Κεντρική Διεθνή “Καθάρισε” στο τέλος η Μπάγερν

“Καθάρισε” στο τέλος η Μπάγερν

pesic bayern time out

pesic-bayern-time_out

Σε μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση η Μπάγερν Μονάχου έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μίτελντοϊτσερ (97-90) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γερμανίας και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-2.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας σε έναν απολύτως ισορροπημένο αγώνα που κατέληξε στην παράταση (85-85) διά χειρός Τζόρντζε Πάντελιτς. Στο έξτρα πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις και “καθάρισαν” με τον Χέικο Σαφάρτζικ να βάζει το χεράκι του στο τέλος προκειμένου να έρθει το διπλό. Ο Γερμανός άσος ήταν και ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 21 πόντους ενώ ο Ρόμπιν Μπένζινγκ και ο Ντιόν Τόμπσον πρόσθεσαν από 16 πόντους έκαστος. Από τους γηπεδούχους που υπέστησαν την δέκατη φετινή τους ήττα ο Μάρκους Χάτεν είχε 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στο 14-4 ανέβηκε η Άλμπα Βερολίνου η οποία συνέτριψε εντός έδρας την Τούμπιγκεν με 106-87. Οι Βερολινέζοι δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου βρέθηκαν να χάνουν με 31-27. Στην δεύτερη περίοδο βρήκαν ρυθμό, έκαναν επιμέρους σκορ 31-17, ανέβασαν την διαφορά στους 10 πόντους (58-48) και έκτοτε όλα πήραν τον δρόμο τους. Επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με πρώτο σκόρερ τον Ντέιβιντ Λόγκαν (18 πόντοι). Στον αντίποδα καλύτερος παίκτης για τους φιλοξενούμενους που έπεσαν στο 3-15 ήταν ο Άλεξ Χάρις με 24 πόντους.

Με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο (επιμέρους σκορ 48-29) η Λούντβιγκσμπουργκ έκαμψε την αντίσταση της Ράστα εντός έδρας με 86-72 και πέτυχε την ένατη φετινή της νίκη. Ο Κόμπι Καρλ με 25 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κάιλ Μπράντον Μπόουμαν (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Το δωδέκατο ροζ φύλλο κατέκτησε η Βόννη η οποία τα… χρειάστηκε αλλά εντέλει “λύγισε” την Βούρζμπουργκ εκτός έδρας με 81-72.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν επιμέρους σκορ 28-16 στο τελευταίο δεκάλεπτο και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 56-53 της τρίτης περιόδου. Ο Μαξιμιλιάν Κλέμπερ τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (15 πόντοι, 14 ριμπάουντ) για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Τζάρεντ Τζόρνταν (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ). Στην τελευταία “πράξη” κρίθηκε και το εντός έδρας ματς της Άρτλαντ με τη Φρανκφούρτη με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 83-77 χάρη σε επιμέρους σκορ 31-22 που πραγματοποίησαν. Έτσι ανέβηκαν στο 12-6 με “αιχμή του δόρατος” τον Τσαντ Τόπερ (21 πόντοι). Στην αντίπερα όχθη ο Γιοχάνες Βόιτμαν είχε 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Άλμπα Βερολίνου – Τούμπιγκεν 106-87
Βούρζμπουργκ – Βόννη 72-81
Λούντβιγκσμπουργκ – Ράστα 86-72
Μίτελντοϊτσερ – Μπάγερν Μονάχου 90-97 (κ.α. 85-85)
Άρτλαντ – Φρανκφούρτη 83-77
Μπραουνσβάιγκ – Χάγκεν (26/1)
Όλντενμπουργκ – Ουλμ (26/1)
Τρίερ – Μπρεμερχάβεν (26/1)
Μπέιροϊτ –Μπάμπεργκ (26/1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…