεχίσουν στον αγώνα.

Επίσης το νομικό τμήμα του σωματείου θα υποστηρίξει ότι οπαδοί των γηπεδούχων κινήθηκαν προς το μέρος της αποστολής των “ερυθροκίτρινων” με απειλητικές διαθέσεις, άρα ήταν αδύνατον στους παίκτες και στο τεχνικό τιμ να δεχτούν να επιστρέψουν στο παρκέ για να ολοκληρωθεί το ματς. Βέβαια μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσουν και οι εκθέσεις των διαιτητών και του κομισάριου του αγώνα, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι που πέρασε σε δεύτερη μέρα, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Οι “κυανόλευκοι” είχαν ένα προβάδισμα μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό (71-67) αλλά τα πάντα στιγματίστηκαν από τα επεισόδια οπότε ο πρώτος ημιτελικός θα βγάλει νικητή μέσω της… Δικαστικής Επιτροπής.

Μέχρι το χρονικό σημείο της διακοπής πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Πιρς Κάλντγουελ με 19 πόντους. Στον αντίποδα ο Τόνι Ουίντεν με 19 πόντους έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο για τους φιλοξενούμενους.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί απόψε (17:00) ανάμεσα στον γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ και στην ΕΘΑ Έγκωμης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…