Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

kaimakoglou unics valencia

kaimakoglou-unics-valencia

Με τέτοιον Καϊμακόγλου δεν χάνει…
Το… χαβά της συνέχισε η Ούνικς Καζάν η οποία επικράτησε εντός έδρας της Βαλένθια με 82-75 στο ντέρμπι του δεκάτου πέμπτου ομίλου και παρέμεινε αήττητη από σε όλη την διοργάνωση μέχρι στιγμής. Ο Κώστας Καϊμακόγλου αναδείχθηκε σε “μορφή” της αναμέτρησης καθώς σημείωσε 10 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου κρίθηκε και το ματς.

Ο Έλληνας φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 1 τάπα σε σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής. Οι “νυχτερίδες” ήταν πίσω στο σκορ με 59-55 με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ωστόσο με σερί 8-0 πήραν… κεφάλι με 63-59. Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν σε 69-69 στο 36’ χάρη σε επιμέρους σκορ 10-6 που πραγματοποίησαν.

Στην συνέχεια το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι κατέκτησε το ροζ φύλλο με τον Άντριου Γκούντελοκ να είναι άξιος συμπαραστάτης του Καϊμακόγλου στο τελευταίο τετράλεπτο του ματς. Ο Αμερικανός άσος πέτυχε συνολικά 18 πόντους (7 ασίστ) αλλά τους 5 από αυτούς τους έβαλε όταν η μπάλα “έκαιγε”. Από εκεί και πέρα καλοί ήταν και οι άλλοι δύο Έλληνες της Ούνικς.

Ο Νίκος Ζήσης σημείωσε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), “μάζεψε” 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 29 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε 10 πόντους (5/11 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος και 1 ασίστ σε 20 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Καλύτεροι παίκτες για τους Ισπανούς ήταν ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Όλιβερ Λαφαγιέτ με 15 πόντους και 6 ασίστ.

Έκανε τα εύκολα δύσκολα

Η Οστάνδη πέτυχε την πρώτη της νίκη στην δεύτερη φάση καθώς επικράτησε εντός έδρας της Ζιελόνα Γκόρα με 76-74 και προκάλεσε την δεύτερη ήττα των πρωταθλητών Πολωνίας. Οι γηπεδούχοι έκαναν τα εύκολα δύσκολα αφού ήταν μπροστά στο σκορ με 61-45 με τη λήξη της τρίτης περιόδου αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν τα… πάνω κάτω. Οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 26-5 πήραν… κεφάλι με 71-66, 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Εντέλει οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και πανηγύρισαν την επιτυχία τους παρά τα “καρδιοχτύπια”. Ο Βέσελιν Πέτροβιτς με 14 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Από τους ηττημένους ο Άαρον Σελ είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Καταιγιστική η Χίμκι

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Χίμκι συνέτριψε την Μακάμπι Χάιφα εντός έδρας με 87-48 και έκανε το “δύο στα δύο” για τον ενδέκατο όμιλο της φάσης των “32” του Eurocup.

Η ρωσική ομάδα ήταν καταιγιστική στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όταν προηγήθηκε με 73-33. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι που ήταν εντυπωσιακοί στην άμυνα δέχτηκαν μόλις 5 πόντους στην πρώτη περίοδο και αντίστοιχα 9 πόντους στην τρίτη. Ταυτόχρονα έχοντας 11/23 (47%) στα τρίποντα και 23/38 (60%) στα δίποντα αλλά και… 27 ασίστ η Χίμκι δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Ισραηλινούς οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 16% (2/12) στα τρίποντα και 32% (15/46) στα δίποντα.

Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ έκανε νταμπλ-νταμπλ για τους νικητές με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο Μάρκο Πόποβιτς πρόσθεσε 14 πόντους. Στον αντίποδα ο Ντάγκαν Γιβζόρι (11 πόντοι) και ο Ντόντα Σμιθ (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ) διασώθηκαν από τους φιλοξενούμενους.

Στις λεπτομέρειες η Νίμπουρκ

“Σεφτέ” στη δεύτερη φάση έκανε και η Νίμπουρκ η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Σιένα με 78-75 με τους πρωταθλητές Ιταλίας να γνωρίζουν την δεύτερη ήττα τους. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ροζ φύλλο χάρη σε δύο ελεύθερες βολές του Βλάντο Ιλιέφσκι, 5 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Κορυφαίοι για τους Τσέχους ήταν ο Ντίλαν Πέιτζ (22 πόντοι) και ο Ράντοσλαβ Ράντσικ (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους φιλοξενούμενους αλλά δεν έφταναν για το διπλό. Ο Μαρκέζ Χέινς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.

“Δύο στα δύο” η Νίζνι

Για τον δωδέκατο όμιλο όπου μετέχει ο Πανιώνιος η Νίζνι επιβλήθηκε εντός έδρας τους Ερυθρού Αστέρα με 86-75 και πραγματοποίησε το “δύο στα δύο” ενώ αντίθετα οι Σέρβοι έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο όταν με επιμέρους σκορ 46-33 ανέτρεψαν το εις βάρους 42-40 του πρώτου μέρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της ρωσικής ομάδας ευστόχησαν συνολικά σε 12 τρίποντα (12/29-41%). Ο Λουκ Μπάμπιτ (25 πόντοι) και ο Βαντίμ Πάνιν (20 πόντοι) δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Πρώτη νίκη για Μπουντιβέλνικ

Η Μπουντιβέλνικ αξιοποίησε την έδρα της, έριξε στο… καναβάτσο την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 88-76 και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην δεύτερη φάση για τον δέκατο τρίτο όμιλο. Από την άλλη οι Σλοβένοι υπέστησαν την δεύτερη ήττα τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια κατέκτησαν το ροζ φύλλο σε μία αναμέτρηση που είχαν 3/10 (30%) στα τρίποντα και 21 λάθη. Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Μπλέικ Αχέρν (20 πόντοι, 5 ασίστ) ήταν απλά “όλα τα λεφτά” για τους Ουκρανούς. Από τους ηττημένους σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άλεν Όμιτς με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Βαριά ήττα για Μπάνβιτ

Για τον ίδιο όμιλο η Χάποελ Ιερουσαλήμ κέρδισε εύκολα εντός έδρας την Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη με 92-73 και έκανε το “δύο στα δύο”. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν στο παρκέ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και προηγήθηκαν με 26-21. Στην συνέχεια οι Ισραηλινοί επέβαλαν τον ρυθμό τους, πήραν… κεφάλι με 48-44 για το πρώτο ημίχρονο και ακολούθως δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στην νίκη. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους γηπεδούχους που είχαν ως πρώτα “βιολιά” τον Τζος Ντάνκαν (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Μπρέισι Ράιτ (17 πόντοι). Στον αντίποδα ο Ερλ Ρόουλαντ (22 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους.

“Σεφτέ” για Άνκαρα

Την πρώτη της νίκη στην φάση των “32” της διοργάνωσης πέτυχε η Άνκαρα η οποία “λύγισε” εντός έδρας την Γκραβελίν με 71-68 για τον δέκατο όμιλο. Καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν το τρίτο δεκάλεπτο όταν οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ 19-12 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 39-35 του πρώτου μέρους και προηγήθηκαν με 54-51. Στο τέλος οι γηπεδούχοι κράτησαν αυτή την διαφορά και έκαναν “σεφτέ” στην δεύτερη φάση. Αντίθετα οι Γάλλοι έπεσαν στο 0-2. Ο Κλέι Τάκερ και ο Αλεξάντερ Ράσιτς σημείωσαν από 13 πόντους έκαστος για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη ο Μάρκους Λιούις (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) δεν έφτανε για τους φιλοξενούμενους.

“Καθάρισε” νωρίς η Μπάμπεργκ

Για τον ίδιο όμιλο η Μπάμπεργκ επιβλήθηκε εντός έδρας της Σάσσαρι με 83-72 και ανέβηκε στο 2-0. Οι Ιταλοί έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” νωρίς την… μπουγάδα καθώς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 47-34. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 59-53 αλλά μέχρι εκεί… Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας ευστόχησαν συνολικά σε 15 τρίποντα (15/27-55%). Ο Άντον Γκαβέλ με 25 πόντους και 5 ασίστ ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Στην αντίπερα όχθη δεν αρκούσε το νταμπλ-νταμπλ του Ντρου Γκόρντον (19 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Δεύτερη νίκη για Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας διατήρησε “αλώβητη” την έδρα της, επικράτησε της Σαραγόσα με 70-63 για τον δέκατο έκτο όμιλο και πέτυχε την δεύτερη νίκη της. Αντίθετα ήταν η δεύτερη ήττα για τους Ισπανούς. Οι Τούρκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά ενώ είχαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος οπότε δεν είχαν πρόβλημα να πανηγυρίσουν το ροζ φύλλο. Ο Κρις Λόφτον με 19 πόντους και ο Μπραντ Μπάκμαν με 10 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν οι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά ο Ντάμιαν Ρούντεζ έβαλε 14 πόντους.

Με ανατροπή η Λιέτουβος

Στην Κροατία η Λιέτουβος Ρίτας “έσπασε” το… ρόδι στην διοργάνωση αφού “λύγισε” την Τσεντεβίτα με 84-83. Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική και κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα χάρη σε ένα δίποντο του Ντάριους Σονγκάιλα στα 23 δευτερόλεπτα. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Άλαν Ρέι που έχασε την μία από τις δύο ελεύθερες βολές που είχε στα 12 δευτερόλεπτα και έτσι το ματς δεν οδηγήθηκε στην παράταση.

Νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρους 70-63 της τρίτης περιόδου. Πρώτο “βιολί” ήταν ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις με 17 πόντους την ώρα που ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έμεινε άποντος (0/1 δίποντα) σε 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Μίρο Μπιλάν με 19 πόντους.

Διπλό στο τέλος για Ναντέρ

Η Ναντέρ “άλωσε” την Τουρκία και έριξε στο… καναβάτσο την Πίναρ Καρσίγιακα με 84-79 για τον ένατο όμιλο. Έτσι οι πρωταθλητές Γαλλίας ανέβηκαν στο 2-0 ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι υπέστησαν την δεύτερη ήττα τους. Όλα κρίθηκαν στο τέλος με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το διπλό αφού στο έσχατο δίλεπτο έκαναν επιμέρους σκορ 7-2 με το σκορ στο 77-77 και “καθάρισαν” έχοντας 12/22 (54%) στα τρίποντα. Ηγέτης των νικητών ήταν ο Τρέντον Μίτσαμ με 28 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ ενώ από τους ηττημένους ο Εστέμπαν Μπατίστα τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Μπόμπι Ντίξον πρόσθεσε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

“Άλωσε” την Ιταλία η Ουλμ

Σε μία αναμέτρηση όπου οι άμυνες ήταν παντελώς… απούσες η Ουλμ “άλωσε” την Ιταλία και κέρδισε την Καντού με 106-97. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι παίκτες από κάθε ομάδα σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων ενώ οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 57% (12/21) στα τρίποντα, 69% (27/39) στα δίποντα και μοίρασαν 30 ασίστ. Η διαφορά έγινε ουσιαστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η γερμανική ομάδα πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 36-16, προηγήθηκε με 54-32 και έβαλε τις βάσεις για το διπλό. “Αιχμή του δόρατος” ήταν ο Έντγκαρ Σόσα με 24 πόντους και 7 ασίστ. Από τους ηττημένους ο Τζο Ράγκλαντ τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 10 ασίστ.

Στην παράταση η Άλμπα

Το “δύο στα δύο” έκανε η Άλμπα Βερολίνου στον δέκατο τέταρτο όμιλο αφού έκαμψε την αντίσταση της Ραντνίτσκι εκτός έδρας με 85-75 σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην παράταση. Ο Ρέτζι Ρέντινγκ ήταν αυτός που με δύο ελεύθερες βολές στα 12 δευτερόλεπτα έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Γερμανοί είχαν περισσότερες λύσεις και πήραν το διπλό με επιμέρους σκορ 14-4 που πραγματοποίησαν. Ο Κλιφ Χάμοντς με 21 πόντους έκανε την διαφορά για τους φιλοξενούμενους την ώρα που από τους ηττημένους που έπεσαν στο 0-2 ο Μάρκο Μαρίνοβιτς είχε 15 πόντους και 8 ασίστ.

“Απόδραση” για Χιμίκ

Για τον ίδιο όμιλο η Χιμίκ έκανε με την σειρά της το “δύο στα δύο” αφού “απέδρασε” με το διπλό με το διπλό από την έδρα της Στρασμπούρ (78-72). Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 51-31 ανέτρεψαν το εις βάρος τους 41-27 του πρώτου μέρους για να πανηγυρίσουν μία τεράστια νίκη. Αντίθετα ήταν η δεύτερη ήττα για το συγκρότημα του Βινσέντ Κολέ. Ο Τζαμάλ Σούλερ με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν εκπληκτικός για την ουκρανική ομάδα. Από την άλλη πλευρά ο Ρομέιν Ντούπορτ τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των “32”:

Θ’ Όμιλος:
Πίναρ Καρσίγιακα – Ναντέρ 79-84
Καντού – Ουλμ 97-106

Ι’ Όμιλος:
Άνκαρα – Γκραβελίν 71-68
Μπάμπεργκ – Σάσσαρι 83-72

Κ’ Όμιλος:
Χίμκι – Μακάμπι Χάιφα 87-48
Νίμπουρκ – Σιένα 78-75

Λ’ Όμιλος:
Μπιλμπάο – Πανιώνιος 93-62 (14/1)
Νίζνι – Ερυθρός Αστέρας 86-75

Μ’ Όμιλος:
Μπουντιβέλνικ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 88-76
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπάνβιτ 92-73

Ν’ Όμιλος:
Ραντνίτσκι – Άλμπα Βερολίνου 75-85 (κ.α. 71-71)
Στρασμπούρ – Χιμίκ 72-78

Ξ’ Όμιλος:
Ούνικς Καζάν – Βαλένθια 82-75
Οστάνδη – Ζιελόνα Γκόρα 76-74

Ο’ Όμιλος:
Μπεσίκτας – Σαραγόσα 70-63
Τσεντεβίτα – Λιέτουβος Ρίτας 83-84.

Η Βαθμολογία (2η αγωνιστική):

Θ’ Όμιλος: Ουλμ 4, Ναντέρ 4, Καντού 2, Πίναρ Καρσίγιακα 2.
Ι’ Όμιλος: Μπάμπεργκ 4, Σάσσαρι 3, Άνκαρα 3, Γκραβελίν 2.
Κ’ Όμιλος: Χίμκι 4, Μακάμπι Χάιφα 3, Νίμπουρκ 3, Σιένα 2.
Λ’ Όμιλος: Νίζνι 4, Ερυθρός Αστέρας 3, Μπιλμπάο 3, Πανιώνιος 2.

Μ’ Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ 4, Μπάνβιτ 3, Μπουντιβέλνικ 3, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 2.
Ν’ Όμιλος: Χιμίκ 4, Άλμπα Βερολίνου 4, Στρασμπούρ 2, Ραντνίτσκι 2.
Ξ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν 4, Βαλένθια 3, Οστάνδη 3, Ζιελόνα Γκόρα 2.
Ο’ Όμιλος: Μπεσίκτας 4, Λιέτουβος Ρίτας 3, Τσεντεβίτα 3, Σαραγόσα 2.

Επόμενη αγωνιστική (3η, 21-22/1):

Θ’ Όμιλος: Ναντέρ – Ουλμ, Καντού – Πίναρ Καρσίγιακα.
Ι’ Όμιλος: Άνκαρα – Μπάμπεργκ, Σάσσαρι – Γκραβελίν.
Κ’ Όμιλος: Νίμπουρκ – Χίμκι, Μακάμπι Χάιφα – Σιένα.
Λ’ Όμιλος: Ερυθρός Αστέρας – Πανιώνιος, Μπιλμπάο – Νίζνι.

Μ’ Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπουντιβέλνικ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Μπάνβιτ.
Ν’ Όμιλος: Άλμπα Βερολίνου – Χιμίκ, Στρασμπούρ – Ραντνίτσκι.
Ξ’ Όμιλος: Βαλένθια – Ζιελόνα Γκόρα, Οστάνδη – Ουνίκς Καζάν.
Ο’ Όμιλος: Σαραγόσα – Λιέτουβος Ρίτας, Τσεντεβίτα – Μπεσίκτας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…