Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πρωτοχρονιά στο γήπεδο

Πρωτοχρονιά στο γήπεδο

pao proponisi

pao-proponisi

Πρωτοχρονιά στο γήπεδο έκανε ο Παναθηναϊκός, καθώς οι παίκτες του “τριφυλλιού” πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση για το 2014, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο (02/01, 21:30) για την πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός του τριφυλλιού, Αργύρης Πεδουλάκης, έδωσε αρχικά τις ευχές του για τη νέα χρονιά, τονίζοντας: “Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, γιατί περνάμε δύσκολες στιγμές γενικότερα. Η ελπίδα και η αλληλεγγύη ας βοηθήσουν όλο τον κόσμο. Να προσπαθήσουμε, όπως προανέφερα και στις ευχές για την ΚΑΕ, να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να βοηθήσουμε τη χώρα μας και τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο αύριο”.

Στη συνέχεια ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας αναφέρθηκε στη φάση του Top 16 που αρχίζει: “Όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες. Είναι ένας όμιλος δυνατός και σκληρός. Σε αυτή τη δεύτερη φάση οι ομάδες θα είναι πιο συγκεντρωμένες. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι μια ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, και τώρα με τον Χάκετ θα έχει ακόμη περισσότερες λύσεις. Τους αρέσει να ανοίγουν το ρυθμό, να παίζουν ένας εναντίον ενός, γιατί έχουν προσωπικό ταλέντο.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε σε αυτό το κομμάτι, να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Το Top16 είναι ένας Μαραθώνιος 14 αγώνων συνεχόμενων, χωρίς παύση. Είναι το ξεκίνημα του Μαραθωνίου, οπότε είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες. Παίζει ρόλο και στο ψυχολογικό και στο αγωνιστικό και στο βαθμολογικό κομμάτι”.

Τέλος ο Αργύρης Πεδουλάκης ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει υγεία στην ομάδα του αλλά και φυσικά σε όλο τον κόσμο.

“Τι άλλο να ευχηθώ; Υγεία… Να έχουν υγεία όλα τα παιδιά και όλος ο κόσμος… Ταλαιπωρηθήκαμε από τραυματισμούς όλη τη χρονιά, υπάρχουν ακόμη παιδιά στα οποία αυτοί οι τραυματισμοί έχουν αφήσει ίχνη, οπότε για εμάς αυτό που θα ευχηθούμε πρώτο είναι η υγεία. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον κόσμο” ήταν τα λόγια του έμπειρου τεχνικού.

Μπατίστ: “Κλειδί θα είναι η άμυνα”

Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ υποστήριξε: “Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχηθώ όλοι στη ομάδα μου να είναι υγιείς και δυνατοί. Αν είμαστε υγιείς και δυνατοί καλά πράγματα θα συμβούν για εμάς. Θέλουμε να αρχίσουμε τη νέα χρονιά με το σωστό τρόπο και αυτό θα συμβεί αν νικήσουμε αύριο. Η Αρμάνι Μιλάνο είναι πολύ αθλητική ομάδα, είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλά άμυνα και να παίξουμε ως ομάδα.

Το κλειδί για εμάς θα είναι η άμυνα, κάθε αγώνας της Ευρωλίγκας είναι δύσκολος, αλλά είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Νομίζω ότι παίζουμε λίγο καλύτερα, κάναμε κάποιες δυνατές προπονήσεις τις τελευταίες μέρες. Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος, δεν έχει σημασία πόσοι ψηλοί είναι ή όχι. Η περιφερειακή τους γραμμή θα είναι πρόκληση για εμάς, θα πρέπει να αποδεχθούμε την πρόκληση και ελπίζω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές. Θα είναι δύσκολο.

Μπορεί να λένε κάποιοι ότι εμείς είμαστε το φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά όλα μπορεί να συμβούν. Κάθε ομάδα έχει τη μέρα της και αν δεν βγούμε δυνατά, αν δεν παίξουμε καλά μπορεί να μας περιμένει μια δύσκολη νύχτα. Θέλουμε να αρχίσουμε με θετικό αποτέλεσμα και είμαστε συγκεντρωμένοι. Η βελτίωση έρχεται πάντα με την εμπειρία. Πρέπει να σκέφτεσαι αγώνα με αγώνα και να μην βλέπεις πιο μακριά.

Είμαστε σε πολύ δύσκολο όμιλο, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο μέχρι τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε. Ξέρουμε για τι είμαστε ικανοί. Είχαμε περιόδους με σκαμπανεβάσματα, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση του Top16″.

Λάσμε: “Μας ενδιαφέρει το αύριο”

Όσον αφορά τον Στεφάν Λάσμε, το γεγονός, ότι η ομάδα του βρίσκεται στο γήπεδο την Πρωτοχρονιά, είναι λογικό.

“Δεν έχει σημασία… Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας και το ότι είμαστε εδώ σήμερα, είναι μέρος της δουλειάς. Είναι η αρχή του Top16, ξαναπιάνουμε δουλειά και θα πρέπει να δούμε τον πρώτο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Δεν θα σταθώ στο τι έχει γίνει μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα, αλλά στο τι θα συμβεί στη συνέχεια. Μας ενδιαφέρει το αύριο”.

Τέλος ο Γκαμπονέζος σέντερ μίλησε για την εμφάνιση της ομάδας του και τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας: “Ο αγώνας του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός για εμάς, νικήσαμε, αλλά δεν ήταν και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι έχουμε ακόμη πολλά πράγματα πάνω στο οποία πρέπει να δουλέψουμε.

Παρόλα αυτά είμαι θετικός για το αυριανό παιχνίδι. Δεν τους είχα παρακολουθήσει ιδιαίτερα μέχρι τώρα. Έχουμε αρχίσει όμως την “κατασκοπία”, δείχνουν καλή ομάδα. Οι ψηλοί της είναι καλοί στην άμυνα, αλλά έχουν και πραγματικά καλούς περιφερειακούς παίκτες. Η μοναδική λύση είναι να βγει στο παρκέ και να παίξεις δυνατά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…