Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 63-82

Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 63-82

Rethymno Pao Lasme

Rethymno-Pao-Lasme

Με το δεξί ξεκίνησε και τις εγχώριες υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός για τη νέα χρονιά, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 82-63. Οι “πράσινοι” διαχειρίστηκαν σωστά την κούραση (σωματική και πνευματική) και έφτασαν με σχετική ευκολία στη νίκη, που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Κρητικοί “κέρδισαν” αρκετά από το παιχνίδι παρά την ήττα, καθώς “μέτρησαν” τις δυνάμεις τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Με το “καλημέρα” στην αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και “ανάγκασε” το Ρέθυμνο να “κυνηγάει” το σκορ. Οι “πράσινοι” δεν μπορούσαν να πάρουν μια διαφορά “ασφαλείας”, καθώς Χαρτ και Γκάμπριελ κρατούσαν “ζωντανούς” τους Κρητικούς. Οι δυο Αμερικανοί πέτυχαν όλους τους πόντους του Ρεθύμνου στην πρώτη περίοδο (Χαρτ 9π. και Γκάμπριελ 7 π.).

Οι δυο “αντίπαλοι” πρόσφεραν αρκετό θέαμα στους φιλάθλους του κλειστού “Μελίνα Μερκούρη“. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 3 πόντους (16-19), με τους Κρητικούς να ακολουθούν κατά πόδας.

Εκμεταλλευόμενοι την “αφλογιστία” των υπολοίπων Κρητικών (εκτός των Χαρτ και Γκάμπριελ), οι “πράσινοι” άνοιξαν την “ψαλίδα” με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ, έδειχναν να μην μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Σιγά σιγά το Ρέθυμνο άρχισε να “παίρνει” πόντους και από άλλους παίκτες, με αποτέλεσμα να μειώσουν το σκορ και να “επιστρέψουν” στο παιχνίδι.

Χωρίς να αντιμετώπιζαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία οι “πράσινοι” ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, χωρίς να “κινδυνεύει” το προβάδισμά τους. Απλά οι Κρητικοί είχαν γίνει πιο ανταγωνιστικοί και είχαν δώσει ένα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου διατηρούσε το προβάδισμά του, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 7 πόντους (35-42) διαφορά από το Ρέθυμνο.

Στην παραδοσιακά καλή τρίτη περίοδο του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσε να “αντισταθεί” ούτε το Ρέθυμνο. Οι “πράσινοι” άνοιξαν –σταδιακά- περαιτέρω την “ψαλίδα”, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά η αμυντική “άνοδος” του “τριφυλλιού” δεν το επέτρεψε. Γκιστ και Διαμαντίδης ήταν οι κύριες επιθετικές λύσεις για την “παρέα” του Αργύρη Πεδουλάκη.

Οι παίκτες του Ρεθύμνου δεν είχαν βρει τον τρόπο να σταματήσουν τους δυο “πράσινους” και όταν το έκαναν (ανά διαστήματα) αναλάμβαναν δράση οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού. Οι Κρητικοί μην μπορώντας να βρουν εύκολους διαδρόμους προς το “πράσινο” καλάθι, έμειναν πίσω στο σκορ με 13 πόντους (48-61), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τρία συνεχόμενα καρφώματα (2 Λάσμε και 1 Γκιστ) –εκτός του θεάματος- πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό και ουσία. Οι “πράσινοι” με ένα γρήγορο σερί 9-0 “έστειλαν” τη διαφορά στους 23 πόντους (53-76) και ουσιαστικά έδωσαν πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν με όλες τους τις δυνάμεις (πνευματικές και σωματικές) να ευχαριστήσουν τον κόσμο που είχε βρεθεί στο “Μελίνα Μερκούρη“, προσφέροντας θέαμα.

Με το νικητή να έχει “φανεί” σχεδόν από την αρχή της αναμέτρησης, το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν πιο θα είναι το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση επί του Ρεθύμνου με 82-63 και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Γκούμας, Δεσλής
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 19 (2), Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 11 (1), Ράιτ, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 4, Σίννης, Λάτοβιτς 2, Άρμπετ 9 (3), Γκάμπριελ 13 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 5 (1), Κάρι 13 (3), Μπατίστ 1, Φώτσης 7 (1), Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 16 (1), Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 3 (1), Ματσιούλις 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…