Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Πνευματική ηρεμία”

“Πνευματική ηρεμία”

Bartzokas

Bartzokas-new

Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ήταν περιχαρής μετά τον θρίαμβο της ομάδας του στην Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα ενώ στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Μπρεντ Πέτγουεϊ:

“Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά αγώνα. Ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για 30 λεπτά και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας κόουτς και συνέχισε:

“Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος του TOP-16. Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα”.

Για την δυσκολία του TOP-16 ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε: “Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Αναντολού Εφές με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτιζάν την προηγούμενη αγωνιστική. Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το ΤΟP-16 είναι πολύ μεγάλο”.

Για την επιστροφή του Πέτγουεϊ επισήμανε: “Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών. Ο Πέτγουεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε, εύχομαι να έχει υγεία, επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ”.

Σχετικά με την συνέχεια του Ολυμπιακού στην διοργάνωση και τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς που ακολουθούν ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατέληξε: “Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταξίδια και το γεγονός πως για αρκετές εβδομάδες δεν θα έχουμε ταξίδι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Αυτή είναι η ζωή μας, παίζουμε παντού και θέλουμε να το διασκεδάζουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική σήμερα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Λαμποράλ Κούτσα και καλή τύχη στο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα που ξέρω πως είναι αρκετά κρίσιμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…