Κεντρική Διεθνή Τα αποτελέσματα (Eurocup)

Τα αποτελέσματα (Eurocup)

jamal shuler khimik radnicki

jamal-shuler-khimik-radnicki

Θετική πρεμιέρα στην φάση των “32” του Eurocup πραγματοποίησε η Χιμίκ η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ραντνίτσκι εντός έδρας με 73-68 για τον δέκατο τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης.

Η ουκρανική ομάδα “καθάρισε” την… μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο σε μία αναμέτρηση που ήταν ελαφρώς καλύτερη από την αντίπαλό της. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 41-34 στο δεύτερο 20λεπτο και μπήκαν με το “δεξί” στην δεύτερη φάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες στα τρίποντα. Η Χιμίκ είχε 5/23 (21%) και η Ραντνίτσκι 7/25 (28%).

Ο Τζαμάλ Σούλερ (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Πολ Ντιλέινι (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ντούσαν Μλάνταν ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων με 15 πόντους ενώ ο Μάρκο Μαρίνοβιτς πρόσθεσε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Πήρε το “θρίλερ” η Άλμπα

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό η Άλμπα Βερολίνου επιβλήθηκε εντός έδρας της Στρασμπούρ με 72-70. Η αναμέτρηση κύλισε με μορφή “θρίλερ” στην τέταρτη περίοδο την οποία κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με 25-18, όμως έχασαν την νίκη. Υπεύθυνος ήταν ο Ρέτζι Ρέντινγκ ο οποίος με δικό του καλάθι, 46 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και επέτρεψε στους γηπεδούχους να χαμογελάσουν. Μετά ο Μπούτσι Θόρντον και ο Αντουάν Ντιό δεν ευστόχησαν στα τρίποντα που επιχείρησαν και το ροζ φύλλο κατέληξε στους Γερμανούς. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν ήταν “χάρμα ιδέσθαι” με 24 πόντους. Ο Ρομέν Ντουπόγ (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν πληθωρικός για τους ηττημένους.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Ούνικς

Η Ούνικς Καζάν έκανε το 11-0 στο φετινό Eurocup αφού συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της όντας η μοναδική ομάδα με το “απόλυτο” από την αρχή της διοργάνωσης. Τελευταίο “θύμα” της ήταν η Ζιελόνα Γκόρα εκτός έδρας με 77-72. Καθοριστικό δεκάλεπτο για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το τρίτο όταν οι Ρώσοι με επιμέρους σκορ 22-12 ανέβασαν την διαφορά στους 8 πόντους (62-54). Ακολούθως απλά την διατήρησαν σε επίπεδα που τους εξασφάλιζε το ροζ φύλλο. Ο Άντριου Γκούντελοκ με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ενώ οι Έλληνες της Ούνικς έβαλαν το δικό τους “λιθαράκι”.

Ο Νίκος Ζήσης τελείωσε τον αγώνα με 5 πόντους (1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και 4 ασίστ σε 28 λεπτά. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πέτυχε 8 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντα, 2/2 τρίποντα), “μάζεψε” 4 ριμπάουντ και είχε 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε σχεδόν 26 λεπτά. Ο Ίαν Βουγιούκας πρόσθεσε 12 πόντους (6/9 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 17 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Καλύτεροι παίκτες για την πολωνική ομάδα ήταν ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Λούκας Κόζαρεκ (14 πόντοι, 6 ασίστ).

“Σαρωτική” η Βαλένθια

Η Βαλένθια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Οστάνδη και την… συνέτριψε εντός έδρας με 101-74. Οι “νυχτερίδες” ήταν “σαρωτικές” στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου έφτασαν και στην εύκολη “κατοστάρα” με “όπλο” τον επιθετικό πλουραρισμό και έχοντας 23 ασίστ και μόλις 9 λάθη. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την ισπανική ομάδα που είχε ως “πρώτο βιολί” τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Ο Τζάστιν Ντόελμαν πρόσθεσε 17 πόντους. Από τους Βέλγους δεν ήταν αρκετή η εμφάνιση του Ράιαν Τόμπσον (21 πόντοι).

