Κεντρική Διεθνή Πήρε το ντέρμπι η Τσιμπόνα

Πήρε το ντέρμπι η Τσιμπόνα

cedevita cibona

cedevita-cibona

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Τσιμπόνα με 85-67 επί της Τσεντεβίτα στο μεγάλο κροατικό ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Αδριατικής λίγκας και ανέβηκε στο 12-6.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν αρκετό προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη. Μάλιστα η Τσιμπόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, προηγήθηκε με 23-10 και έχοντας πάντα προσήλωση στην άμυνα ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ. Η Τσεντεβίτα υπέστη την πέμπτη φετινή της ήττα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέρελ Μπλάσινγκεϊμ με 24 πόντους και 10 ασίστ ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νόλαν Σμιθ με 22 πόντους.

Στο 15-3 ανέβηκε ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος επιβλήθηκε, έστω και δύσκολα, εκτός έδρας της Σζολνόκι με 77-72 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι “ερυθρόλευκοι” που την προσεχή Τετάρτη (29/1) φιλοξενούνται από τον Πανιώνιο για την 4η αγωνιστική της φάσης των “32” του Eurocup ήταν εντυπωσιακοί στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου “καθάρισαν” με επιμέρους σκορ 26-11. Ο Τσαρλς Τζένκινς με 19 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους φιλοξενούμενους. Στον αντίποδα ο Ντέιβιντ Βοϊβόντα σημείωσε 18 πόντους.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Μπουντούτσνοστ κέρδισε εντός έδρας την Σιρόκι με 85-68 και πέτυχε την δωδέκατη νίκη της. “Όλα τα λεφτά” για τους Μαυροβούνιους ήταν ο Σουάντ Σέχοβιτς με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους που έπεσαν στο 5-13 ο Ιβάν Μπούβα είχε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Την έβδομη νίκη της πανηγύρισε η Ολίμπια Λιουμπλιάνας η οποία ήταν καταιγιστική και συνέτριψε εντός έδρας την Ραντνίτσκι (85-56). Ο Ντεϊβίντας Γκαίλιους με 20 πόντους ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους Σλοβένους.

Εύκολα και η Μέγκα Βιζούρα “λύγισε” εντός έδρας τη Ζαντάρ με 91-75 σε μία αναμέτρηση όπου είχε την πρωτοπορία από την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν το έβδομο ροζ φύλλο για τους γηπεδούχους. Ο Βασίλιε Μίτσιτς τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους και 7 ασίστ. Από τους Κροάτες δεν έφτανε ο Μάρκο Ράμλιακ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Τέλος στο 10-8 έφτασε η Ιγκοκέα μετά την επικράτησή της με αντίπαλο την Κρκα εντός έδρας (83-74). Καθοριστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 42-29). Ο Νεμάνια Γκόρντιτς (21 πόντοι) ήταν πολύ καλός για τους γηπεδούχους. Ο Έντο Μούριτς (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Ραντνίτσκι 85-56
Σζολνόκι – Ερυθρός Αστέρας 72-77
Μέγκα Βιζούρα – Ζαντάρ 91-75
Τσεντεβίτα – Τσιμπόνα 67-85
Ιγκοκέα – Κρκα 83-74
Μπουντούτσνοστ – Σιρόκι 85-68
Παρτιζάν – ΜΖΤ Σκοπίων (27/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…