Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ – Μπάρτσα 72-81 (vid)

ΟΣΦΠ – Μπάρτσα 72-81 (vid)

simmons osfp barcelona

simmons-osfp-barcelona

Την δεύτερη σερί ήττα του στο TOP-16 της Ευρωλίγκα γνώρισε ο Ολυμπιακός ο οποίος “λύγισε” εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα με 81-72 σε μία αναμέτρηση όπου οι Καταλανοί κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο αφού εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των πρωταθλητών Ευρώπης και στηρίχθηκαν στον “οίστρο” του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο “Λα Μπόμπα” τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους εκ των οποίων οι 19 πόντοι σημειώθηκαν στην επανάληψη. Μάλιστα ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που συνέβαλε στο να αποκτήσει η ομάδα του διψήφια διαφορά (51-41) στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασαν στο σπουδαίο διπλό.

Έτσι οι “μπλαουγκράνα” έκαναν το “τρία στα τρία” στον πέμπτο όμιλο ενώ πήραν δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία. Από την άλλη οι “ερυθρόλευκοι” στερούνται των υπηρεσιών του Έισι Λο και του Μπρεντ Πέτγουεϊ και αυτό φάνηκε στο αποψινό ματς καθώς στο δεύτερο μέρος δεν είχαν… ανάσες.

Κατά τα άλλα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και με την “αύρα” που έδινε το γεμάτο ΣΕΦ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έριξε στην βασική πεντάδα τον Μίρζα Μπέγκιτς με σκοπό να περιορίσει την δράση του Άντε Τόμιτς και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε.

Ο Κροάτης σέντερ χρεώθηκε γρήγορα με δύο φάουλ την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό αλλά σταθερό προβάδισμα (12-6, 20-14) κατά την διάρκεια της πρώτης περιόδου ενώ ανέβασαν την διαφορά στους 9 πόντους (23-14) στο 9’ με τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη.

Το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 23-18. Στην δεύτερη περίοδο οι Καταλανοί βρήκαν λύσεις με “όπλο” αρχικά την καλή τους άμυνα και εν συνεχεία τις σωστές επιθετικές επιλογές. Έτσι με σερί 14-0 (που ξεκίνησε από το 23-14) όχι μόνο ανέτρεψαν την κατάσταση αλλά πήραν… κεφάλι με 28-23.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να βάζει την μπάλα στο καλάθι μέσω… τροφοδοσίας του Πρίντεζη (13 πόντοι στο πρώτο μέρος) αλλά και των υπολοίπων “ψηλών” του με συνέπεια να ισοφαρίσει σε 32-32 και να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 34-32 χάρη σε κάρφωμα του Σέντρικ Σίμονς.

Στο δεύτερο μέρος και στην τρίτη περίοδο έβαλε στο… φουλ τις “μηχανές” ο Ναβάρο. Η κακή περιφερειακή άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την ποιότητα του ηγέτη των “μπλαουγκράνα” άρχισαν να γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της “Μπάρτσα“.

Με 11 πόντους του Ναβάρο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την διαφορά στους 10 πόντους (51-41) για πρώτη φορά στον αγώνα ενώ απέμεναν 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για το τέλος του δεκαλέπτου. Εντέλει αυτό έληξε με την διαφορά στους 7 πόντους (55-48).

Στην τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστράτευσε ζώνη προκειμένου να πάρουν οι παίκτες του τα ριμπάουντ και με την πρώτη ευκαιρία να τρέξουν. Στην αρχή αυτή η άμυνα λειτούργησε και οι γηπεδούχοι μείωσαν την διαφορά στους 4 πόντους (66-62) αλλά και στους 2 πόντους (66-64), 3 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.

Σε εκείνο το σημείο ένα τρίποντο του Ναβάρο και ακολούθως ακόμα ένα τρίποντο του Όλεσον αποδείχθηκαν “μαχαιριές” στο… σώμα του Ολυμπιακού, διαμόρφωσαν το 72-66 και το ματς εισήλθε στο έσχατο λεπτό. Ένα ριμπάουντ που έχασαν οι “ερυθρόλευκοι” σε συνδυασμό με κακές επιλογές στην επίθεση επέτρεψαν στους Καταλανούς να πανηγυρίσουν την νίκη.

Πέρα από τον Ναβάρο ο Όλεσον έβαλε 14 πόντους. Όσον αφορά στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος βραβεύτηκε (σ.σ. όπως και ο Τζόι Ντόρσεϊ) κατά την επιστροφή του στο ΣΕΦ, ο Έλληνας φόργουορντ πρόσθεσε 2 πόντους (1/1 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και 4 ασίστ σε 20 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε συνολικά 17 πόντους αλλά κουράστηκε στο δεύτερο ημίχρονο την ώρα που 17 πόντους σημείωσε και ο Βασίλης Σπανούλης που είχε και 5 ασίστ.

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 72-81
Διαιτητές: Ρίζικ – Λοτερμόσερ – Νουράν.
Τα δεκάλεπτα: 23-18, 34-32, 48-55, 72-81.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 6, Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου 8 (2), Σλούκας 9 (1), Σίμονς 5, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5 (1).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 6, Σάδα 4, Χουέρτας 6, Αμπρίνες 9 (2), Ναβάρο 21 (3), Παπανικολάου 2, Όλεσον 14 (2), Λόρμπεκ 6, Λάμπε, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…