Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

gecevicious lietuvos zaragoza

gecevicious-lietuvos-zaragoza

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της φάσης των “32” του Eurocup η Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε εντός έδρας της Σαραγόσα με 87-75 και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στον δέκατο έκτο όμιλο.

Αντίθετα ήταν η τρίτη ήττα για τους Ισπανούς οι οποίοι ωστόσο κράτησαν την διαφορά της επικράτησής τους στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας (94-60). Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν οι γηπεδούχοι με σερί 13-0 μετέτρεψαν το υπέρ τους 66-62 της τρίτης περιόδου σε 79-62, 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο στο 37’, μείωσαν στην συνέχεια σε 79-71 αλλά ένα τρίποντο του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Λιθουανών.

Ο “Γκέτσε” με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές ενώ ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις πρόσθεσε 18 πόντους. Στον αντίποδα ο Χενκ Νόρελ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

Πήρε νίκη, όχι διαφορά

Για τον ένατο όμιλο η Ουλμ επικράτησε εντός έδρας της Ναντέρ με 86-72 και σημείωσε την τρίτη νίκη της στην δεύτερη φάση. Παρά ταύτα οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά της ήττας τους στην Γαλλία (95-77). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης αποδείχθηκε το τρίτο δεκάλεπτο όταν η Ουλμ έκανε επιμέρους σκορ 27-13 και ουσιαστικά “καθάρισε” την… μπουγάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 16 (!) τρίποντα (16/28-57%). Ο Φιλίπ Σβέτχελμ με 21 πόντους (6/10 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν εξαιρετικός για τους νικητές. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 3-1 ο Κέβιν Λις είχε 15 πόντους.

“Άλωσε” τη Γαλλία η Σάσσαρι

Την δεύτερη νίκη στον δέκατο όμιλο της δεύτερης φάσης πανηγύρισε η Σάσσαρι η οποία “άλωσε” την Γαλλία και έριξε στο… καναβάτσο την Γκραβελίν με 95-94. Έτσι οι Ιταλοί πλήρωσαν με το ίδιο “νόμισμα” τους Γάλλους που την περασμένη εβδομάδα “απέδρασαν” με το διπλό (85-79). Το ματς ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρη σε ένα λέι απ του Ομάρ Τόμας, όπου διαμόρφωσε το τελικό σκορ και ενώ απέμεναν 23 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια δεν άλλαξε κάτι αφού το τρίποντο του Στίβεν Γκρέι δεν βρήκε στόχο. Και οι δύο ομάδες είχαν από πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτο “βιολί” για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τόμας με 22 πόντους την ώρα που πρώτος σκόρερ από τους ηττημένους ήταν ο Γιακούμπα Ντιαβαρά (27 πόντοι).

Τα σημερινά αποτελέσματα:
Λιέτουβος Ρίτας – Σαραγόσα 87-75
Ουλμ – Ναντέρ 86-72
Γκραβελίν – Σάσσαρι 94-95.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…