Κεντρική Διεθνή Στο “νήμα” η Ορλεάν

Στο “νήμα” η Ορλεάν

orlean gravelines

orlean-gravelines

Αν και “καρδιοχτύπησε” η Ορλεάν επικράτησε εντός έδρας της Γκραβελίν με 91-89 στην παράταση στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γαλλίας και έμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρέα με την Ντιζόν.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 12-5 ενώ περιμένουν τους αγώνες της Λιμόζ και της Λε Μαν προκειμένου να δουν με πόσες θα είναι “αγκαζέ” στο “ρετιρέ”. Κατά τα άλλα η αναμέτρηση της Ορλεάν είχε “χιτσκοτικό” φινάλε αφού κρίθηκε στην παράταση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν έστω και στο “νήμα” να “υπερκεράσουν” το εμπόδιο των αντιπάλων τους έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον Κάιλ ΜακΑλάρνι (20 πόντοι). Ο Μπράιαν Γκριν πρόσθεσε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Στον αντίποδα ο Στίβεν Γκρέι (31 πόντοι) ήταν φοβερός για τους ηττημένους αλλά δεν έφτανε.

Από το κακό στο… χειρότερο

Την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της και όγδοη συνολικά στο πρωτάθλημα γνώρισε η Ναντέρ η οποία βρέθηκε στο… καναβάτσο από την Παρί Λεβαλουά εντός έδρας με 82-71. Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο όπου με επιμέρους σκορ 46-36 πήραν το σπουδαίο διπλό. Ήταν η ενδέκατη νίκη για την Παρί που είχε ως πρωταγωνιστή τον Έλτον Μπράουν (15 πόντοι). Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ερβέ Τουρέ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τους πρωταθλητές που πηγαίνουν από το κακό στο… χειρότερο ο Τρέντον Μίτσαμ είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Διπλό με ανατροπή για Βιλερμπάν

Το ένατο φετινό ροζ φύλλο κατέκτησε η Βιλερμπάν η οποία έκαμψε την αντίσταση της Χάβρης εκτός έδρας με 71-61. Οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν μία “επική” ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου δέχτηκαν μόλις 7 πόντους και πέτυχαν 19. Έτσι επέστρεψαν από το -2 (54-52) της τρίτης περιόδου και “βύθισαν” ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους (ρεκόρ 3-14). Ο Έντουιν Τζάκσον (20 πόντοι) και ο Αμαρά Σι (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ρασάντ Άντερσον έβαλε 17 πόντους στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Χάβρης.

Εύκολα Ροάν, Ορτέζ

Με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 35-12) η Ροάν έκαμψε την αντίσταση της Αντίμπ με 87-66 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα (ρεκόρ 5-12). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τελευταία θέση μαζί με την Χάβρη. Ο Βίκτορ Σαμνίκ (21 πόντοι) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους δεν αρκούσε ο Ουίλι Σόλομον (19 πόντοι). Τέλος στο 7-10 ανέβηκε η Ορτέζ η οποία κέρδισε εύκολα εντός έδρας την Σολέ με 75-58. Κορυφαίος ήταν ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο Τζον Κοξ (16 πόντοι) “πάλεψε” για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Ντιζόν – Σαλόν 86-80
Χάβρη – Βιλερμπάν 61-71
Ροάν – Αντίμπ 87-66
Ορτέζ – Σολέ 75-58
Ορλεάν – Γκραβελίν 91-89 (κ.α. 80-80)
Ναντέρ – Παρί Λεβαλουά 71-82
Στρασμπούρ – Λε Μαν (27/1)
Νανσί – Λιμόζ (28/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…