Κεντρική Διεθνή Η Ναντέρ το “θρίλερ”

Η Ναντέρ το “θρίλερ”

sergii gladyr nanterre2

sergii-gladyr-nanterre2

Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση η Ναντέρ ξεκίνησε με το “δεξί” τις υποχρεώσεις τις στον ένατο όμιλο του Eurocup αφού έκαμψε την αντίσταση της Καντού εντός έδρας με 88-84 στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης.

Η αναμέτρηση κύλισε σε μορφή “θρίλερ” και είχε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Σεργκί Γκλάντιρ ντύθηκε “δολοφόνος” ο οποίος χτύπησε… επτά φορές και με 30 πόντους (7/11 τρίποντα) έβαλε την “υπογραφή” του στην σπουδαία νίκη της Ναντέρ. Ο Ουκρανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος ενώ σχεδόν όλα τα τρίποντα στα οποία ευστόχησε ήταν κρίσιμα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο όπου η “βόμβα” του Γκλάντιρ διαμόρφωσε το 81-79 υπέρ των γηπεδούχων, 2 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Το σουτ αυτό έδωσε φτερά στα… πόδια των παικτών του Πασκάλ Ντοναντιέ που με σερί 5-0, ανέβασαν την διαφορά στους 6 πόντους (86-80) και “καθάρισαν” την… μπουγάδα.

Κατά τα άλλα οι δύο ομάδες αρνούνταν να χάσουν, αλλά και να… κερδίσουν ταυτόχρονα. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 53-46 για το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν μπροστά στο σκορ με 62-59 και ενώ απέμεναν 23 δευτερόλεπτα ωστόσο αποδείχθηκαν ιδανικοί “αυτόχειρες”. Ο Γκλάντιρ και ο Τρέντον Μίτσαμ είχαν 2/4 βολές με συνέπεια το 63-63 (με δύο βολές του Πιέτρο Αραντόρι) και την πρώτη… παράταση.

Ακολούθως η Καντού αποφάσισε να μιμηθεί την αντίπαλό της, μόνο που δεν… “αυτοκτόνησε” ακριβώς, αλλά είχε την τύχη στα χέρια της και την… πέταξε. Ο Τζο Ράγκλαντ επέλεξε να πάρει πάνω του την τελευταία επίθεση, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όμως τα “θαλάσσωσε”. Ο φωτεινός πίνακας ανέγραφε το 71-71 και αντί να προτιμήσει να πάει σε λέι απ, ο γκαρντ της ιταλικής ομάδας σπατάλησε τον χρόνο και σούταρε ένα αψυχολόγητο τρίποντο περίπου από τα εννιά μέτρα.

Όπως ήταν φυσικό το σουτ δεν ακούμπησε καν στην… στεφάνη για να καταλήξει η αναμέτρηση στην δεύτερη παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το ροζ φύλλο σε ένα “ψυχοβγαλτικό” παιχνίδι με τον Γκλάντιρ να αναδεικνύεται σε ήρωα. Πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους ήταν ο Άντριαν Ούτερ με 25 πόντους ενώ ο Ράγκλαντ πρόσθεσε 23 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…