Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η (μαύρη) νύχτα των ρεκόρ

Η (μαύρη) νύχτα των ρεκόρ

mantzaris hackett milano

mantzaris-hackett-milano

Το αποψινό βράδυ ήταν αρκετά δύσκολο για τον Ολυμπιακό! Η Αρμάνι Μιλάνο δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που ηττήθηκε εύκολα πριν μια βδομάδα από τον Παναθηναϊκό, την ίδια ώρα που ούτε οι “ερυθρόλευκοι” θύμισαν στον ελάχιστο βαθμό την εξαιρετική παρουσία που είχαν μέχρις στιγμής στην Ευρωλίγκα.

Η βαριά ήττα (81-51) από τους Ιταλούςπληγώνει” το γόητρο των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι μπορεί να ξεχάσουν γρήγορα το αποτέλεσμα και να ρεφάρουν με νίκη επί της Μπαρτσελόνα σε εφτά μέρες. Ο λόγος… στατιστικός!

Το ενεργητικό των πενήντα ενός (51) πόντων είναι ιστορικό χαμηλό για τον Ολυμπιακό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ρεκόρ που “σπάει” τους πενήντα δύο (52) που είχε πετύχει στις 29 Ιανουαρίου 2004 κόντρα στην Εφές Πίλσεν.

Πέραν τούτου, όμως, το -30 είναι η τρίτη πιο βαριά ήττα στην “ερυθρόλευκη” ιστορία στην Ευρωλίγκα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το -51 (110-59) με θύτη την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ, στις 9 Δεκεμβρίου 2014, ενώ, όπως είναι φυσιολογικό, αυτή είναι η πιο βαριά ήττα που έχουν υποστεί οι Πρωταθλητές Ευρώπης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον πάγκο τους.

Μιας και πιάσαμε τα… στατιστικά, όμως, ας αναφέρουμε και την εικόνα του Ολυμπιακού στα εντός παιδιάς σουτ, στα δίποντα και στα τρίποντα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
· Δίποντα: 17/45 – 37.7% (11η χειρότερη επίδοση)
· Τρίποντα: 3/18 – 16.6% (10η χ χειρότερη επίδοση)
· Εντός παιδιάς: 20/63 – 31.7% (4η χειρότερη επίδοση)

pinakaki57

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Κάτι κάνω καλά και θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε για τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρ…