Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να βρουν το μυαλό τους”

“Να βρουν το μυαλό τους”

vasileiadis stelios

vasileiadis-stelios

Ο ευρωκυπελλούχος Στέλιος Βασιλειάδης μίλησε για την ΑΕΚ, που είδε στο Ψυχικό. Ο σμολ φόργουορντ της “Βασίλισσας” του ’68 μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Η συνέντευξη:

“Ξέρετε, ότι δεν μου άρεσε ποτέ να χαϊδεύω αυτιά γι’ αυτό και προτιμώ να μένω στο περιθώριο. Γιατί γίνομαι κακός. Θα πω, λοιπόν, τούτο: Η ποιότητα των περισσοτέρων παικτών της ΑΕΚ είναι αδιαμφισβήτητη. Όμως, δεν μπορώ να εξηγήσω πώς κατέβηκαν “άδειοι” στο παρκέ. Οι ίδιοι έλεγαν πριν από το ματς ότι αν νικήσουν θα βρεθούν με το “ενάμισι πόδι” στην Α1. Πώς εξηγείται αυτή η εμφάνιση; Δεν ξέρω. Αυτή η ΑΕΚ δεν μπορεί να άλλαξε σε δύο εβδομάδες. Κάτι συνέβη.
Εγώ που ήμουν απ’ έξω αυτό διαπίστωσα. Οι παίκτες του Ψυχικού “δάγκωναν” την μπάλα σε κάθε φάση. Αυτό δεν το είδα στους παίκτες της ΑΕΚ”.

Και συμπλήρωσε: “Δεν είναι δυνατόν να έχεις παθητικό 60 πόντους στην άμυνα και να φημίζεσαι δικαίως γι’ αυτό και να δέχεσαι περίπου 90 από το Ψυχικό! Είναι γεγονός ότι το Ψυχικό έχει μια επιθετική φιλοσοφία. Βασίζεται σ’ αυτό το στυλ, που όμως πότε θα του βγαίνει, πότε όχι. Η ΑΕΚ πάει στα σίγουρα. Είναι ομάδα με αρχές. Γι’ αυτό δίνει πρωτίστως προσοχή στην άμυνα. Προχθές (το Σάββατο) τι έγινε; Το να παίξεις καλή άμυνα προϋποθέτει συγκέντρωση, ηρεμία και ενέργεια. Κι αυτά δεν τα είχαν οι παίκτες”.

Το “πουλί” του ελληνικού μπάσκετ είπε ακόμα: “Από την άλλη, δεν συμφωνώ και με την ισοπέδωση. Παρότι η ΑΕΚ παρασύρθηκε από τον φρενήρη ρυθμό του Ψυχικού και το ματς πήγε ψηλά σε σκορ, μπορούσε να κερδίσει. Επειδή διαβάζω και κριτικές απαξιωτικές για την ΑΕΚ, θυμίζω ότι το ματς ήταν στο πόντο λίγο πριν από το τέλος. Αν ο Πέττας δεν έβαζε τους πέντε σερί πόντους όταν ξαναμπήκε στο παρκέ, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Η ΑΕΚ τότε θα ήταν καλή; Δηλαδή κρίνουμε εκ του αποτελέσματος; Όχι… Εγώ πάλι τα ίδια θα έλεγα ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα. Η ΑΕΚ έχει ποιότητα ως ομάδα. Είναι ομάδα ανόδου. Παίκτες με πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους. Γι’ αυτό και
μπορούσε και το “διπλό”.

Για επιμέρους θέματα ο Βασιλειάδης δήλωσε: “Υπάρχει πρόβλημα κάτω από τα καλάθια, όταν ο Δέσπος δεν βρίσκεται σε καλή ημέρα. Ο Τσιάκος ήταν τραυματίας. Δικαιολογείται για κάποιες επιπολαιότητες. Είναι μεγάλη κλάση. Αλλά η δική μας εποχή, των Ελ Σιντ, που δεν βγαίναμε αν δεν “πεθαίναμε”, πέρασε. Θα αντέξει ακόμη ένα γύρο χωρίς βοήθειες; Δεν ξέρω. Ο Καράμπουλας δεν βρέθηκε στην ημέρα του, αλλά είναι καταπληκτικός παίκτης. Ίσως, χαραμίστηκε στα αρχικά αμυντικά του καθήκοντα πάνω στον Πέττα και δεν είχε ανάσες στην επίθεση. Ο Πολυτάρχου ήταν ο μόνος, που έδειξε πάθος. Πολύ ποιοτικός παίκτης είναι ο Νίκολιτς, και το λέω και για σας, μην τον αμφισβητείτε οι …δημοσιογράφοι! ‘Εχει μπασκετικό μυαλό. Έχουν δίκιο οι συμπαίκτες του, που μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Θεωρώ, ότι έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα εν όψει της τελικής ευθείας».

Για τον προπονητή είπε: “Έχω πει κατ’ επανάληψη, ότι μου αρέσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Μου άρεσε από πέρσι. Και έλεγα «μπράβο» στην διοίκηση. Το ίδιο λέω και τώρα. «Μπράβο» στην διοίκηση που τον έχει και που τον στηρίζει, παρότι κι αυτός δεν βρέθηκε στην μέρα του.
Δεν είμαι προπονητής. Έχω φάει τα πόδια μου στα γήπεδα όμως. Μπορώ να καταλαβαίνω. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι κάτι τους απασχολούσε όλους. Να βρουν γρήγορα το μυαλό τους και η άνοδος στην Α1 δεν χάνεται… Ο ΟΦΗ, που ακολουθεί, δεν είναι εύκολος, αλλά η μυαλωμένη ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”.

 

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…