Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πρεμιέρα στο Top 16

Πρεμιέρα στο Top 16

olympiakos panathinaikos

olympiakos-panathinaikos

Η στιγμή, που οι 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, έφτασε. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη επιστρέφει έπειτα από δύο εβδομάδες αποχής από τα παρκέ και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις.

Αύριο (2/1) θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας με πέντε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής θα ανοίξει στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου η Γαλατασαράι θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με στόχο να μπει με το δεξί στη δεύτερη φάση.

Τη σκυτάλη θα πάρει η αναμέτρηση στο Βελιγράδι ανάμεσα στην Παρτιζάν και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το συγκρότημα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς επιθυμεί να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που θα σπάσει το αήττητο σερί της “βασίλισσας”.

Ισπανικός εμφύλιος θα πραγματοποιηθεί στην Ανδαλουσία. Ουνικάχα Μάλαγα και Λαμποράλ Κούτσα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Με το δεξί θέλει να μπει στο Top 16 και ο Παναθηναϊκός. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη, με τη ψυχολογία στα ύψη έπειτα από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, θα υποδεχθεί την Αρμάνι Μιλάνο από που πριν λίγες μέρες ενέταξε στο δυναμικό της τον Ντάνιελ Χάκετ. Οι “πράσινοι” θα παραταχθούν για πρώτη φορά φέτος πλήρης, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Εφές Αναντολού. Ο Βαγγέλης Αγγέλου θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα με την τούρκικη ομάδα και επιθυμεί να το συνδυάσει με μία μεγάλη νίκη απέναντι στους καταλανούς που δεν εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής με την απόδοση τους.

Την Παρασκευή (3/1) το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις.

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν θα υποδεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα ρωσικό εμφύλιο που θα διεξαχθεί στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους, ενώ η Ζαλγκίρις Κάουνας θα αντιμετωπίσει τη φιλόδοξη Μπάγερν Μονάχου.

Τέλος ο “πληγωμένος” Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Φενέρμπαχτσε στη σημαντικότερη αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ και θέλει τη νίκη απέναντι σε μία πολύ ισχυρή ομάδα για να επανέλθει η ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
(19:45) Γαλατασαράι – Μακάμπι Τελ Αβίβ
(20:00) Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης
(20:00) Ουνικάχα Μάλαγα – Λαμποράλ Κούτσα
(21:30) Παναθηναϊκός – Αρμάνι Μιλάνο
(21:45) Μπαρτσελόνα – Εφές Αναντολού

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου
(15:00) Λοκομοτίβ Κούμπαν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
(19:45) Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάγερν Μονάχου
(21:30) Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Μοιράστηκε το MVP της 34ης αγωνιστικής ο Σλούκας

Μοιράστηκε το βραβείο του MVP, ο Κώστας Σλούκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκα…