Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Παράδειγμα ο Σχορτσανίτης”

“Παράδειγμα ο Σχορτσανίτης”

blatt fones

blatt-fones

Τι και αν ήταν αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης όχι μόνο έδωσε το παρόν στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, αλλά ήταν και ο πολυτιμότερος παίκτης των Ισραηλινών καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού αποθέωσε τον Έλληνα διεθνή σέντερ, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες.

“”Δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Μέχρι την Τρίτη, ο Σοφοκλής ήταν εκτός. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους γιατρούς μας και στους φυσιοθεραπευτές, επειδή έκαναν τρομερή δουλειά. Χθες ήταν με πατερίτσες. Σήμερα ήρθε ντυμένος το πρωί στην προπόνηση. Κοιτάγαμε ο ένας τον άλλο και ήρθε ο ίδιος ο Σόφο και μου είπε: Θα παίξω. Έκανε ένα τρομερό ματς και έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ.

Έδωσε το παράδειγμα. Το πρωί του είπα να μην προπονηθεί, να πάει για θεραπεία, ώστε να έρθει το βράδυ και να δοκιμάσει για μερικά λεπτά, ώστε απλώς να μας δώσει ώθηση και να σπρώξει τον κόσμο. Δεν άκουσε την συμβουλή μου και αποφάσισε να αγωνιστεί. Δεν το βλέπεις και κάθε μέρα”.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης υποστήριξε: “Κανείς δεν ήξερε πως θα έρθουν τα πράγματα και είμαι χαρούμενος για το εξαιρετικό μας παιχνίδι. Παίξαμε σαν ομάδα και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε ο Σον Τζέιμς. Αυτό μας έδωσε δύναμη. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μέλος αυτής της ομάδας. Ηταν όμορφο να ακούει κανείς αυτόν τον κόσμο. Τους αγαπώ και εκτιμώ την υποστήριξή τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους δικαιώσω”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι 40 λεπτά συγκεντρωμένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης της Μακάμπι αναφέρθηκε ο Οντέντ Κάτας. Ο τεχνικός της Μακάμπι Τε…