Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

vougioukas hook

vougioukas-hook

Η 2η αγωνιστική της φάσης των “32” του Eurocup ανήκει στο παρελθόν, κάποιες ομάδες κατάφεραν να κάνουν το “δύο στα δύο”, άλλες βρίσκονται στο 1-1 ενώ υπάρχουν και μερικές ομάδες που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα στην δεύτερη φάση.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκει και ο Πανιώνιος ο οποίος μετά την συντριβή από τη Μπιλμπάο έπεσε στο 0-2 και είδε τις ελπίδες του για πρόκριση να μειώνονται. Στην πρώτη κατηγορία πάλι βρίσκεται και η Ούνικς Καζάν του Νίκου Ζήση, του Κώστα Καϊμακόγλου και του Ίαν Βουγιούκα, η οποία πρόσθεσε την Βαλένθια στα μέχρι στιγμής “θύματά” της στην διοργάνωση.

Μοιρασμένα αποτελέσματα (ρεκόρ 1-1) έχουν μέχρι στιγμής η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη αλλά και η Λιέτουβος Ρίτας τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη με τον σέντερ της λιθουανικής ομάδες να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην φετινή διοργάνωση. Όπως κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών και προπονητών στην δεύτερη μέρα της φάσης των “32” του Eurocup.

Η Ούνικς Καζάν συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στην φετινή διοργάνωση αφού κέρδισε και τη Βαλένθια εντός έδρας (82-75). Οι τρεις Έλληνες της ρωσικής ομάδας έβαλαν ο καθένας το δικό του “λιθαράκι” στην νίκη. Ο Ζήσης πέτυχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα), “μάζεψε” 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 29 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα.

Ο Καϊμακόγλου ήταν ο παίκτης-κλειδί για τη Ούνικς και τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη και 1 τάπα σε 24 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα. Ο Βουγιούκας πρόσθεσε 10 πόντους (5/11 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος ενώ δέχτηκε και 2 τάπες σε 20 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ.

Την πρώτη της ήττα στην δεύτερη φάση γνώρισε η Μπάνβιτ η οποία δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Χάποελ Ιερουσαλήμ (92-73). Το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν κακό στην άμυνα την ώρα που την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Λιουμπλιάνα (22/1) όπου θα αντιμετωπίσει την Ολίμπια με στόχο την επιστροφή στις νίκες.

Η Λιέτουβος Ρίτας έκανε “σεφτέ” στην φετινή διοργάνωση αφού “άλωσε” την Κροατία και έριξε στο… καναβάτσο την Τσεντεβίτα με 84-83. Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πάτησε παρκέ για 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα όπου έμεινε άποντος (0/1 δίποντα) και δέχτηκε 1 τάπα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…