Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Λιμόζ και πράσινα άλογα

Λιμόζ και πράσινα άλογα

pedoulakis matia

pedoulakis-matia

Ο αστικός μύθος θέλει κάποιες φορές τον Μπρους Λι να κινείται τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τί έκανε. Μια “πληροφορία” εξαπλώνεται γρηγορότερα (κι από τις κινήσεις του Μπρους Λι) όταν δεν έχει κανένα πραγματικό υπόβαθρο. Κι εδώ δεν υπάρχει… αργή κίνηση.

Ο Παναθηναϊκός είναι η σύγχρονη Λιμόζ” είναι το επιμύθιο των ημερών. Ποιοι το υποστηρίζουν; Όσοι δεν έχουν δει τη Λιμόζ να αγωνίζεται. Όχι ότι δεν υπήρχαν ομοιότητες ανάμεσα στην ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και του Αργύρη Πεδουλάκη

Με πέντε έπαιζαν και οι δύο, πράσινα φορούσαν, αφήστε που διετέλεσαν προπονητές του Παναθηναϊκού, αμφότεροι. Αν, όμως, επιθυμείτε να το αναλύσουμε σοβαρά, όση σχέση είχαν οι δύο αντιμετωπίσεις, άλλη τόση σχέση έχει ο Σίμονς με τον Ολαϊτάν.

Ο Μάλκοβιτς ήθελε να καταστρέψει το παιχνίδι των αντιπάλων, γι’ αυτό και τη σκληρή (στα όρια του αντιαθλητικού) άμυνα διαδέχονταν νωχελική επίθεση, με την μπάλα για 26 δευτερόλεπτα στα χέρια των παικτών του και σουτ λίγο πριν ηχήσει η κόρνα. Αν παίκτης της Λιμόζ έφευγε στον αιφνιδιασμό, απειλούνταν με… διακοπή συμβολαίου.

Ο Παναθηναϊκός παίζει επιθετική άμυνα, θέλει να τρέξει, ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο στην επίθεση, αλλά το κυριότερο: Οι άμυνές του είναι ενίοτε πιο θεαματικές από τις επιθέσεις του.

Πώς και γιατί κυκλοφόρησε ο… μύθος; Γιατί αυτή η σύγκριση; Για τον ίδιο λόγο που πέρυσι οι “πράσινοι” είχαν μόνο ένα επιθετικό σύστημα (οι ίδιοι φορείς ειδήσεων” τα έλεγαν), για τον ίδιο λόγο που φέτος έπαιζαν μόνο με τρίποντα (ή μήπως δεν το είχατε διαβάσει), για τον ίδιο λόγο που σε λίγο καιρό θα μάθουμε (κάποιοι το ψελλίζουν ήδη) πως οτιδήποτε λιγότερο από το “triple crown” είναι παταγώδης αποτυχία.

Α, και να μην ξεχάσω: Ακόμα κι αν οι “πράσινοι” κερδίσουν όλα τα παιχνίδια ως το τέλος της σεζόν, οφείλουν να το κάνουν παίζοντας και οι 12 παίκτες, χωρίς δικαίωμα χρησιμοποίησης του Δημήτρη Διαμαντίδη περισσότερο από 25 λεπτά (κι αυτά χαριστικά, γιατί κάποτε “αδίκησαν” τον Αργύρη Πεδουλάκη), ου μην και με υποχρέωση σκοραρίσματος στην Ευρωλίγκα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου.

Επίσης απαγορεύεται να ξαναφήσει μούσι ο Αντώνης Φώτσης και πρέπει ως το τέλος της σεζόν να κουρευτεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, διαφορετικά τίποτα απ’ όσα ήθελε συμβούν δεν προσμετράτε στα συν του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ.: Για την… έκρηξη ευθύνεται ο Δημήτρης Ρακόπουλος. Με το… “λαχανί” σηματάκι που έβαλε, μου θύμισε τα της Λιμόζ. Ε, δεν είμαι κι από αυτούς που αντιστέκονται στους πειρασμούς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…