Κεντρική Διεθνή “Κυανόλευκη” κορυφή και αναμονή

“Κυανόλευκη” κορυφή και αναμονή

apollon keravnos2

apollon-keravnos2

Σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο “βωμό” της αυριανής απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ο Απόλλωνας επιβλήθηκε εντός έδρας του Κεραυνού Στροβόλου με 80-71 και ξεκίνησε ιδανικά τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Κύπρου.

Αυτή την φορά δεν υπήρξαν τίποτα “παρατράγουδα” σε ένα αρκετά τεταμένο κλίμα εν αναμονή κιόλας της απόφασης της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΚ για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στον τελικό του Κυπέλλου. Ειδικά για τους “κυανόλευκους” είναι… διπλή η αναμονή καθώς με την σημερινή τους νίκη βρέθηκαν προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν πλέον τους αυριανούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ και της Πετρολίνας ΑΕΚ.

Αντίθετα το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου γνώρισε την έβδομη φετινή του ήττα, αποχαιρέτισε την πιθανότητα κατάληψης μίας θέσης στην πρώτη τριάδα και θέλει να κρατήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με… φόρα και με “όπλο” την άμυνα προηγήθηκαν με 25-15 για το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ουσιαστικά μόνο στην δεύτερη περίοδο, όπου μείωσαν την διαφορά αρχικά σε 44-37 και ακολούθως σε 46-44 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε επιμέρους σκορ 11-2 που πραγματοποίησαν στα τελευταία τριάμισι λεπτά.

Στην επανάληψη οι “κυανόλευκοι” ανέβασαν… στροφές και με φοβερή ευστοχία από την γραμμή του τρίποντου (13/23-56,5%) πήραν πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και αύξησαν την διαφορά στους 8 πόντους (66-58) με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια δεν είχαν πρόβλημα να συντηρήσουν την διαφορά και να κατακτήσουν το ροζ φύλλο.

Ο Μάικολ Ότζο με 19 πόντους (4/4 τρίποντα) και ο Μιχάιλο Πέσιτς με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Μπιλ Έιμις έκανε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 15 ριμπάουντ ενώ ο Τόνι Ουίντεν πρόσθεσε 16 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Forex Time Απόλλων – Κεραυνός Στροβόλου 80-71
Πετρολίνα ΑΕΚ – ΕΘΑ Έγκωμης (15/1)
ΑΠΟΕΛ – Πρωτέας ΑΕΚ (15/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…