Κεντρική Διεθνή Ιδανικό ντεμπούτο για Χέινς

Ιδανικό ντεμπούτο για Χέινς

haynes siena debut

haynes-siena-debut

Μία περίοδος ήταν αρκετή για την Σιένα προκειμένου να κερδίσει εντός έδρας την Βαρέζε (87-79) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Serie A και να φτάσει το ρεκόρ της στο 10-4.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν εκπληκτικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 28-12 πήγαν στα αποδυτήρια για την… ανάπαυλα με το υπέρ τους 52-37. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι συντήρησαν την διαφορά παρά την προσπάθεια των παικτών της Βαρέζε να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης. Πιο ιδανικό ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Μαρκέζ Χέινς ο οποίος “καθάρισε” την… μπουγάδα με την πρώτη κιόλας παρουσία του με την νέα του ομάδα.

Ο πρώην παίκτης της Αρμάνι τελείωσε το ματς με 24 πόντους (5/10 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ ο δεύτερος νεοεισελθών της Σιένα, Ματ Τζάνινγκ πρόσθεσε 10 πόντους και 5 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Άντριαν Μπανκς με 24 πόντους την ώρα που ο Ντούσαν Σάκοτα έμεινε άποντος (0/1 δίποντα) και είχε 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 12 λεπτά.

Διπλό πριν τον… Ολυμπιακό

Η Αρμάνι Μιλάνο πέτυχε την ένατη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα με τελευταίο “θύμα” τη Σάσσαρι εκτός έδρας με 75-69. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την προσεχή Πέμπτη (9/1) για την 2η αγωνιστική του TOP-16 έφτασε στο διπλό στις… λεπτομέρειες και χάρη σε σερί 4-0 που πραγματοποίησε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Κιθ Λάνγκφορντ (24 πόντοι) ήταν “όλα τα λεφτά” για τους φιλοξενούμενους που είχαν μόλις 4 εύστοχα τρίποντα (4/24-16,7%). Από την Σάσσαρι που έπεσε στο 9-5 ο Κάλεμπ Γκριν και ο Ντρέικ Ντίνερ έβαλαν από 18 πόντους έκαστος.

Ο Σμιθ “εκτέλεσε” την Ρόμα

Η Βίρτους Ρόμα έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος καθώς γνώρισε την εντός έδρας ήττα, πέμπτη στην σεζόν, από την Βενέτσια με 92-87. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με αυτό το σπουδαίο διπλό ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 7-7. Ο Αντρέ Σμιθ “εκτέλεσε” τους Ρωμαίους αφού ήταν φανταστικός με 32 πόντους (9/15 τρίποντα) και 12 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους ο Κουίντον Χόσλεϊ και ο Τζόρνταν Τέιλορ σημείωσαν από 20 πόντους έκαστος.

Στην παράταση η Μπρίντιζι

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στην παράταση η Μπρίντιζι “απέδρασε” από την έδρα της Πέζαρο με 91-86 και διατηρήθηκε στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι “ίδρωσαν” αρκετά μέχρι να καταβάλουν την αντίσταση των “ουραγών” του βαθμολογικού πίνακα και εντέλει στο έξτρα πεντάλεπτο “λυτρώθηκαν”. Ο Ρον Λιούις (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Μίροσλαβ Τόντιτς (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν “χάρμα ιδέσθαι” για τους νικητές. Στον αντίποδα ο Ο Ντι Ανοσίκε έκανε νταμπλ-νταμπλ με 23 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Εύκολα η Αβελίνο

Την έβδομη νίκη της πανηγύρισε η Αβελίνο η οποία “λύγισε” εύκολα εντός έδρας τη Μοντεγκρανάρο με 103-92 σε μία αναμέτρηση όπου είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα. Έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές με πρώτο σκόρερ τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον (20 πόντοι). Από τους ηττημένους δεν έφτανε ο Ντανιέλε Τσιντσιαρίνι (25 πόντοι).

Ανάσανε η Κρεμόνα

Σπουδαία νίκη πήρε η Κρεμόνα εντός έδρας με αντίπαλο την Καζέρτα (69-64) που της επιτρέπει να ανασάνει κάπως βαθμολογικά αλλά και να ανέβει ψυχολογικά προκειμένου να “κυνηγήσει” την παραμονή. Οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν στο 3-11 ήταν πιο ψύχραιμοι στο τέλος και κατέκτησαν το ροζ φύλλο με ηγέτες τον Τζάριους Τζάκσον (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Τζέισον Ριτς (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Στην αντίπερα όχθη πήγε… στράφι το νταμπλ-νταμπλ του Τζεφ Μπρουκς (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Καντού – Ρέτζιο Εμίλια 73-65 (4/1)
Πιστόια – Βίρτους Μπολόνια 80-79 (4/1)
Σιένα – Βαρέζε 87-79
Βίρτους Ρόμα – Βενέτσια 87-92
Αβελίνο – Μοντεγκρανάρο 103-92
Κρεμόνα – Καζέρτα 69-64
Πέζαρο – Μπρίντιζι 86-91 (κ.α. 80-80)
Σάσσαρι – Αρμάνι Μιλάνο 69-75.

Η Βαθμολογία (14η αγωνιστική): Μπρίντιζι 24, Καντού 24, Σιένα 24, Βίρτους Ρόμα 23, Αρμάνι Μιλάνο 23, Σάσσαρι 23, Ρέτζιο Εμίλια 21, Βενέτσια 21, Αβελίνο 21, Βίρτους Μπολόνια 21, Πιστόια 20, Καζέρτα 20, Βαρέζε 20, Μοντεγκρανάρο 18, Κρεμόνα 17, Πέζαρο 16.

Επόμενη αγωνιστική (15η, 11-12/1): Ρέτζιο Εμίλια – Αβελίνο, Βαρέζε – Βίρτους Ρόμα, Αρμάνι Μιλάνο – Σιένα, Βενέτσια – Πέζαρο, Καζέρτα – Πιστόια, Μπρίντιζι – Σάσσαρι, Μοντεγκρανάρο – Κρεμόνα, Βίρτους Μπολόνια – Καντού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…