Κεντρική Διεθνή Ο Ιτούδης τον “εμφύλιο”

Ο Ιτούδης τον “εμφύλιο”

planinic efes banvit

planinic-efes-banvit

Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τουρκίας αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Αναντολού Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου και του Κώστα Βασιλειάδη με 76-70.

Έτσι με το διπλό αυτό στον “εμφύλιο” η Μπάνβιτ αποσπάστηκε στην κορυφή της βαθμολογίας όπου συνεχίζει πλέον με ρεκόρ 13-1 την ώρα που ακολουθούν Εφές και Γαλατάσαραϊ αμφότερες με 11-3. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την αντίπαλο των “αιωνίων” στο TOP-16 της Ευρωλίγκα μετά από ένδεκα συνεχόμενες νίκες.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες ενώ καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης αποδείχθηκε η τρίτη περίοδος όπου οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 19-14 πήραν… κεφάλι με 55-50. Στην συνέχεια με τον Τσακ Ντέιβις να την… οδηγεί εκ του ασφαλούς με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, η Μπάνβιτ κατόρθωσε να κρατήσει την πρωτοπορία.

Κανένας άλλος παίκτης πλην του Ντέιβις δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές. Στον αντίποδα πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Τζαμόν Λούκας με 17 πόντους με άξιο συμπαραστάτη του τον Κερέμ Γκονλούμ (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Ο Βασιλειάδης πρόσθεσε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 10 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…