Κεντρική NBA NCAA Πένθος στο NCAA

Πένθος στο NCAA

johnny orr

johnny-orr

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν ήταν όσο χαρούμενη θα ήθελαν όλοι στο NCAA καθώς ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του κολεγιακού πρωταθλήματος άφησε χθες (31/12) την τελευταία του πνοή. Ο λόγος για τον Johnny Orr, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Πρόκειται για τον τεχνικό που μετέτρεψε το Michigan στη μεγάλη δύναμη που είναι σήμερα, ενώ όντας στην άκρη του πάγκου του Iowa State οδήγησε τους “Cyclones” ουκ ολίγες φορές σε τελική φάση της March Madness.

Ο Johnny Orr ήταν προπονητής σε κολέγια της Division I για είκοσι εννέα (29) χρόνια μετρώντας πολλές επιτυχίες, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές. Πέρα από τις διακρίσεις, όμως, τα λόγια των… μαθητών του αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη απόδειξη για τη σπουδαιότητα του έργου που παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν ο ήρωάς μου“, είπε λακωνικά ο προπονητής του Iowa State, Fred Hoiberg, ο οποίος ήταν παίκτης του Johnny Orr για μία τριετία στα φοιτητικά του χρόνια. Από την πλευρά του, ο John Beilein (προπονητής του Michigan) δήλωσε: “Το πρόγραμμα μπάσκετ του Michigan είναι σοκαρισμένο από την είδηση του θανάτου του Johnny Orr. Ήταν ένα απίστευτο άτομο και ένας εξαιρετικός προπονητής. Θα εκτιμούμε πάντοτε τα θετικά που έφερε τόσο στο Michigan όσο και στο NCAA γενικότερα“.

Ο Johnny Orr βρέθηκε στον πάγκο των Dubusque High School (1951-59), Wisconsin (assistant coach, 1959-63), UMASS (1963-66), Michigan (1967-68 ως assistant και 1968-80 ως head coach) και Iowa State (1980-94) μετρώντας συνολικά 466 νίκες και 346 ήττες (ποσοστό νικών 57.1%), ενώ έχει βραβευθεί ως “Big Ten Coach of the Year” (1974) και “National Coach of the Year” (1976).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…