Σπουδαίο διπλό για Μπεσίκτας

Για τον δέκατο έκτο όμιλο η Μπεσίκτας “απέδρασε” με σπουδαίο διπλό από την Λιθουανία, καθώς επιβλήθηκε της Λιέτουβος Ρίτας με 103-101. Το ματς ήταν άκρως… επιθετικό με τις άμυνες να είναι παντελώς απούσες. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κερδίσουν πιο εύκολα, αφού είχαν τα ηνία από τα ξεκίνημα ενώ προηγούνταν με 91-75, 7 λεπτά πριν από το τέλος. Όμως οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με επιμέρους σκορ 24-10 μείωσαν σε 101-99. Εντέλει οι Τούρκοι κράτησαν την νίκη.

Κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η εκπληκτική ευστοχία των δύο αντιπάλων στα δίποντα. Η Λιέτουβος είχε 28/39 (71%) την ώρα που η Μπεσίκτας σούταρε με ποσοστό 70% (26/37) στα δίποντα και 48% στα τρίποντα (13/27). Επίσης πέντε παίκτες από κάθε ομάδα σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτο “βιολί” για τους νικητές ήταν ο Κρις Λόφτον με 23 πόντους. Από την άλλη ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους πέτυχε 24 πόντους ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

Κανένα πρόβλημα για Τσεντεβίτα

Με το “δεξί” ξεκίνησε την δεύτερη φάση και η Τσεντεβίτα η οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί εκτός έδρας της Σαραγόσα με 75-67 για τον δέκατο έκτο όμιλο. Οι Κροάτες ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν σε θέση… οδηγού με 44-33 και στην επανάληψη συντήρησαν άνετα την διαφορά έχοντας 10/20 (50%) στα τρίποντα. Ο Άλαν Ρέι με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο ηγέτης των φιλοξενούμενων στο δρόμο για το διπλό. Ο Τζόσεφ Τζόουνς (20 πόντοι) και ο Ντάμιαν Ρούντεζ (17 πόντοι) ήταν οι μοναδικοί με διψήφιο αριθμό πόντων για την ισπανική ομάδα.

Παρ’ ολίγον “χαρακίρι” για Μπάνβιτ

Αν και η αναμέτρηση εξελισσόταν σε “περίπατο” η Μπάνβιτ γλίτωσε το “χαρακίρι” και έριξε στο… καναβάτσο την Μπουντιβέλνικ με 92-85 για τον δέκατο τρίτο όμιλο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν μπροστά στο σκορ με 83-62 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 19-4 μείωσαν σε 87-81 ενώ απέμεναν λιγότερο από 2 λεπτά.

Τελικά οι γηπεδούχοι απέφυγαν τα περαιτέρω “καρδιοχτύπια” έχοντας 32/51 (62%) στα δίποντα, αλλά και 19 λάθη. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για την Μπάνβιτ με τον Τσακ Ντέιβις να προπορεύεται (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από τους Ουκρανούς ξεχώρισαν ο Μπλέικ Αχέρν (22 πόντοι) και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς (20 πόντοι).

Με το “δεξί” η Χάποελ

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έμεινε ζωντανή στην Σλοβενία, έκαμψε την αντίσταση της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 69-66 και ξεκίνησε με το “δεξί” την δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το διπλό χάρη στις δύο ελεύθερες βολές του Ντέργουϊν Κίτσεν που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Νωρίτερα οι Σλοβένοι είχαν επιστρέψει από το -9 (58-49) χάρη σε σερί 10-0 που πραγματοποίησαν (59-58), αλλά οι Ισραηλινοί άντεξαν με διακριθέντα τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από τους ηττημένους ο Σάσου Σάλιν σημείωσε 19 πόντους.

Καταιγιστικός ο Ερυθρός Αστέρας

Για τον δωδέκατο όμιλο όπου βρίσκεται και ο Πανιώνιος ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε… φουριόζος στην διοργάνωση αφού συνέτριψε εντός έδρας τη Μπιλμπάο με 105-87. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο όπου πέτυχαν 33 πόντους. Έτσι κατέκτησαν με “κατοστάρα” το ροζ φύλλο έχοντας 32/42 (76%) στα δίποντα.

Επιπλέον οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς μοίρασαν συνολικά 28 ασίστ ενώ επτά από αυτούς σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Τσαρλς Τζένκινς με 16 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους Σέρβους την ώρα που ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από τους Βάσκους διασώθηκε ο Ντάιρις Μπέρτανς με 14 πόντους.

Στο τέλος η Μακάμπι Χάιφα

Με το “δεξί” ξεκίνησε στον ενδέκατο όμιλο και η Μακάμπι Χάιφα η οποία στο τέλος “λύγισε” την Νίμπουρκ εντός έδρας με 80-75. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ισραηλινοί βρήκαν τις λύσεις και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην φάση των “32”. Επίσης οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε 11 τρίποντα (11/19-57%). Ο Ντάγκαν Γιβζόρι ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους γηπεδούχους με 17 πόντους ενώ ο Ντόντα Σμιθ πρόσθεσε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Τρε Σίμονς (23 πόντοι) δεν έφτανε για τους ηττημένους.

“Άλωσε” την Ιταλία η Χίμκι

Επίσης για τον ενδέκατο όμιλο η Χίμκι “άλωσε” την Ιταλία και πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της Σιένα με 75-69 σε μία “μονομαχία” που θύμιζε κάτι από… Ευρωλίγκα. Η ρωσική ομάδα ήταν εξαιρετική στα τρία πρώτα δεκάλεπτα όπου πήρε… κεφάλι με 58-48. Έτσι πανηγύρισε την μεγάλη νίκη έχοντας υπεροπλία στα ριμπάουντ (43 έναντι 25). Ο Τζέιμς Όγκουστιν ήταν απίστευτος για τους φιλοξενούμενους με 19 πόντους και 15 ριμπάουντ ενώ από τους γηπεδούχους ο Τζόσουα Κάρτερ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει την μοίρα της Σιένα.

Εύκολα η Ουλμ

Η Ουλμ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε εύκολα της Πίναρ Καρσίγιακα με 83-64 για τον ένατο όμιλο της διοργάνωσης. Η γερμανική ομάδα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και αρκετά… εντυπωσιακή στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν έκανε επιμέρους σκορ 24-14. Οι παίκτες της Ουλμ έβαλαν 15 τρίποντα (15/32-46%) και μοίρασαν 22 ασίστ. Ο Έντγκαρ Σόσα με 15 πόντους ήταν “όλα τα λεφτά” για τους γηπεδούχους. Ο Μπόμπι Ντίξον και ο Τζον Ντίμπλερ πέτυχαν από 18 πόντους έκαστος για τους φιλοξενούμενους.

“Καθάρισε” νωρίς η Μπάμπεργκ

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπάμπεργκ “απέδρασε” από την Γαλλία και κέρδισε την Γκραβελίν με 86-67 για τον δέκατο όμιλο. Όλα ήταν υπόθεση ενός ημιχρόνου, του πρώτου, όπου οι πρωταθλητές Γερμανίας πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 48-31 και ουσιαστικά “καθάρισαν” από νωρίς την… μπουγάδα. Οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά άστοχοι στα τρίποντα (3/19-15%) την ώρα που οι αντίπαλοί τους έδωσαν 28 ασίστ. Ο Ντ’ Ο’ Φίσερ με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους. Από τους γηπεδούχους “πάλεψε” ο Στίβεν Γκρέι με 18 πόντους.

“Περίπατος” για Σάσσαρι

Για τον ίδιο όμιλο ούτε η Σάσσαρι συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση και διέσυρε εντός έδρας την Άνκαρα με 103-67. Το ματς έληξε τυπικά από το πρώτο ημίχρονο όταν η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 52-34 και προμηνυόταν “περίπατος”. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν το… πόδι στο “γκάζι” με συνέπεια το επιμέρους σκορ 32-13 της τρίτης περιόδου. Οι παίκτες της Σάσσαρι είχαν 16/37 τρίποντα (43%). Ο Κάλεμπ Γκριν με 25 πόντους και ο Ομάρ Τόμας με 20 πόντους δημιούργησαν ένα φανταστικό δίδυμο για τους νικητές. Ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς με 27 πόντους ήταν απελπιστικά μόνος του για τους Τούρκους.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της φάσης των “32”:

Θ’ Όμιλος:
Ναντέρ – Καντού 88-84 (κ.α. 63-63, α’ παρ. 71-71, 7/1)
Ουλμ – Πίναρ Καρσίγιακα 83-64

Ι’ Όμιλος:
Γκραβελίν – Μπάμπεργκ 67-86
Σάσσαρι – Άνκαρα 103-67

Κ’ Όμιλος:
Μακάμπι Χάιφα – Νίμπουρκ 80-75
Σιένα – Χίμκι 69-75

Λ’ Όμιλος:
Πανιώνιος – Νίζνι 75-89
Ερυθρός Αστέρας – Μπιλμπάο 105-87

Μ’ Όμιλος:
Μπάνβιτ – Μπουντιβέλνικ 92-85
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Χάποελ Ιερουσαλήμ 66-69

Ν’ Όμιλος:
Χιμίκ – Ραντνίτσκι 73-68
Άλμπα Βερολίνου – Στρασμπούρ 72-70

Ξ’ Όμιλος:
Ζιελόνα Γκόρα – Ούνικς Καζάν 72-77
Βαλένθια – Οστάνδη 101-74

Ο’ Όμιλος:
Λιέτουβος Ρίτας – Μπεσίκτας 101-103
Σαραγόσα – Τσεντεβίτα 67-75

Η Βαθμολογία (1η αγωνιστική):

Θ’ Όμιλος: Ουλμ 2, Ναντέρ 2, Καντού 1, Πίναρ Καρσίγιακα 1.
Ι’ Όμιλος: Σάσσαρι 2, Μπάμπεργκ 2, Γκραβελίν 1, Άνκαρα 1.
Κ’ Όμιλος: Χίμκι 2, Μακάμπι Χάιφα 2, Νίμπουρκ 1, Σιένα 1.
Λ’ Όμιλος: Ερυθρός Αστέρας 2, Νίζνι 2, Πανιώνιος 1, Μπιλμπάο 1.

Μ’ Όμιλος: Μπάνβιτ 2, Χάποελ Ιερουσαλήμ 2, Ολίμπια Λιουμπλιάνας 1, Μπουντιβέλνικ 1.
Ν’ Όμιλος: Χιμίκ 2, Άλμπα Βερολίνου 2, Στρασμπούρ 1, Ραντνίτσκι 1.
Ξ’ Όμιλος: Βαλένθια 2, Ούνικς Καζάν 2, Ζιελόνα Γκόρα 1, Οστάνδη 1.
Ο’ Όμιλος: Τσεντεβίτα 2, Μπεσίκτας 2, Λιέτουβος Ρίτας 1, Σαραγόσα 1.

Επόμενη αγωνιστική (2η, 14-15/1):

Θ’ Όμιλος: Πίναρ Καρσίγιακα – Ναντέρ, Καντού – Ουλμ
Ι’ Όμιλος: Άνκαρα – Γκραβελίν, Μπάμπεργκ – Σάσσαρι
Κ’ Όμιλος: Χίμκι – Μακάμπι Χάιφα, Νίμπουρκ – Σιένα
Λ’ Όμιλος: Μπιλμπάο – Πανιώνιος, Νίζνι – Ερυθρός Αστέρας.

Μ’ Όμιλος: Μπουντιβέλνικ – Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπάνβιτ
Ν’ Όμιλος: Ραντνίτσκι – Άλμπα Βερολίνου, Στρασμπούρ – Χιμίκ.
Ξ’ Όμιλος: Ούνικς Καζάν – Βαλένθια, Οστάνδη – Ζιελόνα Γκόρα
Ο’ Όμιλος: Μπεσίκτας – Σαραγόσα, Τσεντεβίτα – Λιέτουβος Ρίτας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…