Κεντρική Διεθνή Συντριβή για Χαριτόπουλο

Συντριβή για Χαριτόπουλο

perez valladolid fuenlabrada

perez-valladolid-fuenlabrada

Την πέμπτη της νίκη στη φετινή Liga Endesa πανηγύρισε η Φουενλαμπράδα η οποία συνέτριψε εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου με 107-83 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Ήταν η δέκατη τέταρτη ήττα για τους γηπεδούχους που παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο παρκέ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο διπλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Φουενλαμπράδα ήταν μπροστά στο σκορ με 53-41 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ενώ ευστόχησε συνολικά σε 16 τρίποντα (16/27-59%) και “μάζεψε” 17 περισσότερα ριμπάουντ (43 έναντι 26).

Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές που είχαν ως πρώτο “βιολί” τον Άντι Πάνκο (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ντάνιελ Πέρεθ με 20 πόντους και 7 ασίστ. Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ομάρι Τζόνσον με 15 πόντους την ώρα που ο Χαριτόπουλος πρόσθεσε 7 πόντους (1/1 βολές, 3/8 δίποντα) σε 13 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Έβδομη νίκη για Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο κέρδισε την Τενερίφη εντός έδρας με 93-90 και πανηγύρισε το έβδομο φετινό ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα. Αντίθετα ήταν η έβδομη ήττα για τους νησιώτες. Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με δύο ελεύθερες βολές του Ραούλ Λόπεθ που διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βάσκοι σούταραν με ποσοστό 44% (11/25) στα τρίποντα. Πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο πόντων για την αντίπαλο του Πανιωνίου στον όμιλο των “32” του Eurocup με πρώτο σκόρερ τον Λόπεθ (17 πόντοι). Ο Χέρμαν Γκάμπριελ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς είχε 19 πόντους και 17 ριμπάουντ.

“Καθάρισε” στο τέλος η Καχασόλ

Την όγδοη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Καχασόλ Σεβίλλη η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της Μπανταλόνα με 74-65 χάρη στην εξαιρετική παρουσία της στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μέχρι τότε και για τρεις περιόδους η αναμέτρηση βρισκόταν στην… κόψη του “ξυραφιού” ωστόσο με επιμέρους σκορ 21-11 που έκαναν στο τέλος οι φιλοξενούμενοι “καθάρισαν”. Ο Τόμας Σατοράνσκι με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτόν την επιτυχία. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 8-8 ο Ντεβόε Τζόσεφ σημείωσε 19 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Βαγιαδολίδ – Φουενλαμπράδα 83-107
Μπανταλόνα – Καχασόλ Σεβίλλη 65-74
Μπιλμπάο – Τενερίφη 93-90
Λαμποράλ Κούτσα – Σαραγόσα (19/1)
Μπαρτσελόνα – Εστουντιάντες (19/1)
Μούρθια – Ομπραντόιρο (19/1)
Μάλαγα – Γκραν Κανάρια (19/1)
Χιπούσκοα – Ρεάλ Μαδρίτης (19/1)
Μανρέσα – Βαλένθια (19/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…