Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Συγκέντρωση και άμυνα”

“Συγκέντρωση και άμυνα”

pedoulakis curry new

pedoulakis-curry-new

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου αύριο (23/1) αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

Ο έμπειρος τεχνικός του τριφυλλιού λίγο πριν την επιβίβαση του στο αεροπλάνο δήλωσε: “Δεν το βλέπουμε ως… εκδρομή. Αγωνιζόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο. Αυτό έχει φανεί από τις πρώτες αγωνιστικές. Για παράδειγμα, η Αρμάνι Μιλάνο μετά την ήττα από εμάς έδωσε την απάντησή της.

Παίζουμε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, έχει μεγάλους παίκτες και κορυφαίο προπονητή. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι αλλά δεν σας κρύβω ότι προβληματιζόμαστε, γιατί έχουμε τρεις αγώνες σε έξι μέρες”.

Στη συνέχεια τόνισε για τη σταθερή απόδοση των πρασίνων τον τελευταίο καιρό: “Είναι αλήθεια πως έχουμε κάποιες σταθερές. Το μόνο αρνητικό στο τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διαχειριστούμε”.

Όσον αφορά το Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποστήριξε: “Είναι πολύ όμορφα αυτά τα πράγματα, αποτελούν παρασκήνια για εσάς. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας, μιας άλλης Ελλάδας. Εμείς τον έχουμε ψηλά. Τον σεβόμαστε και όλοι ξέρουμε ότι και ο ίδιος αγαπάει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Το είχαμε πει από τη πρώτη μέρα ότι θέλουμε να κρατήσουμε το κλίμα της ομάδας, τις αρχές της από την εποχή Ομπράντοβιτς. Για να παίξεις στον Παναθηναϊκό, πρέπει να παίζεις άμυνα και να μπορέσεις να κοινωνικοποιηθείς. Οι τίτλοι έρχονται στην πορεία.

Ζούμε μια διαφορετική Ελλάδα από την Ελλάδα της ευδαιμονίας, όταν Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αγόραζαν τον καλύτερο παίκτη. Τώρα όλοι έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα”.

Από πλευράς παικτών ο Στεφάν Λάσμε υπογράμμισε: “Ετοιμαζόμαστε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, υπάρχει κούραση αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας από το ξεκίνημα. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς για τη Φενέρ καθώς θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη και να συνεχίσει στο Top 16. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να παίξουμε την άμυνα μας. Αν το κάνουμε θα πάνε όλα καλά”, για να προσθέσει στη συνέχεια:

“Όλοι ξέρουν την ιστορία του Ομπράντοβιτς και του Παναθηναϊκού. Όλοι τον σεβόμαστε, αλλά πάμε να νικήσουμε. Η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες τόσο στην περιφέρεια όσο και στη front line”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…