Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα φώτα στη Θεσσαλονίκη

Τα φώτα στη Θεσσαλονίκη

tsochlas aris paok

tsochlas-aris-paok
To ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη είναι αυτό που τραβάει τα βλέμματα την 15η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Όμως, αμφίρροπες “μάχες” αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε αρκετά ακόμα ματς, ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται κοντά στο βαθμολογικό πίνακα αλλά και σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

ΚΑΟΔ – Νέα Κηφισιά
Ο ΚΑΟΔ είναι ή του “ύψους” ή του «βάθους». Ικανός να πετύχει είτε μεγάλες νίκες (όπως αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό) είτε αναπάντεχες ήττες συνοδευόμενες από άσχημες εμφανίσεις (όπως με τον Άρη την περασμένη αγωνιστική). Ζητούμενο για τον Νέναντ Μάρκοβιτς είναι να σταθεροποιήσει την απόδοση της ομάδας του που θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην εξαιρετικά “ανεβασμένη” Κηφισιά. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, μετρώντας 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς και θα παλέψει σκληρά για να πετύχει ένα τεράστιο “διπλό”.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. Κραχτίδης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας, Παναγιώτου, Δεσλής

Τρίκαλα – Πανιώνιος
Τα Τρίκαλα, επίσης, δεν παρουσιάζουν σταθερό πρόσωπο αλλά θέλουν να επωφεληθούν τη δυνατή έδρα τους για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από την δύσκολη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Οι “κυανέρυθροι“, από την άλλη, πρέπει να διαχειριστούν την κούραση από τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά αν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους θα καταφέρουν να φύγουν με το ροζ φύλλο αγώνα.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. Τρικάλων
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Βαρδάλος

Ρέθυμνο – Κολοσσός
Το ντεμπούτο του Γιώργου Καλαφατάκη στον πάγκο του Ρεθύμνου δεν συνδυάστηκε με νίκη την προηγούμενη αγωνιστική ενάντια στον Ίκαρο Χαλκίδας. Οι Κρητικοί θέλουν να τερματίσουν το αρνητικό σερί 6 αγώνων και να τονωθούν ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά. Όμως θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στον σκληροτράχηλο Κολοσσό που έρχεται “φορτσάτος” ύστερα από τις δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Άρη (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).
Κλειστό: Κ.Γ. “Μελίνα Μερκούρη”
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Κορομηλάς, Μπήτης, Παντελίδης

ΠΑΟΚ – Άρης
Με το μεγάλο ντέρμπι της Βόρειας Ελλάδας, κλείνει η αγωνιστική δράση του Σαββάτου. Ο ΠΑΟΚ υπέκυψε στον εξαιρετικό Κολοσσό την προηγούμενη αγωνιστική και θέλει να ανακάμψει με τον καλύτερο τρόπο, πανηγυρίζοντας τη νίκη απέναντι στον Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” με την έλευση του Μίλαν Μίνιτς στον πάγκο διέλυσαν τον ΚΑΟΔ στη Θεσσαλονίκη και θέλουν να επαναλάβουν ακόμη μια πειστική εμφάνιση απέναντι στον “Δικέφαλο“. Σημαντικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν εντός της βδομάδας για την ομάδα, μιας και επικυρώθηκε η συμφωνία για την εξυγίανση της ΚΑΕ και η υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μένει να δούμε πως μπορεί να επηρεάσει αυτό την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena
Ώρα: 21:30
Διαιτητές: Σχινάς, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Πανελευσινιακός – Παναθηναϊκός
Η ομάδα της Ελευσίνας θα χρειαστεί πολύ τύχη για να καταφέρει να κάνει την έκπληξη. Το απαραίτητο ροτέισον, λόγω ξεκούρασης κάποιον παικτών, του Παναθηναϊκού ίσως να δυσκολέψει τους “πράσινους” αλλά ο Πανελευσινιακός δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση.
Κλειστό: 2ο Κ.Γ. Ελευσίνας
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Ταβουλαρέας, Μαγκλογιάννης, Κατραχούρας

Απόλλων Πάτρας – Ίκαρος Χαλκίδας
Η πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, πριν από δύο βδομάδες, έδωσε την ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Απόλλωνα ώστε να επικρατήσουν του Ηλυσιακού, την προηγούμενη αγωνιστική, και να τερματίσουν το αρνητικό σερί. Σημαντική νίκη όμως πέτυχε και ο Ίκαρος που επικράτησε του Ρεθύμνου, παίρνοντας τους πολύτιμους 2 πόντους στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος αλλά οι Πατρινοί δείχνουν πιο ικανοί, έχοντας και το αβαντάζ της έδρας, να πανηγυρίσουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.
Κλειστό: Κ.Γ. Απόλλωνα- Περιβόλα
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Τανατζής, Μάνος, Γκούμας

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός – Ηλυσιακός
Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα του στο “αιώνιο” ντέρμπι έχασε οριστικά την υπόθεση πρωτιά άρα και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Αυτό, όμως, δεν θα εμποδίσει τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να υπερισχύσουν του Ηλυσιακού σε ένας ματς που προμηνύεται “περίπατος” για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ηλυσιακός μετά την ήττα του από τον Απόλλων Πάτρας, την προηγούμενη αγωνιστική,  επέστρεψε στον “πάτο” της βαθμολογίας όπου συγκατοικεί με τον Ίκαρο Χαλκίδας και συν τοις άλλοις έχασε τον Κέβιν Άντερσον που μετακόμισε στην Τουρκία. Δύσκολα θα καταφέρει να βελτιώσει τη δεινή βαθμολογική του θέση, τουλάχιστον αυτή την αγωνιστική.
Κλειστό: ΣΕΦ
Ώρα: 19:15
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ξενικάκης, Μαλανδρής

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …