Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα “βλέμματα” στο ΟΑΚΑ

Τα “βλέμματα” στο ΟΑΚΑ

panathinaikos olympiakos

panathinaikos-olympiakos
Με δυνατά ματς και “αιώνιοντέρμπυ ξεκινά ο δεύτερος γύρος της Basket League ΟΠΑΠ. Πολλές είναι οι αμφίρροπες αναμετρήσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα δημιουργήσουν ανακατατάξεις στις μεσαίες θέσεις, κυρίως, του βαθμολογικού πίνακα.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Ηλυσιακός – Απόλλων Πάτρας
“Αυλαία” για την 14η αγωνιστική στα Ιλίσια, όπου ο τοπικός Ηλυσιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας. Η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία ύστερα από την επικράτηση απέναντι στο Ρέθυμνο, που την “ξεκόλλησε” από τον “πάτο” της βαθμολογίας. Οι Πατρινοί περνάνε περίοδο ντεφορμαρίσματος μετρώντας 5 συνεχόμενες ήττες, αν και ζόρισαν αρκετά τον Παναθηναϊκό, την προηγούμενη αγωνιστική δείχνοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο, με το νέο απόκτημα της ομάδας Ρόναλντ Ρος , να πραγματοποιεί καλό ντεμπούτο.
Κλειστό: Δ.Γ. Ιλισίων
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Γκόντας, Ταβουλαρέας, Καλδίρης

Νέα Κηφισιά – Τρίκαλα
Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι σε εξαιρετική κατάσταση μετρώντας 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς, με τη μία ήττα να προέρχεται από τον Ολυμπιακό τον οποίο όμως ζόρισε πολύ στο ΣΕΦ. Οι Κηφισιώτες θέλουν να συνεχίσουν τα επιτυχή αποτελέσματα, απέναντι στα Τρίκαλα, τα οποία παρουσιάζουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, δεν έχουν πετύχει ούτε μια νίκη εκτός έδρας μέχρι στιγμής (0-6) και αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο.
Κλειστό: Κ.Γ.Ι. Ζηρίνης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Σώμος, Πουρσανίδης, Ανδρικόπουλος

Άρης – ΚΑΟΔ
Δύσκολο έργο προμηνύεται να έχει ο Άρης, απέναντι στον επικίνδυνο ΚΑΟΔ. Οι “κιτρινόμαυροι” προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες απέναντι σε Τρίκαλα (εκτός) και Κολοσσό (εντός) και ευελπιστούν πως η έλευση του Μίλαν Μίνιτς, στον πάγκο, θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο ΚΑΟΔ θέλει να σταθεροποιήσει την απόδοση του για να συνεχίσει τις “υψηλές πτήσεις” που τον βρήκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, μετά το πρώτο μισό της χρονιάς. Την ιστορική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, διαδέχτηκε η ήττα στην Ελευσίνα και εν συνεχεία η εύκολη επικράτηση εναντίων των Τρικάλων. Ο Άρης έχει ρεκόρ 3-4 στην έδρα του και ο ΚΑΟΔ 2-4 όταν δεν παίζει στην Δράμα.
Κλειστό: Nick Gallis Hall
Ώρα: 18:00
Διαιτητές: Φούφης, Γεωργιάδης, Τζαφλέρης

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Πανιώνιος – Πανελευσινιακός
Ο Πανιώνιος “έπεσε” μαχόμενος από τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής, και υποχώρησε στην τρίτη θέση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να διαχειριστεί την κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια (ελέω Γιούροκαπ) αλλά αν η ομάδα του παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στον ασταθή Πανελευσινιακό, που όμως αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
Κλειστό: Κ.Γ Νέας Σμύρνης
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Ψαριανός, Τσούνας

Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ
Δυνατή αναμέτρηση προβλέπεται στο Βενετόκλειο ανάμεσα σε Κολοσσό και ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από δύο, συνεχόμενες, μεγάλες νίκες απέναντι σε Ίκαρο (που πραγματοποίησε επική ανατροπή) και Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Ο “Δικέφαλος” δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις, έχοντας σημειώσει δύο συνεχόμενες νίκες και θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί.
Kλειστό: Βενετόκλειο
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Τανατζής, Παναγιώτου, Δεσλής

Ίκαρος Χαλκίδας – Ρέθυμνο
Ο Ίκαρος μετά την ήττα του απέναντι στον ΠΑΟΚ (και τρίτη συνεχόμενη), την προηγούμενη αγωνιστική έπεσε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Χαλκιδαίοι χρειάζονται απαραίτητα τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική “ανάσα” και να τερματίσουν το αρνητικό σερί. Το Ρέθυμνο πρόεβει σε αντικατάσταση προπονητή μετά την ήττα από τον Ηλυσιακό. Τον Θανάση Γιαπλέ διαδέχτηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης που καλείται να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην ομάδα και να την βγάλει από το αγωνιστικό αδιέξοδο.
Κλειστό: Δ.Α.Κ Κανήθου
Ώρα: 16:00
Διαιτητές: Πηλοΐδης, Αφεντουλίδης, Μητσόπουλος

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Η “αυλαία” της 14ης αγωνιστικής, πέφτει με την “μητέρα των μαχών“. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα ματς που το γόητρο είναι πάνω από όλα. Ο Παναθηναϊκός μετρά 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (μετά την ήττα στη πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό) και με ανεβασμένη ψυχολογία μετά από τις πολύ καλές, τελευταίες εμφανίσεις θα πατήσει με σιγουριά στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός έκανε την ήττα-έκπληξη, πριν από 3 αγωνιστικές, στη Δράμα και έχασε σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, άρα και του πλεονεκτήματος έδρας στου τελικούς, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο το κίνητρο των “ερυθρόλευκων“, καθώς ενδεχόμενη ήττα βάζει “ταφόπλακα” στην υπόθεση πρωτιά . Το ντέρμπι βέβαια έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, με τους προέδρους των δύο ομάδων να φροντίζουν για αυτό. Η συνέχεια επί του παρκέ.
Κλειστό: ΟΑΚΑ
Ώρα: 19:30
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σχινάς, Αναστόπουλος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …