Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μοίραζε συγχαρητήρια

Μοίραζε συγχαρητήρια

bartzokas aporia

bartzokas-aporia

Όπως ήταν φυσικό ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, ήταν περιχαρής για την νίκη των “ερυθρολεύκων” στην πρεμιέρα του TOP-16 της Ευρωλίγκα:

“Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί η έναρξη του Top 16 όταν παίζεις γηπεδούχος έχεις μεγάλη πίεση. Για μας ήταν η δυσκολότερη δυνατή πρεμιέρα, γιατί έπαιζαν δύο ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην πρώτη φάση. Η ποιότητα της “Φενέρ” βοήθησε να γίνει ένα πολύ ελκυστικό ματς για τους φιλάθλους και παίχτηκε υψηλού επιπέδου μπάσκετ. Κρατάμε τη σημασία της νίκης, αυτής καθ’ αυτής. Αν ξεκινήσεις με ήττα στην έδρα σου είναι άσχημο, αν και έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις το χαμένο έδαφος”, τόνισε αρχικά και πρόσθεσε για τα “κλειδιά” της νίκης:

“Εμείς κάναμε μόνο τέσσερα λάθη και δώσαμε 20 ασίστ, ένας αριθμός εκπληκτικός για τέτοιας δυσκολίας παιχνίδι και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα που επέλεξε να παίξει ο κ. Ομπράντοβιτς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό που έπρεπε να κάνουμε και βάλαμε 95 πόντους. Σημαδέψαμε τα πόδια των αδύναμων αμυντικά παικτών”.

Για την εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη ανέφερε: “Το γεγονός ότι είχε ranking 39 με τόσους πόντους και τόσες ασίστ λέει από μόνο του πολλά. Αυτά τα περί αντιπαλότητας προσώπων και ομάδων μένουν στην άκρη. Το μεγαλύτερο κίνητρο του Σπανούλη είναι το τρίτο ευρωπαϊκό”.

Για τον αγώνα έτσι όπως εξελίχθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού υποστήριξε: “Ήταν μόνο το ξεκίνημα στο Top 16. Η φιλοσοφία μιας ομάδας που θέλει να πάει μακριά είναι να ξεχνά όποιο αποτέλεσμα να έχει. Παίζοντας χωρίς τους δύο Αμερικάνους μας, τον Λο και τον Πέτγουεϊ, και χρησιμοποιώντας ιδιόμορφα σχήματα τα καταφέραμε. Χρειάστηκε υπέρβαση από τους περιφερειακούς μας για να τα καταφέρουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας”.

Τέλος για την παρουσία του κόσμου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε τα δικά του… συγχαρητήρια: “Για μένα είναι γεγονός της βραδιάς το sold out μετά από δύο ήττες με εξαιρετική ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι στην ομάδα έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου γιατί παλεύουν και φυσικά τα δύο ευρωπαϊκά εκτιμώνται από τους φιλάθλους μας. Θέλω να πω ένα μπράβο στους φιλάθλους μας. Η στάση τους δείχνει διάθεση να στηρίξει την ομάδα σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα βλέπουν πολύ όμορφα ματς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…