Κεντρική Basket League Αγώνες Κολοσσός – Ίκαρος 70-64

Κολοσσός – Ίκαρος 70-64

Kolossos Ikaros Tsamis

Kolossos-Ikaros-Tsamis

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τη νέα χρονιά η ομάδα του Κολοσσού Ρόδου, καθώς πήρε μια τεράστια αλλά και αγχωτική νίκη κόντρα στον Ίκαρο Χαλκίδας. Οι “θαλασσί” αν και βρέθηκαν να χάνουν με 18 πόντους (31-49), έκαναν ένα μεγάλο come back –στο δεύτερο ημίχρονο- και πήραν το πρώτο δίποντο του 2014, επικρατώντας με 70-64. Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη δεν κατάφεραν να διαχειριστούν την μεγάλη διαφορά που “έχτισαν” στο πρώτο μέρος και ξεκίνησαν με το “αριστερό” τη νέα χρονιά.

Με περισσότερη ενέργεια ξεκίνησε ο Κολοσσός Ρόδου, καθώς στα μισά της πρώτης περιόδου οι “θαλασσί” είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους. Ο Ίκαρος είχε παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, μέχρι που ένα τρίποντο του Γκαγκαλούδη “αφύπνισε” τους συμπαίκτες του και έκανε ενδιαφέρον το παιχνίδι. Οι Ροδίτες δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να διατηρήσουν το προβάδισμα (4-8) και με κύριο εκφραστή τον Σμιθ “έτρεξαν” ένα σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά στο σκορ (11-8).

Η αναμέτρηση όπως ήταν αναμενόμενο ήταν ντέρμπι, με το προβάδισμα να άλλαζε χέρια διαρκώς. Το τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου απέκτησε “τρελό” ρυθμό, με τους δυο αντιπάλους να είναι ισόπαλες (19-19) στο τέλος της περιόδου.

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο “δαιμονισμένα” και τρέχοντας ένα σερί 11-2 πήραν προβάδισμα 9 πόντων (21-30). Ο Ίκαρος είχε επιβάλει απόλυτα τον ρυθμό του σε άμυνα και επίθεση, με τους Ροδίτες να μην μπορούσαν να “αντιδράσουν”. Ο Σμιθ έδειχνε να “παλεύει” μόνος του για τους “θαλασσί“, αλλά αυτό δεν έφτανε και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν την “ψαλίδα” (26-38).

Οι παίκτες του Ικάρου έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ του “Βενετόκλειου“, με τους γηπεδούχους να αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου “βρήκε” τον Ίκαρο Χαλκίδας να έχει “χτίσει” μια διαφορά ασφαλείας 18 πόντων (31-49), βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Ο Ίκαρος Χαλκίδας δεν “επέστρεψε” ποτέ από τα αποδυτήρια και ο Κολοσσός Ρόδου βρήκε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πέραν της επιθετικής τους “αφλογιστίας” αντιμετώπιζαν σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Οι “θαλασσί” επέστρεψαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης. Βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργίας και βρήκαν εύκολους “διαδρόμους” προς το καλάθι του Ικάρου.

Στο τελευταίο δίλεπτο οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη “ξύπνησαν” και “έστειλαν” και πάλι τη διαφορά στους 11 πόντους ((44-55)είχε φτάσει και στους 7 (44-51)). Οι Ροδίτες με ένα τελευταίο ξέσπασμα (στην τρίτη περίοδο) “έστειλαν” τη διαφορά στους -7 (50-57) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η αναμέτρηση είχε γίνει και πάλι ντέρμπι μετά το μεγάλο come back του Κολοσσού Ρόδου. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη με την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου “έριξαν” τη διαφορά στους -2 (55-57) και μπήκαν για τα καλά στην αναμέτρηση. Η τακτική και η αμυντική προσέγγιση του αγώνα είχαν πάρει την θέση του θεάματος και του street basket (μπάσκετ του “δρόμου”). Ο Ίκαρος αν και δυσκολευόταν κρατούσε το προβάδισμα, με νύχια και με δόντια, ώσπου ένα εύστοχο δίποντο του Τσάμη “έβαλε” τον Κολοσσό μπροστά στο σκορ (63-62).

Ο αρχηγός των Ροδιτών πήρε την υπόθεση νίκη προσωπικά και με 7 συνεχόμενους πόντους έδωσε “αέρα” 4 πόντων (68-64) στον Κολοσσό. Οι παίκτες του Ίκαρου έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους μη μπορώντας να αντιδράσουν στο πιο κρίσιμο σημείο και οι “θαλασσί” έφτασαν σε μια τεράστια αλλά και αγχωτική νίκη, επικρατώντας με 70-64.

Διαιτητές: Σχινάς, Σώμος, Θεωνάς
Τα δεκάλεπτα: 19-19, 31-49, 50-57, 70-64.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Πρίφτης): Παπαντωνίου 4 (1), Γεωργαλλής 3 (1), Κόμματος 5 (1), Σμιθ 15, Στεφανίδης 15 (1), Σίμπσον 4, Τσάμης 15 (1), Όσμπι 4, Καπελάν, Νάτζφεϊ 5 (1).
ΙΚΑΡΟΣ Χ. (Λυκογιάννης): Στρνάντ 6 (2), Γκόβενς 16 (2), Άσκα 6, Μανωλόπουλος, Σάτον 2, Γκαγκαλούδης 17 (4), Σπανός 2, Μάσιτς 7 (1), Ρίτσαρντς 8 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…