Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Νίκη με τους καλύτερους”

“Νίκη με τους καλύτερους”

perperoglou pagkos kypello

perperoglou-pagkos-kypello

Εκτενές αφιέρωμα στον Στράτο Περπέρογλου έκανε το site της Ευρωλίγκας, με αφορμή την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη του μήνα Δεκεμβρίου. Ο διεθνής φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης, μίλησε στο διαδικτυακό κανάλι της διοργανώτριας αρχής και στο “Weekly Show”, το οποίο τόνισε πως ο 29χρονος, παίζει φέτος το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα του.

“Με βοηθούν οι συμπαίκτες μου, ενώ ο κόουτς μου δίνει την ελευθερία να σουτάρω. Είναι συνδυασμός προπόνησης, αυτοπεποίθησης, αλλά και το πώς ξεκινάς το ματς. Αν ξεκινάς καλά, μετά όλα γίνονται πιο εύκολα”, τόνισε αρχικά ο Περπέρογλου και συνέχισε: “Tο να είσαι ο έκτος παίκτης της ομάδας έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μου αρέσει πολύ να μπαίνω ως αλλαγή, γιατί έχω τη δυνατότητα να μελετήσω τον αντίπαλο και να “διαβάσω” τα plays του. Οπότε όταν παίζω, είμαι έτοιμος”.

Παράλληλα, συμφώνησε πως ο όμιλος όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός στο Top 16 είναι ο πιο δύσκολος των τελευταίων χρόνων, επισημαίνοντας: “Κατά μία έννοια αυτό είναι και καλό. Σου δείχνει τι μπορείς να επιτύχεις και πού μπορείς να φτάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αν θες να πας στο Φάιναλ Φορ, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους”.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την αντιμετώπιση των παικτών από τους δύο προπονητές του στο υψηλό επίπεδο, δήλωσε: “Και οι δύο… φωνάζουν πολύ (γελάει). Ο κόουτς Ομπράντοβιτς θέλει πάντα σε εγρήγορση τους παίκτες του και ξέρει πώς να τους βελτιώνει, να τους κάνει καλύτερους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι πιο ψύχραιμος, αλλά ξέρει πώς και πότε να σε σπρώξει στις προπονήσεις, για να γίνεις καλύτερος”.

Τέλος, ο Στράτος Περπέρογλου, αναφέρθηκε στην σύζυγό του, Έριν Μπούσερ, πρωταθλήτρια στο WNBA με τις Sacramento Monarchs, το 2006 με 900 π. και 500 ριμπάουντ στο ενεργητικό της, η οποία αποσύρθηκε το 2009, έπειτα από τραυματισμό. “Είναι σημαντικό ότι η γυναίκα μου καταλαβαίνει το πρόγραμμα που έχω και τις θυσίες που πρέπει να γίνουν. Μου ασκεί κριτική και μου αρέσει, γιατί με βοηθά να γίνω καλύτερος (γελάει)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…