Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Στόχος τα προημιτελικά”

“Στόχος τα προημιτελικά”

bartzokas pagkos kontini

bartzokas-pagkos-kontini

Θέλοντας να επιστρέψουν στις νίκες, μετά τα δυο αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Παναθηναϊκό (ημιτελικός Κυπέλλου) και ΚΑΟΔ (πρωτάθλημα), οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν αύριο (3/1, 21:30) την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, στην πρεμιέρα του Top 16 της Euroleague.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου –πριν την αναμέτρηση- ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού (Μάρντι Κόλινς), για την απουσία των Πέτγουεϊ και Πρίντεζη, τις δυο συνεχόμενες ήττες κ.α.: “Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία. Για μας ξεκινάει μία ιδιαίτερα επίπονη και μακρά προσπάθεια με στόχο τη μία από τις τέσσερις θέσεις του ομίλου.

Ένα πρωτάθλημα που ξεκινάει Χριστούγεννα και τελειώνει Πάσχα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα καταφέρουμε σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο. Όλες οι ομάδες διεκδικούν τη πρόκριση και έχουν τη δυνατότητα να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν φαβορί.

Είναι θέμα φόρμας και αποφυγής των τραυματισμών που μπορεί να επηρεάσουν πολλά. Στόχος μας να είμαστε στα προημιτελικά. Με βάση αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα πρέπει να είμαστε. Δεύτερος στόχος να είμαστε σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Με τα τωρινά δεδομένα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε για τις πιθανότητες μας”.

“Έχουμε “χτυπηθεί” από τους τραυματισμούς”

“Σαν ευχή είχαμε κάνει να έχουμε υγεία. Δυστυχώς έχουμε κτυπηθεί από αυτό το θέμα. Είχαμε εκτός από τραυματισμούς και τιμωρίες. Παίξαμε χωρίς τους βασικούς μας ψηλούς. Υπάρχει απώλεια ρυθμού. Ο Πέτγουεϊ έχει τη μέση και τον ώμο του. Ο Λο έπαιξε με ένεση στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Αυτά είχαν προφανή επίπτωση στο παιχνίδι μας.

Υπογράψαμε τον Μάρντι, γιατί έπρεπε να πάρουμε έναν παίκτη για να μην έχουμε έλλειμμα σε αυτή τη θέση. Βγήκαμε στην αγορά με προθεσμία μιάμισης μέρας με τη μία να είναι Πρωτοχρονιά. Ψάξαμε στην Ευρωλίγκα από ομάδες που αποκλείστηκαν. Από τις τρεις περιπτώσεις που ξεχωρίσαμε καμία δεν τελεσφόρησε.

Οι επιλογές ήταν ο Χοτζ της Λαμποράλ και ο Κόλινς. Τον μάθαμε από το τουρνουά της Πάτρας και μας άρεσε. Έχει καλό όνομα στις ΗΠΑ, έχει ποιότητα και σας το εγγυώμαι. Η πορεία του είναι φθίνουσα, αλλά ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και να συνεργάζεται. Υπάρχει ένα ερωτηματικό με την προσαρμογή του, αλλά ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε, μην πω η μοναδική.

Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Είναι ένα στοίχημα όπως και όλοι οι παίκτες που έρχονται στα μέσα της σεζόν. Το κίνητρό του είναι τεράστιο. Είχε και άλλες προτάσεις αλλά προτίμησε να έρθει σε εμάς με πολύ λιγότερα χρήματα, γιατί θέλει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Εκεί πιστεύει ότι ανήκει, του δίνουμε μία ευκαιρία, μακάρι να την αξιοποιήσει”.

“Πνευματική “κοιλιά””

“Μία πτώση απόδοσης έχει πολλές ερμηνείες. Οι αιματολογικές εξετάσεις που έχουμε κάνει δείχνουν ότι είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Αγωνιστικά δεν φαίνεται αυτό. Κάναμε κακό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και γα την ήττα από τον ΚΑΟΔ.

Σε συνδυασμό βέβαια με τους τραυματισμούς. Παίξαμε με αδόκιμα σχήματα και στην ομάδα υπήρξε ανισορροπία. Δεν πιστεύω ότι έχουμε κάνει “κοιλιά” σωματικά, αλλά πνευματικά. Μετά τη πρώτη ήττα αρχίζει και δημιουργείται μία κατάσταση αμφισβήτησης Είπα στα παιδιά ότι όλες οι ομάδες έχουν τέτοια αποτελέσματα Από αυτές τις συνθήκες έρχονται και μεγάλες επιτυχίες.

Παίζει ρόλο το ότι είμαστε στην Ελλάδα και το μυαλό των παικτών επηρεάζεται από το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι. Είμαστε σε καθεστώς πίεσης, αλλά έτσι είναι ο Ολυμπιακός. Εμείς πληρωνόμαστε για να δείχνουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε επιλεγεί να είμαστε εδώ για να αντέχουμε στην πίεση”.

“Η Φενέρ έχει και αδυναμίες”

“Έχει χτιστεί για να πάει Final Four. Με βάση όπως έπαιξε στον πρώτο γύρο είναι γα πολλά πράγματα. Με μεγάλες δυνατότητες και εκπληκτικό προπονητή. Έχει και αδυναμίες. Απόδειξη οι ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Το να κερδίζεις την ΤΣΣΚΑ 30 πόντους δεν είναι εύκολο. Δίνουμε έμφαση στο πως θα τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά και ατομικά. Ο μεγαλύτερος δημιουργός τους ο Πρέλτζιτς παίζει στο “3“.

Έχουν παίκτες σαν τον Μπογκντάνοβιτς που σκοράρει. Εναλλάσσονται στο 3 και στο 4 με αθλητικούς παίκτες. Ο κ. Ομπράντοβιτς παίζει με πολλά μις ματς στο ποστ για να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δεν έχει κλασσικό δημιουργό στο “1“. Θα δούμε πολλά τρικ αύριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε”.

“Έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση εδώ και χρόνια”

“Καταρχήν θέλω να εστιάσω για μία ακόμα φορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάσαμε σε αυτό το ματς ,έστω και αν δεν παίξαμε καλά. Νομίζω πως τα λάθος σφυρίγματα ήταν πολύ περισσότερα απ’ ότι αξιολογήσατε εσείς. Και δεν μιλάω μόνο για τις βολές. Έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ εδώ και χρόνια. Δε νομίζω πάντως ότι έχουμε πρόβλημα όταν αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟ. Τώρα προέχει το ματς με τη Φενέρ και αυτό κάνουμε πάντα. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι”.

“Πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις”

“Το 60-70% των επιθέσεων των ομάδων που έχουμε αντιμετωπίσει είναι με πικ εν ρολ. Το αντιμετωπίζουμε δύο εναντίον δύο για να τους αποτρέπουμε την καλή κυκλοφορία τους. Γνωρίζουμε ότι σε αυτού του είδους τις άμυνες υπάρχει ένα μις ματς στο επιθετικό ριμπάουντ. Αν αλλάξει τον τρόπο που αμύνεσαι θα έχεις περισσότερα ριμπάουντ, αλλά θα δώσεις περισσότερες ευκαιρίες για ελεύθερα σουτ στον αντίπαλο.

Πάντα κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Στο ματς με τον ΠΑΟ είχαμε διπλάσιες ασίστ λόγω αυτή της άμυνας. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη δουλειά και βελτίωση σε αυτόν τον τομέα. Με βάση το ρεκόρ νικώ που έχουμε φέτος, νομίζω ότι αυτό που έχουμε αποφασίσει ήταν αποτελεσματικό. Αν πάψει να είναι θα κάνουμε αλλαγή για να είμαστε ξανά”.

“Οι επιστροφές θα μας βελτιώσουν”

“Αποκτήσαμε τεράστιο έλλειμμα στη θέση 4 με τον τραυματισμό του Πέτγουεϊ και ο Πρίντεζης δεν έχει ρυθμό. Ήταν κακός και στις δύο ήττες . Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος που έχει τεράστια ποιότητα και είναι καθοριστικός, αλλά και ο Μπρεντ που θα γυρίσει σε μία εβδομάδα, θα μας βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα και όλα θα είναι όπως πριν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…